RÁKFÓRUM.HU

Sajátos ráktípusok => Agydaganat fórum => A témát indította: bbig - 2006. 04 11. - 11:01:59

Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 11. - 11:01:59
Sziasztok.
Egy rövid, naplószerű leírást szeretnék adni a feleségem agydaganatáról, hogy aki esetleg hasonló cipőben jár, ne kelljen heteket töltenie a gép előtt, a netet böngészve a sok hókuszpókusz szakszöveg lefordítása céljából.
A diagnózisa: oligodendroglioma, mostmár a szövettan által kimutatva.
Üdv
bbig
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 11. - 11:14:48
A nejem daganatának előzménye:
kb. 3 éve néhány alkalommal szaghallucinációi voltak. Pl úgy érezte, hogy leégett a mosógép motorja. Ugyanakkor én semmilyen égett szagot sem éreztem. Időnként, 2-3 havonta szólt, hogy olyan szag van, mintha vezeték égne.
Majd a furcsa szagok megszűntek, tavaly februárban epilepsziás nagyrohama volt, ami a lábára nem terjedt ki. Nyáron ugyancsak volt egy nagyrohama, itt a nyelvét is elharapta. Aztán szeptemberben is volt egy.
Kb. októberben nekiállt vitaminokat (Béres Actival)szedni, mert vitaminhiányra gyanakodtunk.
A nagyrohamokat néhány másodperces eszméletvesztés váltotta fel, kéthetes gyakorisággal. Ezeket azonban már előre megérezte. Ha összeszűkült a látótere megtámaszkodott, vagy leült, amig magához nem tért.
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 11. - 11:29:22
A nejem daganatának diagnózisa:
Januárban elmentünk a neurológiára (1.sz Katonai Kórház).
Ott kapott gyógyszert, amitől a nagy és kis rohamai is teljesen megszűntek. Azonban a doktornő nem törődött bele, hogy javult, elküldte EEG-re. Az EEG egy helyről kiinduló szabálytalan hullámot jelzett, valamint, hogy szervi eredetű elváltozás a rohamának az oka.
Februárban MRI , ez ki is mutatta a "terimét", Grade I-II astrocytomának véleményezték amely a frontalis (homlok), temporalis (halánték) és insularis (agytörzs?) területeket érint, legnagyobb mérete 3,5 cm.
A neurológián a doktor beutalt bennünket az OITI-be, ahol a legjobb kezekbe került.
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 11. - 11:37:01
Az OITI-ben megműtötték, műtét után 1 nap intenzív, majd osztály.
1 hétre rá, varratszedés után hazajöhetett, addigra elkészült a szövettana is, oligodendroglioma (WHO grade II.)
Jó sok mindennek utánanéztem. Majd későbbiekben részletezem a leleteket, a kezeléseket is magyarázatokkal.
Minden kérdésetekre válaszolok, ha tudok, bár lehet, hogy 1-2 napot várni kell majd rá.
Üdv bbig
Cím: agydaganat
Írta: ildikó - 2006. 04 19. - 10:53:23
Én is szeretnék - sajnos -hozzászólni az agydaganat témakörhöz.
Férjem betegsége 1998-ban kezdődött. személetlen fejfájással, kivizsgálásokkal.
Eredmény:agydaganat. OITI- műtét:Dr. Vajda, majd Sipos főosrvos. Azt hiszem, az érintetteknek sokat mondanak ezek a nevek.
Műtét után 60Gy sugárterápia az Uzsokiban, majd 1 évig nem volt semmi gond. Az éves kontroll után dolgozni akart menni, de sajnos az MR újra kimutatta a gadaganatot. Újra műtét, a szövetten mindkét esetben:oligodendroglioma. Ezután kemoterápia következett, temodal, vinchristin, meg minden ehhez kapcsolódó "szelidebb" gyógyszeres készitmény.
2000-ben újra kiújult a daganat. Ekkor már nem volt műthető, kesztyűujjszerűen terjedt,suagarat nem kaphatott, kemoterápiára nem reagált, a GGGT eredménye 800 volt, ezért minden kezelést felfügghesztettek, és a kezüket széttárva, utunkra engedtek bennüket.
Nem nyugdidtam bele, hiszen még erről nem irtam, a férjem  30 éves volt ekkor 7 éves a kisfiunk. De bárhány éves lett volna sem tud az ember ebbe belenyugodni.
Felkerestünk egy Alapitványt, akik segitségével eljutottukn Dr. brahűm Lajos adjunktushoz, aki Magyarországon egyedül alkalmazza a fagyöngyinjekció kútát. Férjem ekkor műár ágybafekvő, magűárl nem tudő beteg volt. Természetersen ez a kezelés is kombinált volt, nagyon sok egyéb készitményt is kapott. Mondhatom azt, hogy ami nálunk elérhető, azt mindent kipróbáltunk. Győztünk! 5 évig. Tavaly nyáron azonban - bár kapta az injekciót - újra kiujúlt a daganat.
Ezt követően kapott egy egy alkalmas sztereotaxiás sugarat, ami nem használt. Jelenleg az Onkológiai Intézetben fekszik, teljes agybesugárzáson. Már a 8 éve alatt második alkalommal!
Sajnos rossz az állapota, a sugárkezelés - is - nagyon megviseli. Sajnálom, hogy nem biztató szavakat irtam, de jelenleg ez a mi történetünk. Küzdünk, új lehetőségeket keresek, tehát minden- minden apró ötlet is érdekel!
