Szerző Téma: Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák  (Megtekintve 35234 alkalommal)

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #15 Dátum: 2012. 12 01. - 20:47:41 »
Kedves Mindenki!

Csak néhány szó: október közepe óta csak a Culevitet és a C vitamint szedem, szinte mindent tudok enni, egy hete kicsit keservesen, de a lila hagymát is eszem. A száj nyálkahártya felmaródások az éjszaka folyamán az alkalmazott olajtól vagy vajtól reggelre elmúlnak.
Ödéma gyakorlatilag nincs. Ami még van, a rágó- és bizonyos nyaki izmok bekeményednek, de ez legyen a legnagyobb baj.

Jó egészséget, jobbulást az olvasónak!
Gyöngyvirág

Az ödémára nekem legjobban az Aquanax vált be, de óvatosságból napi 1 szem MagneB6-ot kéne szedni hozzá, mert a víz mellett ugye a létfontosságú sókat is kihajtja, ami éjszakai lábgörcsöket okoz. (ijesztő is, meg fájdalmas is)

Az éjszakai nyugalomhoz először is meg kéne találni a megfelelő feje-aljat, mert a kényelmetlen fekvés (de még sokszor sz ülés is) is ödémát és izom bekeményedést okozhat. Lehet, hogy több párna kell, a legalsón a váll nyugszik oldalfekvésben, a másik a fejet támasztja alá. Kinek hogy sikerül eltalálni.

Másodsorban biztosítani kéne a légutak szabad átjárását, főleg, hogy az orrunkon tudjunk lélegezni. Kerülni kellene a megfázást, stb. Az orrjáratokat este vízzel kimosni, utána valami orr-olajjal vékonyan bekenni, csöpögtetni. (Coldastop, vagy pl. hidegen sajtolt szezámolaj, vagy más olaj).
A szájüreg esti megtisztítása után (fogmosás fogkrémmel vagy anélkül, stb) ici-pici hidegen sajtolt olajat vagy darabka vajat a szájba venni, hogy vékony réteggel bevonja a nyálkahártyát.
A víz erre nem megfelelő, inkább csak szárít! Én nap közben  is az olajat használom szájszárazság ellen. Már említettem valamikor az "olajrágás"-t is, időről időre ilyen kúrát is ajánlatos csinálni, jó volna minden nap.
Egyebekben pedig kínlódunk, de "gyógyultan" élünk.

Ha ORVOS olvassa, kérem reagáljon, ha sületlenséget írok.

Gyöngyvirág
2012.12.04.

Kedves OLVASÓ!

Az Új esztendőben Mindenkinek jó egészséget kívánok. Olyan nincs, hogy valami nem lehet jobb, tehát jobbat kívánok, mint a tavalyi. Privátba is Mindenkinek!!!!!

A napokban voltam újra kontroll vizsgálatokon, minden negatív. Lassan a régi életemet tudom élni, minden nap van valami előrelépés, a visszalépést, ha lenne ilyen, nem veszem észre.

Gyöngyvirág
2013.01.11.
« Utoljára szerkesztve: 2013. 01 11. - 20:41:48 írta gyöngyvirág »

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #16 Dátum: 2013. 05 06. - 14:26:31 »
Kedves OLVASÓ!
A legutóbbi kontrollnak még nincs meg minden eredménye, mert van, ami tisztázásra vár.

A nyelvemen a laterális szélen két hónapja lett egy lencsényi "mint egy bőrkeményedés" elváltozás, lehet, hogy a mellette lévő sérült fog okozta. Még nem múlt el, a minősítése hamarosan megtörténik.

Ebből is okulva, a maradék fogaimtól is "megszabadultam", fogpótlás függőben a fentiek miatt.

Egyébként a súlyomat tartom, erőm van, lelkileg néha kevesebb.
Nem szabad elbízni magunkat, mindig résen kell lenni, és minden lehetőt megtenni a jó minőségű túlélésért.

