Szerző Téma: Halapenz  (Megtekintve 7008 alkalommal)

sipoka

  • Vendég
Halapenz
« Dátum: 2006. 03 30. - 22:05:38 »
Sziasztok,

 Engem meg mindig a halapenz kerdese foglalkoztat! Kinek mennyi "jar"? Feltetlenul "jar-e"? Segitsetek..fogalmam sincs! :(
 Es a tarsadalombiztositas mindent fedez? Mar a mutetet, a korhazi helyet, vizsgalatokat, utokezelest? Hallottam olyat is,h esetleg a plasztikaisebeszt is, hiszen nekem lathato helyen van..es rontja majd az osszkepet..allitolag azt is lehet kerni,h mar a mutetnel is ott alljon..

Koszi, Sipo

vaoka

  • Vendég
Halapenz
« Válasz #1 Dátum: 2006. 04 01. - 13:07:11 »
Kedves Sipo!
Engedd meg, hogy saját tapasztalataim alapján mondjak el pár dolgot. Férjemet műtötték, a múlt év szeptember-december között kétszer is. Egyszer az Érsebészeti Klinikán, egyszer pedig a Korányi Tüdőszanatóriumban.
Tapasztalataim: komoly baj esetén nem nézik, ki vagy, csak azt, hogy mi a bajod! Arra összpontosítanak, hogy minél hamarabb segítsenek rajtad.
Mi kisnyugdíjasok vagyunk mindketten, s amikor szerény lehetőségeimhez képest hálapénzt akartam adni, azt mondták mindkét helyen az operációkat végző orvosok, hogy tegyem el, most nekünk nagy szükségünk van rá. Viszont a nővérkék esetében kell egy kis támogatás, amit emberileg meg is értek, de persze ez nem a beteg vagy hozzátartozója dolga kellene,  hogy legyen.... de hát ez van. Gyors, eredményes gyógyulást kívánok.
Vaoka

szegedin

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 81
Re:Halapenz
« Válasz #2 Dátum: 2011. 02 21. - 21:59:52 »
Kedves Sipoka,

regen nem jelentkeztel. Nos en az utobbi harom ev tapasztalata alapjan fel vagyok haborodva a magyar orvosok moraljatol, hogy az egyertelmüen halalos diagnozisu paciensektöl is elfogadjak a sokszor egy havi nyugdijnak is megfelelö összegeket. Persze ilyenkor a hozzatartozokat meg nem tajekoztatjak a rossz kilatasoktol, es a paciensnek sokszor meg lelkiismeretfurdalasa van, hogy nem adott eleget, emiatt a korhazban is rosszul erzi magat, nem erzi magat biztosagban, vagy nem erzi a törödest. Illetve sokszor az ellatas tenyleg ennek megfelelö, es agymütet utan a beteget a növerkek nem etetik meg, nem müködik a csengö, nincs tisztaba teve, a heg verzese nem tünik fel senkinek, takaroja csak a professzor ur pacienseinek van.
A nagy kapitalizmusban lassan rosszabb lesz az ellatas, mint a szocializmusban vagy Albaniaban. De a szocializmusban a magyar embernek legalabb meg volt szive, ez manapsag ott marad a halapenzböl kifizetett tengerparti nyaralason, az igazan nagy tudasu orvosok meg elmenekülnek külföldre. A kivetel egy kezen összeszamolhato...

Nikici

  • Vendég
Re:Halapenz
« Válasz #3 Dátum: 2011. 03 03. - 08:46:11 »
Kedves Szegedin!

Sajnos picit vitatkoznom kell veled...
Nos en az utobbi harom ev tapasztalata alapjan fel vagyok haborodva a magyar orvosok moraljatol, hogy az egyertelmüen halalos diagnozisu paciensektöl is elfogadjak a sokszor egy havi nyugdijnak is megfelelö összegeket. Persze ilyenkor a hozzatartozokat meg nem tajekoztatjak a rossz kilatasoktol, es a paciensnek sokszor meg lelkiismeretfurdalasa van, hogy nem adott eleget, emiatt a korhazban is rosszul erzi magat, nem erzi magat biztosagban, vagy nem erzi a törödest.
Van olyan doki, aki miután elrakta a pénzt (nem is keveset), simán az arcodba vágja, hogy hozzátartozódnak max egy hónapja van hátra. És amikor látja a ledöbbent képedet, még nyugodt szívvel ki is fejti.
És akkor itt kéne még megemlíteni a kedves nővérkéket is, akik néha hasonlóképpen "el vannak kapatva", mint a doktorok (bár természetesen az összeg más, viszont a zsebüket ugyanúgy tömni kéne, hogy rendesen ellássák az embert). Csak tudnám, hogy ezek az emberek miért ilyen szakmát választottak, vagy miért nem mennek el magánpraxisba, ahol úgy húznák le a betegeket ahogy akarják...
Persze nem szabad általánosítani, nem minden orvos ilyen. De azt gondolom, ritka a kivétel, és ez borzalmas. És hozzáteszem az is az, hogy a betegek már sokszor csak úgy mernek befeküdni egy kórházba, hogy viszik a kis borítékocskát magukkal.
Niki

szegedin

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 81
Re:Halapenz
« Válasz #4 Dátum: 2011. 03 06. - 22:15:10 »
kedves Nikici,

köszönöm a kiegeszitest, tejesen egyetertek veled. Minden magyar korhaz egyforma, vagy ugyanabban voltak a rokonaink?
Ezek a növerek tenyleg palyat tevesztettek, raadasul növerkenek sem lehet nevezni öket, mert mar 20 evesen 90 kg-t nyomnak.
Mivel a rak nemsokara minden masodik embert eler, abban remenykedhetünk, hogy mindezen egeszsegügyiseket is utoleri majd a sorsuk.