Nagy gondunk most az ödéma, ami folyamatos vizhajtózás ellenére sem akar csökkenni.
Bárkinek én is szivesen segitek, de nem akartam leirni minden készitményt, terápiát amit alkalmaztunk!
Cask megjegyzem: Nekem 85%-os látáscsökkenésem van, emellett dolgozm. Számitógép előtt, anyakönyvvezetőként.Nincs más választásom, régi munkahelyem, itt maradhattam 4 órába, és helyben van a településen. Haza is tudok szaladni, és a férjem és a gyermekem is a kzelemben van. Cudar ez az élet!
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 21. - 00:04:44
Kedves Ildikó!
Amikor megtudtuk a daganatot, a feleségem nagy adag vitaminokat kezdett szedni (a műtét előtt kb 3 hónapig). A szövettan nem mutatott ki kóros sejtosztódást sem, és érproliferizációt sem. Valami MIB1 érték 2% körüli volt. Nálatok is ez volt a helyzet az első műtét után? Próbáltatok vitaminokat (főleg B) nagy adagban szedni?
Cím: Agydaganat
Írta: ildikó - 2006. 04 21. - 10:33:49
Kedves "bbig"! (sajnálom,hogy nem tudom a keresztneved!)
Sajnos a férjemnek egy pénteki napon derült ki az,hogy agydaganata van, már haza sem engedték, hétfőn pedig operálták.Semmit nem szedett előtte, viszont azt követően szinte mindent. Az az igazszág, hogy külön b vitamint nem szedett, de ezen most gondolkodunk,persze csak ha hazajön az Onkológiáról, mert ott nem képes magától szedegetni. Most olyan állapotban van, hogy egyáltalán nem beszél, és sajnos nem tudjuk, hogy ez mitől van, a betegségtől, vagy esetleg a depressziótól.
Nem tudom, hogy a B vitaminon belül mire gondolsz? A komplexra, vagy esetleg B1-re? És nektek ez segitett?Ha igen, miben vettétek észre?
  Üdv: Ildikó
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 21. - 21:43:03
Kedves Ildikó!
Gabi először Sana nevű multivitamint kezdett szedni. Ez novemberben volt. Ekkor volt az utolsó epilepsziás nagyrohama. A vitamin elkezdésétől számítva 3 hétig semmilyen rohama nem volt. Ezt felváltottuk Béres Actival max-ra, a magasabb vitamin dózisa miatt. ezek után, mikor munkahelyi problémái voltak, egy-egy kisebb rohama volt, ami néhány másodperces emlékezetvesztéssel járt, heti gyakorisággal. Aztán ezek is ritkultak, majd mikor januárban megállapították az epilepsziát, és kapott Neurotop nevű tablettát, teljesen megszűntek. A doktornő elküldte EEG-re, majd MR-re az EEG eredménye után. Az MR februárban véleményezte astrocytoma grade I-II-nek a daganatát. Ettől kezdve 1 Béres Activál MAX és egy Béres Actival Energia nevű tablettát szedett. Műtét óta csak az Energiát szedi, de mostmár újra visszatérünk a max+energia szedésére.Márciusban átküldték az OITI-be, ahol április 3-án megműtötték jó néhány halasztás után (Dr Czirják Sándor).
Azóta jól van, felszedett 3 kg-ot, olyan súlyú, amilyen már lánykora óta, 51 kg. Május végén megyünk kontrollra. Nem tudjuk, lesz-e további kezelése.
Üdv Béla
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 21. - 21:59:41
Kedves Ildikó!
Sokat tanulmányoztam a hatásosnak titulált szereket, és azt szűrtem le belőle, hogy a legfontosabb közös összetevőik a "B" vitaminok. Ezeket az Actival Energia az ajánlott napi mennyiségre vetítve tablettánként 2-3 szoros arányban tartalmazza. Ez nem a reklám helye, szerintem más "B" vitamin tartalmú szer is lehet hatásos. Ez csak a mi példánk.
Persze, jó lenne tudni, hogy vajon ezzel kordában tudjuk-e tartani, vagy nálunk is várható a kiújulás. Ezért is kérdeztem, hogy a férjed szövettana mit írt az első műtéte után. (1998-ban)
Ha lehet, próbáld meg beírni, vagy elküldeni akár ide, akár privátban, akár az E-mail címemre. A nejemnél a szövettan azonkívül, hogy megállapította az oligodendrogliomát (WHO GRADE II), jónak mondható volt a normális mértékű sejtosztódás, és az érproliferizáció (daganat érhálózat növekedés) hiánya miatt. A MIB-1 érték nem tudom mi, az 2% körüli.
A férjednél is ilyen bíztató volt a helyzet az első műtét után?
Üdv Béla
Cím: Agydaganat
Írta: ildikó - 2006. 04 24. - 08:38:59
Kedves Béla!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de csak a munkahelyemen van internet elérhetőség, és most jöttem be dolgozni.
Ami adatokat leirtál, a férjemnek nem találtam ilyet sehol (WHO GRADE II.) most ugyan minden zárójelentése a kórházban van, ha hazajön újra át fogom nézni.
Gondolkodom, hogy mit válaszoljak Nektek, nem akarlak elkeseriteni sem, de az igazat sem eltagadni. Minden eset más, erre gondolj!
