Szerző Téma: Hererák 20 évesen (2. oldal)  (Megtekintve 648592 alkalommal)

kaakos

 • Vendég
Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Dátum: 2011. 05 25. - 21:21:48 »
Sziasztok!
Megvan a ct-m eredménye.Lehangoló  :'( :'(
A nyirokcsomók még mindig meg vannak nagyobbodva, szinte alig mentek összébb az utolsó ct óta.5-16mm közt vannak.
Nem erre számítottam így a 4. kör kemó után.Pedig a véreredményeim k*rva jók lettek.ß-HCG 0,1 alatt, AFP 2.4
Szerintetek mi lesz?Kapok még kemót, vagy műtenek, vagy mi ?:S

Ani, sajnálattal hallom a férjedet, hát sajnos köszöntelek titeket is a "klubban".
A fürdőzést én nem ajánlom, pl az én dokim megtiltotta, pedig én rendszeres jártam a strandra úszni, meg termálvizes medencébe regenerálódni.
Főleg kemó után nem, könnyen bekaphat valami bacilust.Egyetek sok zöldséget-gyümölcsöt, és rengeteg fehérjét, túrbozzátok fel az immunrendszert.

Mindenkinek kitartást és jó egészséget
Ákos

maxi 8

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #1 Dátum: 2011. 05 26. - 09:04:22 »
Kedves Ákos !!!Sajnálattal olvasom , hogy megvannak a nyirokcsomók még...Kitartást kívánok ! Irj, hogy mit  mondott az orvos. Mindenképpen megkérdezem az orvost erről a merülésről , nekünk  egy  ismerősünk ajánlotta , neki vastagbél daganata volt. Ez a Kaqun fürdő, hallott már valaki erről?Sajnos a mi esetünkben lelki eredetű biztossan, mert a kisfiunk   betegen született.,  Genetikai betegség  nagyon száraz volt a bőre.Életveszélyben  volt napokig,  de szerencsére ebből már semmi nem látszik  rajta. A bőre is  gyönyörű lett. A férjem saját magát hibáztatta ezért , pedig az orvosok akkor megmondták , hogy 7.- dik ágig visszamenőleg lehet valakibe ez. , bármelyikünkbe.  Márciusban eltelt egy év, amire azt mondták az orvosok  , megggyógyult. Fellélegeztünk, erre  a férjem lett beteg.Tudom , hogy meggyógyul..  Mindennap kell mennünk , amikor kapja a kemot , én  benn lehetek vele? Üdv: Ani

kaakos

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #2 Dátum: 2011. 05 26. - 13:33:51 »
Sziasztok.Beszéltünk a doktornővel, azt mondta hogy ez nagyon nem jó, és hogy akkor itt az ideje beszélni Holmann Tanárúrral hogy ő mit gondol róla.Na most sz*rtam be, félek megint műteni akarnak.Őt még nem sikerült elérnünk, majd délután próbálkozunk, hátha.

Ani
én még nem hallottam erről a fürdőről, de mindenképpen beszéljétek ezt meg a dokival.Ilyenkor minden hasonló dolgot kerülni kellene.

További szép napot mindenkinek, majd írok ha pontosabban tudok valamit!
Ákos

Badam

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 401
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #3 Dátum: 2011. 05 26. - 13:46:55 »
Szia Ákos!

Fel a fejjel! Az a baj, hogy kemó vagy műtét a két lehetőség, több opció nincs...

Én is voltam kontrollon a 9mm-es nyirokcsomómmal, de azt mondták, hogy az nem túl nagy, meg hogy bármitől lehet. Nem kell vele semmit sem csinálni, majd a legközelebbi CT-n kiderül (fél év múlva), hogy nő-e. Hát ezen azért ledöbbentem, mert ha mégis rossz (biztos vagyok benne, hogy nem, de sose lehet tudni), akkor már lehet késő lesz... A sajgó "csomag"-ra azt mondta, fizikális vizsgálat után, hogy semmi extra, majd elmúlik, ő nem érez semmit, és mivel nincs semmi kézzelfogható, nincs mit csinálni.

Teljes mértékig megbízok benne, de azért jobb lett volna valami kézzelfogható is.