Hamarosan bővebben írok, mások okulására is. Addig is jó egészséget Isten áldásával!

Szájszárazság ellen próbáljátok meg a Salagen nevű gyógyszert, klinikai onkológus és gégész is felírhatja indokolt esetben /úgy csak dobozdíjat kell fizetni/.

gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #17 Dátum: 2013. 05 17. - 13:38:17 »
Üdvözlet minden Olvasónak, drukkolónak!

A szájüregben nincs kóros elváltozás, tegnap volt az utsó vizsgálat. Szövettan nem volt, mert nem kellet. Leírom majd részletesen, de most rövid az időm.

Minden lehetséges érintett vegye igénybe a SOTE Fogorvostudományi kar, Orális Diagnosztika Részlegén elérhető fájdalmatlan, gyors, korrekt rákszürést. Egy speciális fénnyel megvilágítva előtünnek a tumoros sejtek (nagyon leegyszerűsítve ez a lényeg)
Tel:317-1044; 459-1500/59161, helye Bp. Szentkirályi u. 47. III.em. Bejelentkezés szükséges, továbbá lakcímkártya, TAJ kártya.
Spontán, "utcáról" is lehet menni, én így jutottam be, 3héttel előtte jelentkeztem be, ingyenes.

Addig is, amíg írok, vajat inkább ne használjatok szájszárazság ellen, olajat hidegen sajtoltat ami összefér a vércsoportotokkal, nehogy allergia legyen belőle, és kvázi ecsetelésképpen, de ne legyen órákig a szájban, hogy a baktériumoknak ne nyújtson táptalajt.
A reggeli olajrágás feltétlenül javallott! 10-15 percig egy ek olajat zubogtatni a szájban, nem lenyelni, kiköpni! Utána egy sós melegvizes öblögetés, és kezdődhet a nap. (pohár vízbe 1mksó)

Üdv Mindenkinek, köszönöm a Mindenhatónak, hogy Ő is mellettem áll.
Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #18 Dátum: 2013. 05 29. - 13:05:48 »
Üdvözlet Mindenkinek!

Szóval alaposan beijedtem, kerestem az okokat, hogy mi okozta a nyelvemen a bajt.

Ugyanis a gégészemet helyettesítő orvos már azonnali műtétet javasolt, mondván, ha valakinek az érintett régióban rosszindulatú daganata volt, akkor minden új "jövevényt" rosszindulatúnak kell kezelni a szakma szabályai szerint.

Gondolatban már temettem magam, de azért körülnéztem a neten szájüregi rák, nyelvrák, stb címszavakban, és láss csodát, már legalább egy éve van ez a szűrési lehetőség, csak éppen az orvostársadalom egy része nem tud róla.

Vajon úgy általánosságban nem olvasnak szakirodalmat? Miért csak a szűk szakterületüket kísérik figyelemmel? Ha ugyan azzal is megteszik, vagy csak őrlődnek a mindennapi taposómalomban?!

Erről ennyit.
Amit leszűrtem a mostani esetemből: nem szabad egyik napról a másikra felhagyni a táplálék kkiegészítőkkel (vagy gyógyszerekkel) Kis adagban többfélét tanácsos szedni, hogy az esetleges egyoldalú táplálkozást korrigáljuk.
Ha lehet, a zöldséget alig megfőzve vagy nyersen együk, együnk friss gyümölcsöt, illetve fagyasztottat. A nem túl cukros, bogyós gyümölcsökből készült lekvárok napi kis mennyiségű fogyasztása is jót tesz. (nekem a fekete áfonya) Együnk gyakran majdnem nyers brokkolit, vagy megbízható kapszulát, szinte minden tumor ellen nagyon javallott.