A férjemnek 1998-ban szintén nagyon biztatóak voltak a jelek. Az orvosok is azt mondták: egyben eltávolitották a daganatot, nincs semmi gond. A gyanús nekem az volt, hogy sugárkezelést javasoltak utánna. Rákérdeztem, hogy ez miért szükséges? A orvos elmondta, hogy ez a szövettan tipus alapjában jóindulatú, de tartalmaz rosszindulatú sejteket is. A második műtét után is ugyanerz volt a szövettan, ugyanúgy sikeresnek minősitették a műtétet. Mindkét műtét utűán jól volt a férjem, a műtétek után rögtön elkezdte szedni az ALKYMER immunwerősitőt, ami neki nagyon bevált. Amikor 3. alkalommal kiújult a daganat, már a rosszindulatú  sejtek kezdetk el burjánozni, a daganat kesztyűujjszerűen terjedt. A 4. alkalommal - most - is ez a helyzet. A férjemmel egy szobában van egy másik beteg, akinek ugyanez a szövettana. Most a 2. műtéten van túl. Elmeséltette velem a férjem "történetét", azt mondta, hogy mintha az ő betegségét mesélném el szóról-szóra.
Biztos nem törvényeszerű, hogy újra kiújuljon a daganat több alkalommal, nem is kell erre gondolni.
A férjem is szedte a Bérs-termékeket, amikről irtál. Én úgy szoktam, hogy kúra-szerűen próbáljuk a készitményeket, ne szokja meg a szervezete. Nekem nagyon jó a tapasztalatom az előbb emlitett ALKYMER immunerősitővel, a TAFEDIM teával,de a férjem szedi az AVEMAR-t is, próbáltuk a CULEVIT készitnémnyt is.
A 8 év alatt volt mindenre "idő", én úgy gondolom, ezek mind jók, csak hinni kell benne, és váltogatni őket.
Ha bármiről kérdeznél tedd meg, igyekszem válaszolni.
Bizom benne, hogy nem szomoritottalak el benneteket, de nem irhatok mást, csak ami velünk megtörtént. Most ami sugarat kap a férjem 2 év óta van alkalmazva az Onkológián. Kevésbé pusztitja az egészséges sejteket. Ezt azért irom, hogy mindig fejlődik a tudomány, pár év alatt is.
Nagyon jók egyébként még az Aloe-s terméeke: a gél, a Lytium stb.
Ezekkel is lehet próbálkozni, ebbe is van B vitamin.
Üdvözlettel: Ildikó
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 25. - 22:31:08
Szia Ildikó!
Több részletben írok, mivel a böngészőm ma már 2-szer "elszállt 30 perc gépelés után.
Az alapjában jóindulatú értékelésről:
Jelenlegi ismereteim alapján a jóindulatú (benignus) daganatokat WHO grade I-II kategóriába sorolják. Ilyen az Oligodendroglioma. Van azonban ennek a betegségnek egy súlyosabb WHO grade III besorolású Anaplasztikus Oligodendroglioma változata is. Ezt, valamint a grade III-IV besorolású daganatokat rosszindulatúnak (malignus) -nak nevezik.
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 25. - 22:43:04
Azért bizakodtam a nejem szövettana alapján, mert úgy tudom, hogy a daganatokra az emelkedett mitotikus aktivitás a jellemző, (ez a normálisnál gyakoribb sejtosztódás), a nejemnél ennek a jelét nem találták a vizsgált mintában a szövettanon. Persze lehet, hogy ezt csak a magunk megnyugtatására gondolom így. Én eddig ezt a vitamin kúrának tudtam be. A napi ajánlottnál 3-4 szeres adagban szed vitaminokat,  "C" vitamint még az Energia és a MAX tablettákon kívül 500-ast. Hétfői napon műtötték, szerdán már sétáltunk. Egyenlőre az epilepszia ellenes szeren kívül semmit nem kap, április 10-hez számítva 6 hét múlva kell kontrollra visszamenni.
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 25. - 22:49:34
A férjednél rögtön elkezdték az első műtét után a sugárkezelést, vagy vártak vele a 6 hetes kontrollig? Tudod, ha esetleg lesz ilyen szeretnénk rá felkészülni. Be kellett feküdnie? Mennyi ideig tartott? Sajnos velünk semmit sem közöltek, a szövettant is véletlenül találtam meg a paksamétában. Mindössze műtét után annyit mondott a professzor úr, hogy jóindulatúnak látszik, és hogy a műtét sikeres, komplikáció mentes volt.
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 25. - 22:55:43
Jó lenne kideríteni, hogy mi okozza ezt a betegséget, ha meg volna a kiváltó ok, biztos meg lehetne akadályozni a visszaesést is. A férjed szobatársa életében jó lenne kideríteni, hogy van-e közös vonás a férjedével, illetve az én feleségemével. Privát üzenetben írok pár jellemzőt, hátha a 3 beteg alapján megtaláljuk a közös pontot, ami a betegséget okozza.
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 25. - 23:00:36
Néhány daganat esetében (pl rosszindulatú mellhártya daganat - azbeszt; rádióaktív sugárzás - leukémia, csontrák) ismerik a kiváltó okot, hátha ennek mi találjuk meg az okát. Addig is várom a férjed első szövettanát, a mienkre hisztológiai lelet van ráírva.
Üdv!
Béla
Cím: Agydaganat
Írta: ildikó - 2006. 04 26. - 08:10:16
Kedves Béla!

