Szerző Téma: Hererák 20 évesen (2. oldal)  (Megtekintve 562538 alkalommal)

asdf1986

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 50
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #630 Dátum: 2013. 01 24. - 22:34:36 »
Sziasztok! Kemoterapia utan kb. mennyi idovel "szokas" spermavizsgalatot kerni?Tudom, hogy az onkologusok tobbsege ket evet mond, van amelyik szakirodalom csak fel evet ir. Paromnak jan. elejen telt el egy ev! Ket kor kemot kapott. Azon gondolkozunk, h tavasszal kernenk egy ilyen vizsgalatot! Erdemes szerintetek? Ha nem lesz jo, akkor mi a kov. lepes? Inszeminacio? Lombik? Ilyen esetben nekem lennenek elotte kotelezo vizsgalatok? Vagy egybol kezdes?A valaszokat elore is koszonom!
Párom:
Született: 1983
Műtét: 2011. nov. 2.
50% embrionális carcinoma, 50% yolk sac
Méret: 12 mm
2 kör BEP

Badam

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 401
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #631 Dátum: 2013. 01 24. - 23:26:37 »
Szia!

Én is két évvel utána mentem. Nekem sokat javult de mégsem volt tökéletes, de ez várható volt mert a megmaradt herémen visszértágulat volt (ez sok férfinak van, de ha csak a maradék herén, akkor az nem poén). Igazából ez az egy "szervi" oka lehet, amin javítani tudnak, engem is megműtöttek egy éve, és nem sokára megyek kontrollra. Amúgy genetikai, életmódbeli és hasonló okai is lehetnek a rosszabb eredménynek, és ez hullámozhat. Sporttal, egészséges életmóddal, megfelelően megválasztott étrenddel, stresszcsökkentéssel, szauna kerülésével és sok-sok dologgal még lehet javítani simán az eredményen. A Krio intézetben az eredménybe beleírják, hogy az eredmények alapján milyen mesterséges lehetőség jöhet szóba, ha arra van szükség.

Arra nem tudok mit írni, hogy "szokás kérni", mert én fagyasztattam, és ott az árban benne van a kontroll. Ilyen sima vizsgálat nem tudom elérhető-e TB-sen.

Üdv,

Ádám

Ui.: amúgy két kör elvileg még pont nem vágja haza, ha eddig jó volt, nagy valószínűséggel marad hasonló. Nekem kemó előtt is pocsék volt, gondolom a stressztől meg nem tudom mitől, kb értékelhetetlen, két évre rá már szinte normális. Idén tökéleteset szeretnék :)
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

alga79

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 441
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #632 Dátum: 2013. 01 25. - 18:01:14 »
Nekem a sugárkezelés előtt volt utoljára spermavizsgálatom, azóta sem. Mondjuk azóta született a három gyerkőcöm, tehát szerintem rendben van. :)
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

asdf1986

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 50
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #633 Dátum: 2013. 01 25. - 20:52:45 »
Bator vagy! Mi mindenkeppen megnezetjuk, szeretnenk tudni, ha esetleg van vni gond! A kemo elott minden ok volt.
Párom:
Született: 1983
Műtét: 2011. nov. 2.
50% embrionális carcinoma, 50% yolk sac
Méret: 12 mm
2 kör BEP

alga79

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 441
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #634 Dátum: 2013. 01 26. - 17:15:36 »
Nekem már a sugárkezelés előtti vizsgálaton is ingatták a fejüket a dokik, hogy nemigen lesz majd gyerekem, olyan alacsony a sejtszám. De ugye tudjuk, hogy a megtermékenyüléshez egy sejt is elég, csak célba kell érni. Mondjuk a verseny nem lehetett nagy... lehet, hogy azért olyan lassú a fiam. :)
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

johnyboy

  • Vendég
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #635 Dátum: 2013. 01 27. - 18:26:04 »
Sziasztok,

Az lehetséges hogy két különböző urológus orvos tapintásos+gépi, és egy külön ultrahang vizsgálat után sem bizonyosodik be a hererák?
Van egy kis tűhegynyi göb a bal herémen, és már 2-3 hete fáj a hasam, alhasam, hasmenésem (véres is 1x) volt, nyelési nehézség, voltam bélgyógyászaton ottani vérképem (amiket vizsgáltak) jó volt, az urológiainak jövő héten lesz eredménye. Sajnos hajlamos vagyok bebeszélni magamnak a legrosszabbat, de reménykedem hogy nem mutat ki semmi rosszat az eredmény.  :(

alga79

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 441
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #636 Dátum: 2013. 01 29. - 10:23:48 »
Johnyboy: Nekem 100%-os bizonyossággal csak a szövettan után tudták megmondani. (Mondjuk előtte 99%-ra biztosra mondta a doki). A szövettanhoz viszont az kellett, hogy eltávolítsák a herét, és felszeleteljék.
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

johnyboy

  • Vendég
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #637 Dátum: 2013. 01 29. - 14:11:47 »
Az szép.
Ma megjött az eredmény:
LDH 305 (ref: 200-460)
AFP 3,2 (ref 1-8)
Béta-HCG <2 (ref 0-2,6)

Azt mondta a doki hogy ezek jók, ha bármi változik (nemtudom mire gondolt) menjek vissza, ha nem akkor fél év mulva kontroll. De 2 orvosi vizsgálat után sem tudom hogy mi az. Az első szerint semmi, a második szerint semmiség... De akkor nem emiatt vannak a fenti tünetek, ez irányban (azt hiszem) megnyugodhatok.