Hajrá mindenkinek!
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

Deli

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #4 Dátum: 2011. 05 27. - 15:29:08 »
Sziasztok,
megígértem magamnak, hogy ha túl vagyok az urológiai vizsgálaton, mindenképp írok ide, hogy megosszam a tapasztalatom, illetve a szorongóknak némi segítséget nyújtsak (nekem is nagyon hasznos volt - igaz, olykor pánikkeltő - itt elolvasnom mások beszámolóit).
Úgy másfél hete a bal herém elkezdett tompán fájni, enyhén kisugárzott a fájdalom az alhasba is. A herében nem éreztem semmilyen keményedést, érzékenyebbnek is kicsit duzzadtabbnak tűnt, mint máskor. Reggel sosem éreztem a fájdalmat, de ahogy a nap haladt előre, annál inkább éreztem, folyamatosan. Továbbá a derekam is fájni kezdett, lent, középen. Ez a derékfájás nekem egy ideje sajnos elő-előjön, 30 vagyok és van túlsúlyom (95 kg 180 centihez). Egyből jelentkeztem időpontra az urológián, 1 hétre később kaptam csak időpontot. Elmentem a háziorvoshoz is, akinek elmondtam a tüneteket, ő is egyből urológiára utalt, ill. felírt Nolicint bakteriális fertőzést gyanítva. A Nolicin szedése enyhítette a tüneteket, de nem múltak el teljesen. Az egy hét alatt persze mindenre gondoltam ("hererákom van és áttételt érzek a derekamban", "nem érzek kemény göböt a herében, ezért rák csak nem lehet ez, talán sérv, viszér"), nem volt könnyű kivárni az egy hetet. Ma végre megvolt a vizsgálat, a doki kikérdezett, tapogatott, majd uh, az eredmény: a herék épek, a derékfájási tünetek lesugárzását érzem a herékben. Kontrollként laborvizsgálatra megyek, és remélem, ennyi (illetve: fogyás, gernictorna, Aflamin gyulladáscsökkentő gyógyszer). Tanulság: senki ne essen pánikba, ha herefájdalmai vannak + derékfájás, viszont azonnal jelentkezzen urológiára, ne halogassa. Egyáltalán nem ciki, nem kell szégyellősnek lenni, az orvos naponta lát mindenféle herét és egyebet - erre kell csak gondolni. Nagyon jó érzés, ha a leleten az van, hogy "ép herék".
Szóval: hajrá, usgyi az urológushoz!

Azt is megfogadtam, hogy ezek után évente 1x mindenképp elmegyek urológiai kontrollra, ha panaszmentes is vagyok.

A betegeknek gyors gyógyulást kívánok és kitartást.

soká

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 154
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #5 Dátum: 2011. 05 28. - 00:32:40 »
Köszi, hasznos az ilyen beszámoló is!!!
Az persze, hogy hamarabb "kötöttél itt ki", mint az urológusnál, sokat elárul arról, hogy az emberek hajlamosak rögtön a legrosszabbra gondolni. :) Annyi "előnye" persze van, hogy így legalább gyorsan eljutottál orvoshoz, és kaptál megnyugtatást, a bajt inkább az követi el, aki halogatja a dolgot.
Jó egészséget!!
1965. (2 hónap után fordultam orvoshoz) műtét:2009.08.  tiszta seminoma, Stádium:I/a, 3cm-es daganat. Terápia: választhattam: 2 kör adjuváns Carboplatin monoterápia (hajhullás nélkül)

maxernst

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 54
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #6 Dátum: 2011. 05 28. - 03:03:38 »
Sziasztok,
már régen írtam ide. Elég jól alakultak eddig a dolgaink. A férjem utoljára februárban kapott kemót (összesen 4 kör BEP/A volt), azóta csak ellenőrzésre jár vissza. A tumormarkerei kiválóak. Július 6-án kell visszamennie újabb kontrollra. Viszont van egy gond. A tüdejében még mindig van egy bazi nagy krumpli (vagy 7 centis) és még kicsit nőtt is az előző CT óta. Az orvos azt mondja, hogy lehet nekrózis de lehet érett teratóma is. Valószínűleg ezért kinéz még egy műtét. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Amúgy teljesen jól van, eszik, jó erőben van, és most készülünk egy kicsit nyaralni is. Emiatt a jobb tüdőcsúcsban maradt daganat miatt nem vagyok nyugodt.
Amúgy neki kiterjedt, rengeteg áttéttel rendelkező heretumora volt (70% Yolk sac és 30% teratoma). 

kaakos

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #7 Dátum: 2011. 05 28. - 12:19:53 »
Sziasztok!Hát eljött amitől féltem   :'( 9.én műtenek, kiveszik a nyirokcsomókat.Szerencsére Holman Doktor úr csinálja, szóval nem vágnak fel teljesen.
Tudnátok nekem valamit mondani a műtétről?Laboroszkópiás műtét lesz, de szinte semmit nem találtam róla az interneten.Annyit tudok hogy 5 kisebb vágásom lesz meg egy nagyobb.Mást nem igazán   :-\ Légyszi aki tud valamit írja már le :/
Előre is köszönöm mindenkinek jó egészséget!
Üdv
Ákos

Badam

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 401
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #8 Dátum: 2011. 05 28. - 14:31:41 »
Szeva Ákos!

Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen kitérővel egészül ki a gyógyulásod. A laparoszkópos műtét nem vészes, pont azért, mert nem nyitnak fel teljesen (de csúnya szó), hanem ez mikorsebészet.