A férjem esetében malignus oligodendroglióma volt irva, de az 1 és 2. műtétnél simán oligodendroglioma volt, mellé irva:03.
Sugárkezelésre a 6 hetes kontroll után kellett menni, de azt hiszem, mi ezt már tudtuk előre. Erre azonban már nem emlékszem pontosan. De az biztos, hogy májusban műtötték, és júliusban kezdte a sugárkezelést. Akkor ő bejárt,nem kellett befeküdni. Megbeszéltem a kezelőorvossal - az Uzsoki úti kórházban - , hogy bejárhat-e, azt mondta, hogy nincs ellene kifogásuk, ők úgyis figyelik az állapotát, lés ha gond lenne, nem engedik el.
Jól viselte a kezelést,semmi gond nem volt, 310 alkalommal kellett felmenni.
Hogy mi okozza a daganatot? Mi is kutattuk, semmi közös nevezőre nem találtunk a férjem szobatársával, és természetesen az orvos sem mondott semmit.
Az biztos, hoghy a férjemnek betört a feje azon a részen egy pár éve, ahol a daganat kialakult.Az az igazság, hogy azt mondták nekünk, hogy ez egy lassan növő daganat, tehát még időben sem tudunk gondolkodni.
A sugárkezeléstől nem kelle tartani, bár még az is lehet, hogy nem kerül rá sor. Szerintem az orvos már most tudja, mert én úgy gondolom, ezt a szövettan alapján döntik el. Mennyivel megnyugtatóbb lenne, ha egy kicsit közlékenyebbek lennének!
Valószinű, hogy akkor a feleséged esetében kevésbe vanok az aggodalomra, mint nekünk volt.Bizni kell,élni kell a megszokott életet, mert nem is tud mást csinálni!
Nálunk az volt a gond, hogy az első műtét után nem készültünk fel arra, hogy ez kiújulhat. Hittünk az orvosoknak, és biztunk a kezelés sikerében. Mostmár visszamenőleg úgy gondolom, hogy akkor rögtön kellett volna valamilyen daganatellenes, immunerősitő készitményt szedni. A férjem csak a műtét után szedte az Alkymert, és mást már nem szedett.
Tehát:ne tartsatok a sugárkezeléstől, ha esetleg szükségessé válik is, biztos nyugodtan bejárhat, és én még nem hallottam, hogy panaszt okozott volna. Ha okoz is, az csak hámsérülés, amit lehet kezelni, az ALOE FIRST remekül enyhiti a kicsit napégéshez hasonló panaszt.
Üdv.: Ildikó
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 04 26. - 16:59:17
Szia Ildikó!
Köszönöm a válaszodat. Ez egy kissé megnyugtatott, de azért nyugodt nem vagyok.
Csak találunk valami közös pontot, legyen az bármilyen apróság is.
Testalkat? Stressz? Vagy akár az is lehet, hogy nem igazán eszik (evett korábban) gyümölcsöket.  A nejem pédául nem szereti az almát, és a narancsot sem igazán.  Lehet, hogy már Csernobil kapcsán elkezdődött a betegségük. Ma van a 20 éves évfordulója. Az "A" vitamin hiánya farkasvakságot okoz, a "C" vitamin hiánya skorbutot, a "D" vitamin hiánya gyermekkorban csontdeformációt okoz, a B-12 vitamin hiánya vérszegénységet. Ha megnézed, a vitamin hiány számtalan formát fel tud ölteni. Én abban reménykedek egy kicsit, hogy valamelyik "B"
vitamin hiánya okozza ezt a daganatot. Azért is figyelek oda, hogy az ajánlottnál 3-4 szeres napi adagot kapjon ezekből.
Ha megnézed a következő honlapot, és a rajtalevő "csodaszereket" egy kicsit odafigyelsz a közös összetevőkre,  Te is ezt állapíthatod meg.
www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/immun.htm
Üdv.: Béla
Cím: 6 hetes kontroll után
Írta: bbig - 2006. 06 11. - 02:00:34
Sziasztok!
Meg volt a 6 hetes kontroll. MR júl. 20-án. Az MR-en rögzítik a jelenlegi állapotot, és az lesz a viszonyítási alap a többi követéshez. Csak a Neurotop tabletta van, nincs se sugár, se kemo. Persze azért a vitamint nem hagytuk abba.
Jelenleg egy kicsit elfoglaltak vagyunk, mert Viki lányunk ballag.
Üdv mindenkinek
Cím: Agydaganat
Írta: bbig - 2006. 09 18. - 21:50:45
MR után: találkozó (kontroll) jövő nyáron. A daganat jól viselkedik a professzor úr szerint. :P
Cím: Tisztel M.
Írta: Kuti Erzsébet - 2006. 11 07. - 13:12:15
Az én férjem 2004 október 26-án műtötték/oligodendroglioma WHO II/. Én most először találtam rá a fórumra. Nem olvastam mindent el, de már így is többet tudok, mint korábban, köszönöm mindenkinek. A B vitaminos kezelést már ma lehetőségem lesz elkezdeni.
Zsóka
Cím: Sziasztok/Mindenkinek jó napot
Írta: Kuti Erzsébet - 2006. 11 07. - 13:19:47
A mi eredményünk nem jó, sajnos. Lehet. hogy a közeljővőben műteni kell. Van olyan , akinek a beszédértő- olvasóközpont a sérült rész, és estleg már volt műtve?
 Én úgy érzem, hogy szakadok és nem tudom feldolgozni a sok rosszat, ami velünk történik.
Zsóka
Cím: Agydaganat
Írta: Arpi78 - 2006. 11 13. - 21:22:11
Sziasztok,