Olvassátok el ez ügyben Richard Béliveau PhD-Denis Gingras PhD—Táplálkozással a rák ellen c. könyvét, a Kossuth Kiadó adta ki, nem sarlatánok írták!!!
Ha a címet beírjátok a keresőbe, a Péterffy kórház egy cikkét is megtaláljátok, szinte minden részlete olvasható, nem muszáj a könyvre ezreket költeni, bár megéri az árát, olyan, mint régen a szegény családoknak a Kincses Kalendárium, egyszóval kincset ér!

Hát ennyit, így kutyafuttában. Résen lenni, sokoldalúan támogatni a gyógyulást, valamint Hit, Remény és Szeretet, valamint az Erő legyen veletek!

Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #19 Dátum: 2013. 06 13. - 11:26:46 »
Kedves Olvasó!

Május 06-i bejegyzésemben utaltam rá, hogy vannak tisztázandó dolgok a leleteimmel. Nos, a szájüregi mint írtam, rendben van.

A másik dolog, a mellkasröntgen eredménye, ami tisztázásra várt.
Kezdem az elején. Amikor 2010-ben becsapott a "ménkű", a műtét előtti kivizsgálások része volt a mellkasröntgen is. A leleten egy kisebb, leegyszerűsítve kerekárnyék-ot láttak, ami sokoldalú vizsgálattal beningus-nak (gyógyult) minősült. A tisztázáshoz a tíz évvel korábbi tüdőszűrő felvételt, CT és PET CT, no meg az emberi tudás nyújtott segítséget. Megjegyzem, hogy már a tüdősebészt is hívták a tüdőműtéthez konzíliumra, ami szerencsére feleslegesnek bizonyult. De ha nem lett volna meg a tíz évvel korábbi mellkasfelvétel, amin úgyszintén ott volt a kerekárnyék, akkor lehet, hogy feleslegesen egy tüdőműtétem is lett volna, mondván, hogy az már áttét.
Az onkológiai követő protokoll része a viszonylag gyakori mellkasröntgen is. Ezt azóta mindig ugyanabban az intézményben végeztetem, hogy rendelkezésre álljon az előzmény. Így volt ez most is. De miért, miért nem, az értékelő röntgenszakorvos nem azt írta le, hogy nyugaton a helyzet változatlan, hanem az eredeti állapotot. Ezért CT vizsgálatot írtak elő, hogy egyértelmű legyen a dolog. Szerencsére egyértelmű, 2010-óta nem változott a tüdőm állapota.
Mindez két hónap idegeskedésbe, az államnak (aki én vagyok, meg Ti mindannyian) jó sok pénzébe került, én pedig ráadásnak 100 röntgenfelvételnek megfelelő besugárzással lettem gazdagabb.

Tanulság: kb. 30 éves korunktól járjunk évente tüdőszűrésre, lehetőleg ugyanabba az intézménybe. Őrizzük meg a röntgenfelvételeinket.  Rágjuk az egészségügyi dolgozó szájába inkább feleslegesen, hogy mik az előzmények.

Még nem írtam le, hogy a sugárkezelés mellékhatása nálam az elmeszesedett dobhártya, a hallásom elég sokat romlott, most már kénytelen leszek elmenni vizsgálatra.

A Salagen-nek egy havi szedés után nem vettem észre pozitív hatását a nyálképzésre, így abbahagytam a szedését. Nyálam továbbra sincs, várom a csodát.

Fog nélkül is mindent(?!) meg tudok enni, csak persze sok macerával és nem az eredeti ízvilág marad az aprítás után, de már csípős ételeket is tudok enni, ennyire jó lett a száj nyálkahártya állapota. Mesterséges vitamin készítményeket nem eszem, mert félek az esetleges negatív utóhatástól. Hidegen sajtolt olajakat, vajat, mangalica zsírt eszem illetve használok indokolt mennyiségben, mértékkel.

Jó egészséget Mindenkinek! Szóval: Hit, Remény, Szeretet és az Erő legyen Veletek.

Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #20 Dátum: 2013. 07 30. - 10:49:59 »
Üdvözlet minden Olvasónak!

