Szia!
A seminoma jó hír, azt lehet a legjobban gyógyítani! Azon a pár héten, ameddig húzódott az orvoshoz jutás, nem múlt sok, egy ilyennek sokkal több idő kell, ezen ne rágódjatok.
A 4 kör BEP az áttét (gyanúja) miatt kell. A kemót mindenki másképp viseli, szóval ne aggódjatok előre. Csak optimistán, másképp nem is megy. Csinálni kell, ez van! Nem kell túlbonyolítani, egyen amennyit jól esik, vagy még előtte kicsit többet, hogy legyen miből fogyni, ha nem menne a kaja kezelés alatt.
4 BEP kör kb. 4 hónap lesz, egy kör: 1-5. nap infúzió (kb. 2-3 óra), 2., 8., 15. napon oltás a farpofába. Az első 7-8. nap a legrosszabb, ahogy telik a szervezet a cuccal, főleg, ha émelyeg tőle az ember. Utána pár nap alatt minden rendben lesz. Az oltás eléggé odavág, beadása után pár órával felmehet a láz, hidegrázás, álmosság, estére elmúlik. Tehát 21 napos egy ciklus, aztán kezdődik újra némi pihenő után.
Amúgy egyéne válogatja, ki hogy viseli. Sajnos van, aki végighányja és nagyon rosszul van, van, akin szinte meg sem látszik.
Az fontos, hogy próbáljon enni, ha nincs étvágy, akkor is turmix, húsleves, minimum két liter víz a vesék védelmében, EÜ támogatásra van tápszer, egész jó ízű, 4-6x2 deci kitesz egy napi ételt. 2 éve 100 ft volt/darab. Én nagyon émelyegtem, de úgy gondoltam, pár napig nem árt ha nem eszek. Le is dobtam hipp-hopp 8 kilót. A másodikban már figyeltem rá, és sokkal jobban viseltem.
Van, aki idővel egyre rosszabbul bírja, nekem fordítva volt épp: egyre jobban hozzászokott a szervezet, az utolsó két oltás már meg se kottyant. Mondjuk azóta is a hányinger kerülget, ha meglátok egy infúziós palackot, meg bármit, ami ehhez köthető.
Nem árt, ha talál valami hobbit vagy bármit, amivel szöszmötölhet, hogy lekösse magát.
Nagyon kell figyelni a higiéniára, tisztaságra!
Röviden ennyi jut most az eszembe. Kitartást! Majd ha kezdődik a kezelés, még küldkünk a gyakorlati tanácsokat!
Ádám