Kedves Zsóka. Hát sajnos én sem tudok semmi jót elmondani.

Édesapámnál idén októberben találtak agydaganatot. Az orvosok szerint az egész egy év alatt alakult ki. 2005 októberében egy általános vizsgálat során készítettek róla egy CT felvételt, ami nem mutatott semmi rendellenességet.

Az a helyzet, hogy Édesapámnál egy folyamatos leépülés figyelhető meg - "Alzheimer-kór". Mi nem is gondoltuk daganatra, mivel 2005-ben semmit sem találtak.

Idén októberben egy véletlen balesetben megütötte a fejét, ezért csináltattak egy újabb CT-t. Nos egy közel 5cm-2cm-es daganatot találtak nála. Úgy3 cm mélyen az agyban.

Jártunk az 1. sz. Honvédkórházban és az OITI-ben is. Mindkét helyen azt állapították meg, hogy nem műthető. Még sugárkezelést sem akarnak Neki adni. Szövetmintát sem vettek tőle. (Annyit mondtak, hogy kb egy éve lehet hátra. A Honvédkórházban áttétesnek minősítették a daganatot, OITI-ben viszont nem, de szerintük sem műthető.)

Napról napra romlik az állapota. A daganat a mozgásközpontot támadta meg. Mostanra már a bal oldala teljesen le van bénulva.

Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy nem tudnak vele semmit tenni. A B vitaminos kezelést szerintem mi is meg fogjuk próbálni, bár nem tudom milyen eredménnyel.

Bármilyen tanácsot nagyon szivesen veszek, mert teljesen tanácstalan vagyok.

Árpi
Cím: Agydaganat
Írta: nhedit - 2006. 11 14. - 11:24:02
Sziasztok!

Nem tudom milyen B-vitaminos kezelésről beszéltek, de kérlek Benneteket érdeklődjetek!!
nekünk azt mondta az orvisunk, hogy B12 vitamint nem szabad szedni, mert a daganatos sejteket is táplálja, nemcsak az egészségeseket!!

Nehogy még nagyobb legyen a baj!

Minden jót, jó egészséget és jobbulást mindenkinek!
Cím: Kuti Erzsébet
Írta: bbig - 2006. 11 21. - 14:04:38
A nejemé is előbb utóbb visszanő, ez ennek a nyavalyának a hátránya. sosem lehet kíműteni teljesen az állaga miatt. Azonban nem a szürkeállományban terjed, amivel az ember gondolkozik, érez stb, hanem a támasztó-tápláló-ingervezeték bevonó részekben, azaz a fehérállományban. Az oligodendrocyta a myelin (idegszál bevonat) készítéséért a felelős, ez az ingervezetést gyorsítja.
Cím: Arpi78
Írta: bbig - 2006. 11 21. - 14:12:45
Próbáljátok rábeszélni valamelyik OITIS orvost a gamma késre. Ez 3 dimenziós kép alapján csak a daganatra fókuszál erőteljes sugárdózist. Körülhatárolható daganatoknál jó lehet. Próbáljátok a Major főorvost keresni, ő nagyon rendes. A Czirják professzor úgyszintén.
Cím: nhedit
Írta: bbig - 2006. 11 21. - 14:24:38
Megfigyeltem, hogy a rák ellen hatásosnak tartott készítményeknek (Culevit, Noni, búzacsíra stb) a közös jellemzője a magas "B" vitamin tartalom. Ezért adok a nejemnek Béres Energia tablettát, mert ebben a legmagasabb.
Cím: Re: Arpi78
Írta: Arpi78 - 2006. 11 27. - 11:44:51
Szia bbig,

Van szerencsem személyesen ismerni a Major főorvost. Az Oiti-ben ő vizsgálta meg a Ct-ket. Határozottan elutasított minden beavatkozást. sajnos. Azért köszönöm a javaslatot.

Talán most az egyik legnagyobb gyakorlati problémánk a táplálékkal van. Apukám most már nem tud semmit enni, mert mindent kihány. Állandó orvosi felügyelet van természetesen, valamint folyékony tápanyagot adnak neki, de sajnos ez is eredménytelen.

Ti mit alkalmaztatok az állandó hányás elkerülésére? Volt esetleg valamilyen infúzió kúra? stb... Minden részlet érdekelne.