Jó ideje nem jött be a FÓRUM, már kezdtem azt hinni, hogy megszűnt, de hála Istennek, nem.

Már lassan három hete, hogy van saját fogam. (kifizettem) Alsó, felső, kivehető, koromnál fogva nem drága, TB terhére (80eFt)
Jól tudom használni, de az alsót ragasztani kell. Pici ragasztóval! Hát vannak az öregkornak is örömei, újra tudok darabos ételt enni.
Azért nem bízom el magam, az eddig bevált turmixolt étkeket nem hagyom el. (nyers vagy kovászolt zöldség, gyümölcs)
A Culevitet is szedem, szedni fogom amíg az eszemet tudom, ugyanígy a gyógygombát és flavonidokat, kis adagban, csak emlékeztetőnek, de rendszeresen.
Továbbá ahogyan a pénztárcám engedi, fekete áfonyát és homoktövist, a lehető legtermészetesebb formában.
Cserébe úgyis lemondtam az ún. ballaszt ételekről (csak a pici kávémról nem), arra nem kell költeni, van helyette ez. A kertből még a vad kövér porcsint is "megiszom", sok ásványi anyag és C-vitamin van benne. Akinek módja van rá, csemegézzen Isten patikájából, sok hasznos ehető gyomnövény van a kertünkben, utána lehet olvasni. Csak ne út mellől szedjük!, és csak mértékkel!
Jó egészséget Mindenkinek Isten áldásával, és tudjátok HIT, REMÉNY, SZERETET, az ERŐ legyen veletek!

Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #21 Dátum: 2013. 12 26. - 18:02:58 »
Áldott Ünnepeket, jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Minden leletem negatív, a közérzetem jó, az unokáim értékelik a főztöm.
Januárban esedékes újabb kontroll, akkor majd írok néhány sort egy gyógyuló tumoros tapasztalatairól.

Még egyszer minden jót Mindenkinek, a HIT, REMÉNY és ERŐ legyen veletek, no meg a HÁLA is minden újabb napért Isten szép ege alatt.
Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #22 Dátum: 2014. 01 30. - 12:04:49 »
Amint ígértem, néhány dolog:
Elfelejtettem leírni a műtét mellékhatásainál, hogy az érintett oldalon a fülemet egyáltalán nem éreztem, kvázi idegen test volt, amikor megtapintottam.
Ez az érzés kb egy hónapja szűnt meg, újra az enyém ez a fül is. Az időn kívül feltételezem, hogy a kéz tornáztatása segített ebben is.
A torna nem egy különös dolog, csak minél intenzívebben kell használni a suta kezünket is.
Jó dolog, főleg a kezdetnél, a falon mint az araszoló hernyó a tenyér behajlításával mászni, amíg megy a művelet.
A napi tevékenységet is erőltetni kell, mindent, amit eddig csináltunk a kezünkkel. (ha nehéz, a másik kézzel az alkart megfogva segítsünk)
Ez azért is fontos (a segítés), hogy ne erőltessük túl, és ne alakuljon ki az egyébként gyakran előforduló kényszertartás.
Jó torna a gyümölcs vagy zöldség reszelés a konyhapulton (vízszintes mozgás), a gyümölcsszedés a fáról, az ablak vagy csempe tisztítás körkörös mozdulatokkal.(mint a ló csutakolás)
Nagyon jó torna az ágyban fekve az érintett kezet a fej fölé emelni, ott nyugtatni, ameddig türelmünk van. Hamarosan érezni fogjuk, hogy mintha ezernyi apró tű szurkálná az izmainkat a műtéti területen. Nincs az a terápia, ami ennél jobb lenne.