Kitartást! És ezzel az elkövetkező 40 évre kipipálhatod a kórházazást :)
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

kaakos

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #9 Dátum: 2011. 05 30. - 10:06:32 »
Badam

Köszönöm szépen, csak félek tőle azért.Remélem tényleg kipipálhatom, akkor nagyon boldog lennék :D Kicsit kezdtem már besokallni a kórháztól.
Műtét után meg gyorsan meg kell gyógyulni, menni akarok Balaton Soundra, az se érdekel hogy lehet vízbe se mehetek, csak ott legyek :D

Mindenkinek jó egészséget!
Üdv
ÁKos

maxi 8

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #10 Dátum: 2011. 06 01. - 14:01:26 »
Sziasztok!!! Elkezdte   a férjem hétfőn a  kemót. Az érdekelne engem , hogy hány nap után  vannak a mellékhatások? pl.  hányinger ...Igaz az , hogy  következő héten jönnek ki?Olvastam  volna itt az oldalon olyant , hogy az injekciót jól el kell maszirozni.   Keresem de  nem találom.  Ti mit tudtok erről? A  Az injekció után milyen   tünetei lehetnek?   Igaz még csak 3 napja kapja de eddig semmit nem érzékel, csak torok szárazságot.  Előre is köszönöm a választ.Mindenkinek   a legjobbakat kívánom! Üdv: Ani

Badam

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 401
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #11 Dátum: 2011. 06 01. - 20:11:30 »
Szia!

Ez így nagyon jó! Az oltástól én pár óráig kotta voltam, de estére jól lettem. Harmadik-negyedik nap már étvágytalanság-hányinger volt nekem. Ha lemegy az öt nap, akkor pár nap elég, hogy az érzet a régi legyen (nekem így volt legalábbis).

Én amint megkaptam az oltást, 20 percig le se szedtem róla a kezem, végig nyomkodtam, masszíroztam. Hazaérve jegeltem. Így nem maradt nyoma (sem látszatra, sem érzetre), de lehet amúgy sem lett volna. Nem tudom, nekem azt mondták, masszírozzam :)

Kitartást!
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

maxi 8

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #12 Dátum: 2011. 06 01. - 20:46:07 »
Szia Ádám!! Az első nap kapott oltást  az nagyon húzodott neki , de elmaszirozta és jobb lett. Nekünk nem mondták,   hogy maszirozni kell én   mondtam , hogy olvastam.Étvágya az még nagyon jó , és hányingere sincs. De azt viszont észre vettük , hogy olyan mintha fel lenne telve vizzel ,mert 3 nap alatt 5 kg- val többet mutat a mérleg. Ez normális egyébként?  Vasárnap is fog kapni valami oltást  ,ami állitólag nagyon drága. Követni alig tudom , mikor mit kap. , és kedden lesz vérvétel akkor is fog kapni valami injekciót.  Neked is   majdnem 6 órába telt mire lefolyt az egész?  Ma bejött egy ápoló és azt mondta , hogy ez csak a  kezdett, lesz olyan amikor lábra se fog tudni állni. Nem nagyon olvastam itt ilyent.  Nagyon köszönöm a válaszodat. Jó egészséget kívánok:Ani

Badam

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 401
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #13 Dátum: 2011. 06 01. - 22:08:07 »
Én "drága" oltást még nem hallottam, de ilyenkor kérdezzétek meg, mi az és mire való, én mindig mindent tudni akartam.

Nekem kedd-hétfő-hétfő volt a három oltás. Vizesedés nem volt. Szerintem a lábra nem állás hülyeség, ez nem annyira durva szer...

BEPről van szó, nem? Nekem 2-3 óra alatt folyt le a 3 palack, de ez attól függ, hogy milyen a keringése, milyen elvezetésű érbe kötik be...

Hajrá, és ne felejts el sok folyadékot tölteni bele! Nagyon kell tisztítani a vesét!
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

maxi 8

 • Vendég
Re: Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #14 Dátum: 2011. 06 02. - 02:15:21 »
 Szia !! Igen Bepről van szó.  300 ft-ot fizettem az oltásért de 317 ezer ft a rendes ára. Ez vérképjavitó azt hiszem., ezt vasárnap kapja meg. Megkérdeztem , de  annyi mindent mondott  még , hogy elfelejtettem. Majd holnap megkérdezem. Az injekció az hétfő kedd  kedd , neki igy lesz. Neki kb 6 óra, eddig mindennap 5  üvege volt meg egy zacskós valami. Az orvos azt mondta , hogy ebből 3 szinte csak víz mert átmosó vesetisztitó, van benne hányáscsillapitó is....  Sokat iszik.   további szép napot!!!  üdv. Ani
« Utoljára szerkesztve: 2011. 06 02. - 11:11:51 írta maxi 8 »