ArpiIdézetet írta: "bbig"
Próbáljátok rábeszélni valamelyik OITIS orvost a gamma késre. Ez 3 dimenziós kép alapján csak a daganatra fókuszál erőteljes sugárdózist. Körülhatárolható daganatoknál jó lehet. Próbáljátok a Major főorvost keresni, ő nagyon rendes. A Czirják professzor úgyszintén.
Cím: Árpinak
Írta: bbig - 2006. 12 08. - 23:28:28
Bocs, hogy ilyen sokára írok, sajna nagyon elfoglalt vagyok.
A nejem agydaganata után a megbízható Daewoo-nkat lecseréltük egy Fiat kisbuszra, ami pár hét után motorhibával bedöglött. Ehhez kellett intenzív kereséseket végeznem, és sajna 300 MByte korlátos a Netem (T-Mobile telefonos) .A jövőben azért gyorsabb leszek, mert bekötik a szélessávot.
A nejem nem hányt, neki a daganat "mindössze" epilepsziás rohamokat okozott. Az étvágyával nincs semmi gond, de a gyümölcsöket nem eszi meg, szinte egyáltalán. Ezért is gondoltam arra, hogy az ő daganata valamiféle vitaminhiány. Próbáljátok a Czirják professzort megfűzni valamilyen beavatkozásra, csütörtökön rendel az OITI-ben. Engem személyesen hozzáküldtek a honvédkórházból, a Major főorvosnál 1-2 évvel fitalabb doki "tanár úr"-nak titulálta a beutalón. A nejemét sem távolította el teljesen, mert olyan helyen is van, ahol nem műthető terület van. De talán ha részlegesen kiveszik (mint a nejemnél) egy ideig nem okoz problémát. Persze, ha "tokkal" rendelkezik a daganat, nem szövedékszerű, körbehatárolhatatlan mint a nejem oligodendrogliomája, akkor valóban jobb nem kivágni egy részét, mert a daganatsejtek az egész szervezetet ellephetik. Tudni kéne a tipusát, hogy több tanácsot tudjak adni.
Cím: Agydaganat
Írta: Fegya - 2007. 08 09. - 19:47:40
Sziasztok Fegya vagyok

Végig olvastam az összes hozzászólást ebben a témában. Engem 3 hete műtöttek agydaganattal. Sok mindenben egyezik az előttem szólók és az  én esetem. Rohamok, ct, mr, eeg, végül OITI. Természetesen én is szeretném végleg magam mögött tudni ezt a betegséget. Abban kérem a segítségeteket, írjátok meg nekem, és másnak is aki hozzászólás nelkül szeretné ezt a fórumot olvasni, hogy milyen gyógymódok, vitaminok, segítik   a felépülést. Hogyan tudom a legnagyobb esélyt megszerezni, hogy ne újuljon ki tumor. Előre is köszi                   Fegya  :roll:
Cím: 1 éves kontroll (bár inkább másfél)
Írta: bbig - 2007. 09 29. - 19:39:14
Röviden és tömörem: a tavalyi MR - hez képest érdemi változás nem mutatható ki.
:D
Azaz a maradvány daganat elvan, de nem csinál galibát. Nem nőtt, nem lett kisebb (sajna) egyszerűen "csak" olyan állapotban van, mint a műtétet követően volt.

Bocs, hogy elég régen nem néztem ide, de mivel semmi érdemleges nem történt, nem volt mit írni.

Gabi a Béres Energia tablettát szedi, napi 1 db - ot.
Nem állítom, hogy ATTÓL maradt a maradvány daganata békén, de hogy békén maradt, az MR eredmény azt mutatta. A következő kontroll jövő szeptemberben, a professzor úr "teendő nincs" szöveget írt a kontrollhoz.
Azért ide fogok figyelgetni, láttam a Discoveryn, hogy a skorpióméreg egyik alkotó elemével a gliomás sejtekhez vonzzák a minimális sugárzóanyagot, így célirányosan CSAK a daganatos sejtek pusztulnak el.
Úgyhogy még talán pár év múlva az eltüntetésre is meg lesz az esély.

Jobbulást kívánok minden érintettnek.

Üdvözlettel

Béla
Cím: Fegyának
Írta: bbig - 2007. 09 29. - 19:43:51
Szia Fegya
Nálad mit mutatott ki a szövettan?
A grade utáni szám lényeges, de a típus sem mellékes.
Gabié: Oligodendroglioma WHO grade: II.
Az I. jobb lenne, azt ki lehet operálni, vagy gyógyítható.
Üdv
Béla
Cím: Re: 1 éves kontroll (bár inkább másfél)
Írta: Fegya - 2007. 10 09. - 20:27:53
Helló bbig