Más: az onkológiai leleteim jók.
A tumor diagnosztizálásakor már megállapították, hogy van egy nagyméretű epekövem (4cm). Eddig nem foglalkoztam vele, mert más volt a fontos. Az onkológus felvilágosított, hogy ez epehólyag rákot okozó tényező lehet, mert állandóan súrolja az epehólyag és az epevezeték falát. (az ez irányú laborleletem nem mutat semmi negatívat) Az tény, hogy bizonyos, egyébként nagyon fontos élelmiszerek fogyasztását kerülöm, mert panaszt okoznak. (brokkoli, kelkáposzta) Sebészeti konzultációt javasolt. Megpróbálom előtte nem műtéti úton megszüntetni, amire remény van, garancia nincs. A kő összetételétől függ, hogy természetgyógyászati módszerekkel sikerül-e. Hat hónap alatt várható eredmény a kőoldásban. Ha nem megy, marad a műtét, ami az epehólyag eltávolításával jár, amire pedig szükség lenne.

Ha már természetgyógyászatról esett szó, minden tumoros embernek ajánlom, hogy párhuzamosan a javallott kezelésekkel életmód tanácsadásra legalább egyszer forduljon igazi, képesített természetgyógyászhoz, ha másként nem, a honlapjukat ajánlatos meglátogatni.

Jelenlegi állapotom fenntartása érdekében igyekszem „egészségesen” étkezni, minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt enni, akár fagyasztva is. Felfedeztem, hogy kapható kapszulázva kurkuma+bors, azt is eszem. Továbbá vörös szőlő héj+mag őrleményt. Gombakészítményt most nem eszem.

Bárki kérdezne, tegye meg a fórumon, vagy írjon privátban a fórum adta lehetőséget kihasználva.

Mindenkinek jó egészséget, a HIT, ERŐ, SZERETET legyen veletek!

Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #23 Dátum: 2014. 02 06. - 10:02:16 »

Üdvözlet Mindenkinek!

Amit a minap elfelejtettem leírni: a Culevit tablettát továbbra is szünet nélkül eszem, napi 10 szemet. A tanácsadó orvosuk arról tájékoztatott, hogy öt év után tünetmentesség esetén 8 szemre lehet mérsékelni, de annál lejjebb nem tanácsos menni. Én elhatároztam, már amikor a szedése mellett döntöttem—olvasva a honlapjukon található írásokat—, hogy egész életemre elkötelezem magam a szedése mellett. Úgy kell tekinteni, mint egy élelmiszert, már pedig enni ugye kell! Nagy biztonságot nyújt nekem. Természetesen mellette igyekszem sok egyéb élelmiszerrel támogatni az egészségemet, mert még dolgom van a világban, nem is kevés.
Más:
A szájüregi szűrésen Nagy Gábor professzor úr azt mondta, hogy az olajat tegyem a salátára, ne szájszárazság ellen használjam. Azt hiszem, ennek higiéniai okai vannak, vagy lehetnek.  Javasolt helyette két terméket, éspedig

Dry Mouth Gel. Extra komfortérzet a szájszárazságban szenvedőknek. Semleges pH-jú zselé, melyet a szájszárazság tüneteinek csillapítására fejlesztettek ki

Salvus gyógyvíz permet

Ki-ki döntse el, hogy mivel él.
És ne feledjétek, HIT, REMÉNY, SZERETET és az ERŐ legyen mindenkivel!
Gyöngyvirág

klakk

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #24 Dátum: 2014. 08 09. - 17:05:59 »
Kedves Gyöngyvirág!

Családunknak nagyon sok ötletet és reményt ad a leírásod, köszönjük. Apukám küzd a mandularákkal, a radiosugárterápián túl van. Eddig remekül helytállt, azonban az utolsó hétre a sugár mellékhatása olyannyira felerősödött, hogy be kellett feküdnie az onkológiára, hatalmas nagyok a fájdalmai, orrszondát kapott a nyelési elégtelenség miatt. Reméljük, hogy ez egy átmeneti állapot, és pár hét alatt önállóan fog tudni táplálkozni. Neked volt hasonló tüneted? A mérhetetlen nagy nyelési fájdalom mikor enyhült? Köszönöm segítségedet!