Köszönöm , hogy válaszoltál. Az én szövettanom is Oligodendroglioma WHO grade: II.  A doki azt mondta ,hogy ez nem rák és a daganatok között ez a " legjobb ". Vitamint én is szedek, plussz csalán és fehérhársfa teát iszom. A teát nem rendszeresen. Nekem januárban lesz a második mütét utáni kontroll. Itt tudom meg , hogy történt-e változás. Én magam nagyon bízom a természetes gyógymódban, ezért ismerem sok gyógyfű hatását. A csalán teát mindenkinek csak ajánlani tudom.  Remélem nekem sem fog növekedni. Ha tudsz valami fontos egyéb tennivalót az egészség ilyen irányú megőrzésével kapcsolatban, kérlek oszd meg velünk.    :roll:
Cím: RE Fegyának
Írta: bbig - 2007. 10 10. - 22:12:39
Figyelgetem a dolgokat ;)
Mostanában kísérleteznek a nem körülhatárolható gliomáknál a skorpióméreg egyik alkotó elemének az igen gyenge sugárzó anyaggal történő "ötvözésével", ami a daganat közelébe juttatva megkeresi a "sérült" sejtet, hozzátapad és a sugárzás elpusztítja. A sugárzás olyan gyenge, hogy a szomszédos ép sejteket nem károsítja. Az oligodendroglioma jövőbeli kilátásait tekintve az olvasottak alapján valóban bíztató prognózisu, de sajna fennáll a veszélye a grade III - ra történő átalakulásának, ezért jobb lenne, ha teljesen el lehetne tüntetni. Erre azonban akár több évtized is rendelkezésre állhat (remélem nálad is és Gabinál is).  Remélem a kontroll nálad sem fog növekedést mutatni, és "teendő nincs" lesz a kontroll papírodra agysebészileg rávezetve.
;)
Üdv
Béla
Cím: Figyelek...
Írta: bbig - 2007. 10 10. - 22:17:38
Még egy ötlet:
Vásárolok 1-2 kg búzát, kicsíráztatom, és lepréselem, aztán a levét elfogyasztjuk gyógyszer gyanánt. Mostanában hallottam róla, és igen sok méregtelenítő, daganat megelőző, és gyógyító szernek az összetevőjeként szerepel a búzacsíra, úgyhogy valami igazság lehet benne...
Leteszteljük...
Üdv
Béla
Cím: Re: nhedit
Írta: india - 2008. 02 14. - 13:15:10
Idézetet írta: "bbig"
Megfigyeltem, hogy a rák ellen hatásosnak tartott készítményeknek (Culevit, Noni, búzacsíra stb) a közös jellemzője a magas "B" vitamin tartalom. Ezért adok a nejemnek Béres Energia tablettát, mert ebben a legmagasabb.


Figyelem, a B 12 vitamint rákos betegek nem szedhetik.
Cím: Agydaganat
Írta: Bonyhadiendre - 2008. 04 12. - 17:07:04
Szia bbig!
Kicsit lassu ez a fórum,nekem nem tünik elégségesnek az info mennyiség.
Szeretném veled felvenni a kapcsolatot,mi egy "keményebb" fajtával birkózunk,doki szerint may 17 hónap.Na most közeledik a 12. hónap,ideje lenne az ürgét hitében megingatni.
Ha ugy gondolod,hogy tudunk egymásnak segiteni irj egy emilt:

  habveros@freemail.hu-ra
Egyébként a MIM fórumon szoktam forogni,ha utánam akarsz nézni.
Köszi,szia Bandi.
Cím: Re: Agydaganat
Írta: patient - 2008. 11 04. - 11:29:59
Szép napot mindenkinek!

Sajnos pontosan tudom hogy mit jelent egy ilyenen át menni! A napokban olvastam egy nagyon érdekes könyvet a témában. Ajánlom mindenkinek figyelmébe mert valóban érdekes és hasznos!
Cím: Életben Maradni (Martha Tailor)
Ha tehetitek olvassatok bele!