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #25 Dátum: 2014. 08 14. - 19:20:09 »
Kedves klakk!

Elnézést, de mostanában jó dolgomban ritkán vagyok jelen. Ígérem, hogy 1-2 napon belül írok. Bejegyzésed óta bizonyára jelentősen enyhültek a tünetek Édesapádnál. A Culevit italport feltétlenül ajánlom, ez nem reklám!

Üdv/Gyöngyvirág

klakk

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #26 Dátum: 2014. 08 15. - 01:04:56 »
Kedves Gyöngyvirág!

A nagy fájdalom több, mint egy hete fennáll még sajnos, annyi a javulás, hogy már szájon át is sikerül némi táplálékhoz jutni, de a szondás táplálás és gyógyszerelés egy része még jelen van, egy hétig biztosan még (köv. vizsgálatig). Elmondása szerint a toroktáji fájdalom nem enyhült, igaz csak nyeléskor lép fel. De ez épp elég, vannak bizonyos gyógyszerek, melyeket csak szájon át vehet be, ez borzasztóan nehéz,mert nyelni az ödémától sem tud. A Culevitet is ezért halasztanánk addig, míg eljutna odáig, hogy megigya.

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #27 Dátum: 2014. 08 15. - 13:19:12 »
Kedves Klakk, Kedves Mindenki!

Egy hónapja voltam kontroll vizsgálatokon, onkológiai szempontból rendben vagyok.
A vérképem szerint vas és kalcium hiányom van, ezt próbálom természetes készítményekkel rendbe tenni, valószínű, hogy valami egyoldalúság van az étkezésemben, vagy valamiből sok a bevitel. (pl. túl sok rost)
Az epekövem változatlan, annak a sorsáról is döntenem kell.

Az aktuális kérdésre megismétlem, kiegészítve a mostani tudásommal az alábbiakat:

A terápia félideje táján a gége steril gyulladása miatt törvényszerűen duzzanat, ödéma (nálam olyan mértékű volt, hogy az ital, amit le akartam nyelni, az orromon jött ki) alakult ki —ráadásul valami vírust vagy bacit is bekaptam—, ennek következtében makacs köhögésem, illetve nem múló köhögési ingerem lett, amit az öngyógyításként alkalmazott hársfatea még fokozott, mivel allergiás vagyok rá (erről megfeledkeztem).
 A duzzanat következtében az érintett oldali hallójáratom kvázi teljesen elzáródott. A hangom teljesen elment, néhány hét múlva visszajött, de rekedt vagyok (most már csak néha, ha olyan ételt, italt fogyasztok).
Fájdalomérzetem nem volt. Contramal (ami fájdalomcsillapító) kapszulát írtak fel kb a kezelés félideje táján, (a „sugaras Főorvos”) amiből napi 2-3 darabot szedtem, használt, a köhögési ingert megszüntette, még a terápia befejezése után két hónapig alkalmaztam. Nem kell tartani tőle (azt hiszem, ópiát származék), az orvos tudja, mit miért ajánl, és az általa javasolt dózist szedjétek.
Lehet, hogy ezért nem voltak fájdalmaim. Ami még fontos, rendszeresen kell szedni, hogy a hatóanyag szintje állandó legyen a szervezetben; ezt is a Fődoki mondta.
Ötletem sincs, hogy az ödéma mikor múlik el—az alsó állkapocsra és a nyakra is átterjedt—, ha jól értettem, a gégész szerint 1-2 év is eltelhet-írtam anno.
Mostanra elmúlt, de étel és rossz tartás, izmok erőltetése miatt előjön, feltételezem, amíg élek.

Kedves Klakk!

Édesapád biztosan kap fájdalomcsillapítót, élni kell vele, most nem küzdeni kell, hanem gyógyulni. Csak a következő tennivalóra koncentráljon.
Javaslom, kérdezzétek meg a kezelőorvost, hogy a szondán keresztül nem kaphat-e oldott Culevit italport, bár előtte a Culevit tanácsadó orvosát meg kell kérdezni, hogy Édesapád esetében mi a javallat. Ha javasolt, akkor mielőbb használni kéne, merthogy ez egy biztonsági öv is egyben. Lehet, hogy valami spéci személyre szóló javaslatuk lenne. Nem akarok okoskodni, mindenféleképpen orvosi javaslat alapján és a kezelőorvos tudtával (még akkor is, ha esetleg ellenvetése van, de tudjon róla mindenképpen) alkalmazzatok bármit.

Ödéma ellen leírtam, hogy mit alkalmaztam (persze kapszula), de ezek helyett lehet minden ételbe tenni kevés zellert és petrezselymet, turmixolva, hígítva meginni, de nem túlzásba vinni, mert a létfontosságú sókat is kihajtja, az pedig izomgörcsöket, stb okozhat.  Szóval, nagyon körültekintően kell eljárni bármilyen készítmény vagy étel esetében, mert ezek is "gyógyszerek", lehet mellékhatásuk, összeadódhatnak a hatóanyagok.  A kórházban, ha lehet, kérni kéne dietetikus orvos vagy nővér segítségét.

Most ennyit. Jobbulást, és ne feledjétek: HIT, REMÉNY, SZERETET, az ERŐ legyen veletek.

Gyöngyvirág

gyöngyvirág

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #28 Dátum: 2014. 12 24. - 10:39:54 »
Kedves Olvasó!

Áldott Karácsonyi ünnepeket és Boldog, jó egészségben megélt Új esztendőt kívánok Mindenkinek.

Egészségi állapotom mondhatni kitűnő, ennél rosszabb sose legyen. (Tudom, ez telhetetlen kérés a Mindenható felé, inkább csak költőinek mondanám.)
Minden szokásos, illetve időszerű kontrollvizsgálatot megejtettem (fül-orr-gége, mellkasröntgen, hasi ultrahang, nyaki MR, DEXA, mamma, vérkép), minden negatív, illetve a csontsűrűségre nagyon oda kell figyelni, no meg a vér kálcium és vas szintjére. (mákolaj, mákos ételek, köles, amarant, stb)

Megfogadva onkológusaim tanácsát, most már nem az epehólyagban, hanem a szekrényben, dobozkában őrzöm az érett besztercei szilvára hasonlító epekövemet, melynek felszíne olyan, mint egy finom csiszolóvászon, mérete valóban 4,5cm. Laporoszkópos epehólyag eltávolító műtét volt, a műtét és a gyógyulás is a nagykönyv szerinti. Egy dolog, ami műtét előtt nem jutott eszembe, hogy legalább tíz centivel bővebb nadrágot vigyek magammal a fájdalommentes és kényelmes hazaútra, és a lábadozás időszakára. Étkezésemet a Gallmet-M rendszeres fogyasztásával egészítem ki, valamint nehezebb ételek fogyasztása után kapszulás kurkuma készítményt veszek be.

A Culevitet továbbra is szedem, napi 10db, tudjátok, ez a biztonsági öv. Valószínű, hogy a műtét utáni regenerálódást is nagy mértékben segítette. A követkető kontroll 6 hónap múlva esedékes, ha nincs panaszom, márpedig azon dolgozom, hogy ne is legyen.
2014. december 24.

A HIT, REMÉNY, SZERETET és az ERŐ legyen Veletek.
Szeretettel:Gyöngyvirág

peter

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Esetleírás:áttétes mandularák, parotis (nagy nyálmirigy) rák
« Válasz #29 Dátum: 2015. 07 14. - 11:31:04 »
Szia!

Bár régen jártál már erre, azért megpróbálkozom..
Hasonló cipőben járok mint te.. Konkrét kérdés merült fel bennem: a nyáltermelés beindult nálad?

Köszi!
Péter