Üdvözlettel,
patient
Cím: Re: Agydaganat
Írta: gri - 2008. 11 27. - 16:37:43
http://www.b17hu.info/
Hajrá!!! ;)
Cím: Re: Agydaganat
Írta: bbig - 2009. 03 27. - 12:06:52
Sziasztok!
Bocsánat, hogy sokáig nem írtam.
Az ok prózai: semmi változás a műtét óta.
A fórum kicsit lassan "pereg" ezért csak ritkán nézek ide.
Ha ezzel kapcsolatos kérdésetek van, küldjetek e-mailt a fegyvermester@t-online.hu -ra.
Emlékeztetőül: Olygodendroglioma WHO grade II (rezidens, csak részben lehetett kiműteni)
A nejem rokkantnyugdíjas, szedi az epilepszia elleni gyógyszert, meg normál multivitamint.
Következő kontroll 2010-ben lesz.
Remélem ez valamennyire megnyugtatja az ilyen diagnózist kapott beteget, mert ránk a frászt hozta.
A műtét pont 3 éve volt.
Cím: Re: Agydaganat
Írta: advmed - 2009. 04 17. - 17:38:23
Tisztelt Betegek, érdeklödök,
Egy relativ új és reményteljes hatóanyagról szeretném tájékoztatni Önöket: DCA, avagy nátrúm diklór-
acetát. Az Alberta University kutatóinak eredménye, de föleg Dr. Evangelos Michelakis érdeme.
A célcsoportos kisérletek(clinical trials) már 2007 szeptemberében elkezdödtek.
Ime, néhány érdekes web-cim(angol):
www.depmed.ualberta.ca/dca
www.medicorcancer.com (Services>DCA therapy>DCA in the news vagy Case discussion)
www.thedcasite.com
A "youtube.com" weboldalon látnivaló is akad, ha a keresöbe Evangelos Michelakis-t irják be...
Amennyiben felkeltettem érdeklődésüket, több ismertetö anyaggal is tudok szolgálni(e-mail), de még
DCA-val is tudok segiteni, ha erre sürgösen szükség van.
Cím: Re:Agydaganat
Írta: SisterDawn - 2010. 03 23. - 11:26:51
Szeretném az olvasók figyelmébe ajánlani a blogomat.
http://agydaganat.blogspot.com/ (http://agydaganat.blogspot.com/)
Cím: Re:Agydaganat
Írta: peter60 - 2010. 09 22. - 13:45:01
Sziasztok!
2005 júliusában tudtuk meg, MR mutatta ki, illetve biopsziát csináltak és az mutatta ki, hogy édesapámnak rosszindulatú agydaganata van. Első kezelésként sugárkezelést kapott, ami tulajdonképpen nem segített és még rosszabb lett az állapota. Gondolkodtunk, több dolgot kipróbáltunk és végül a természetgyógyászunk ajánlotta, hogy próbáljuk ki a csökkentett deutériumtartalmú vizet. Elmondtuk az orvosomnak, igazából nem mondta, hogy ne használjuk, mondta, hogy próbáljuk meg.
MR felvételt készítettek egy hónappal a sugárkezelést követően és nem hogy nem segített, hanem agresszívebbé vált a tumor. Tulajdonképpen még megpróbálkoztunk kétféle chemoterápiával, egy vénással ami nem segített és egy szájon át szedhetővel, ami elképzelhető, hogy segített valamennyit, de akkor már egy fél éve itta a Preventa vizet, és 2006 májusában volt az első jó eredmény ami azt jelenti, hogy nem terjedt már, de akkor még volt kontrasztanyag halmozás a tumoron belül.
Azóta is készültek MR felvételek 3 havonta aztán utána már csak 6 havonta, mert annyira jók voltak az eredmények, hogy felesleges volt többször elmenni. Ez azt jelenti, hogy kontrasztanyag halmozás már nincs illetve valószínűleg már elhalt a tumor mostanra.

Tisztában vagyok vele, hogy nem olcsó a Preventa, pláne, ha már a Preventa-85-öt kell venni, de nekünk se volt könnyű előteremteni rá a pénzt. Mindenkinek csak javasolni tudom!

N.P.
Cím: Re:Agydaganat
Írta: bbig - 2011. 01 12. - 12:52:06
A DCA 35-40 % -ban nem volt hatással a betegekre, ezért 2008 óta nem foglalkoznak vele (az intézet honlapján az összefoglalásban olvastam) ennek ellenére ezt tartom a legígéretesebbnek.
A csökkentett deutérium tartalmú vizet nem törzskönyvezték gyógyszerként, mivel klinikai vizsgálatokban nem bizonyította hatásosságát (ha ivott valaki ha nem hasonló arányban gyógyultak meg, illetve haltak meg)
Amik az oldalon nagybetűkkel ki vannak téve mindössze olyan engedélyek, ami a sima ivóvízhez is kell, ne legyen fertőző, szennyezett pl.
ÁNTSZ, és hasonló hatóságok engedélyezték a forgalomba hozatalát, mivel nem találták ártalmasnak.
Cím: gyógyulás
Írta: niki0915 - 2011. 04 03. - 10:05:37
Kedves Mindenki!
18 éves agydaganatból felgyógyult, volt rákbeteg vagyok. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok(jelenleg Édesanyám tud segíteni, érettségi előtt állok) alternatív rákgyógyászattal kapcsolatban.
Niki (Édesanyám neve: Ildikó)
dancs.gyula2@upcmail.hu
Cím: Re:Agydaganat
Írta: bbig - 2011. 04 19. - 15:39:03
5 éve volt a műtét (Oligodendroglioma Grade II), részleges tumor eltávolítás.
Helyzet változatlan,növekedést nem mutat a legfrissebb MR szerint.
Csak Neurotop az epilepszia miatt amit a daganat okoz.
Egyéb: erőnlét miatt multivitamin.

Reméljük előbb utóbb meglelik az inoperábilis helyen lévő daganatok eltávolításának módját, és a maradvány úgy viselkedik, mint eddig.
Akkor akár évtizedek is lehetnek rá.
Cím: Re:Agydaganat
Írta: lexi07 - 2013. 05 04. - 21:32:58
Sziasztok!
A 31 éves húgomnak astrocytomája van grade 4.Jól van, de azt mondják, hogy elvileg már csak kb. fél éve lehet hátra ezzel a beteséggel.Infúziós kemót kap, de úgy néz ki, hogy lassan már az sem használ.
Itt a fórumon olvastam, hogy van aki kipróbálta a fagyöngy injekciós kúrát és érdeklődnék, hogy hatott-e, hol van a kezelés stb.
Illetve, ha valaki tud valamilyen gyógyszert vagy más kezelést ajánlani, akkor legyen szíves írjon.
Előre is köszönöm.
Cím: Re:Agydaganat
Írta: bbig - 2015. 06 26. - 13:38:51
Sziasztok
2015 van, és az orvos újabb műtétet javasolt a nejemnek. Mostanra nőtt akkorára, hogy újra kell műteni. (2006-ban volt részleges tumor eltávolítás Oligodendroglioma miatt)