Gl4D0s

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 86
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #638 Dátum: 2013. 01 29. - 14:28:06 »
@johnyboy:
Ezek az értékek a normál tartományban vannak! Elképzelhető, hogy egy enyhébb gyulladásos folyamat lezajlott a mellékherében, vagy egy kisebb értágulat is okozhat fájdalmat. Két dokinál is jártál, ha bármi probléma lenne kiszűrték volna! Szerintem nem kell aggódnod.
Minden jót!
-2002 baloldali műtét: cc embrionale+seminoma
>17mm nyirokcsomó >baloldali, idegkímélő RLA >wait&see
-2012 jobboldali műtét: T1 seminoma 100%
>wait & see >hormonpótlás: NEBIDO injekció
-2015 kontroll: beta HCG:9.62; AFP:9.54 >3kör BEP
.........

karcsi

  • Vendég
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #639 Dátum: 2013. 02 06. - 15:42:39 »
Üdvözlök Mindenkit!
Már régóta olvasgatom a fórumot,ill. azóta,amióta kiderült, hogy nekem is hererákom van. Most nincs is kérdésem (elég sokmindent megtudtam a fórum olvasása közben), inkább röviden leírom mi is történt velem, hátha ezzel is segítek valakinek.
Kb. 4-5 hónapja beültem egy mély ülésű autóba, aminek következtében megnyomódott a bal herém és kb.1 hétig fájt és keményebbnek is éreztem. Gondoltam is, hogy el kéne menni az orvoshoz, de itt követtem el az első hibát, nem mentem el. Aztán a fájdalom megszűnt, de a keményebb érzet megmaradt, sőt méretileg egyre nagyobb lett. Aztán szerencsére a feleségem nem hagyott békén, így elmentem az urulógiára,ahonnan tovább küldtek az uh-ra,ahol megállapították, hogy nagy valószínűséggel rosszindulatú daganatom van. Másnap,vagyis 2013.01.18-án megműtöttek, majd a szövettan a rosszindulatúságot bizonyította.
Műtét előtt a béta-HCG érték kicsit emelkedett, 7,6 volt, műtét után az LDH, a béta-HCG és az AFP értékeim is a ref.tartományon belül voltak. Voltam hasi-kismedencei és mellkasi ct-n, amik nem mutattak ki áttétet.
A szövettan alapján a diagnózis seminoma volt, a tumor mérete 40mm, elhalás, bevérzések mellett.
Pestre irányítottak, én az Uzsoki Utcai Kórházat választottam. Az orvos a pT2 stádiumra való tekintettel EP kezelést javasolt, amit 2 hét múlva fogok elkezdeni.

Badam

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 401
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #640 Dátum: 2013. 02 06. - 17:52:42 »
Szia!

Az uzsokival nagyon jól jársz! Csak legyen türelmed a várakozáshoz, de hamar hozzászoksz majd. Ezen kívül egy rossz szavam se lehet! Előre kérdezd meg hogy elsőre pontosan hol, hánykor jelentkezz, mert a kartonozóban azért néha kavar van.

Üdv!
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

karcsi

  • Vendég
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #641 Dátum: 2013. 02 06. - 23:01:21 »
Szia!
Egyelőre megvan a pontos hely és időpont, de köszönöm a jó tanácsot! A várakozás örömeit már megtapasztaltam :)

Gl4D0s

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 86
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #642 Dátum: 2013. 02 06. - 23:03:52 »
nos tudom, hogy ez nem verseny, de szerintem a rekordot felállítottam a sote uro/andro ambulanciáján a hat és fél órával srácok! :)
-2002 baloldali műtét: cc embrionale+seminoma
>17mm nyirokcsomó >baloldali, idegkímélő RLA >wait&see
-2012 jobboldali műtét: T1 seminoma 100%
>wait & see >hormonpótlás: NEBIDO injekció
-2015 kontroll: beta HCG:9.62; AFP:9.54 >3kör BEP
.........

alga79

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 441
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #643 Dátum: 2013. 02 07. - 12:05:57 »
Gl4D0s: Ó, kezdő vagy. :) Én a debreceni urológiára két hónappal korábban szoktam időpontot kérni. Reggel nyolcra volt időpontom. Odamentem fél órával korábban. Este fél ötkor kellett voln a az osztályomnak szülői értekezletet tartanom. Mondom, arra biztosan odaérek. :))))))))))) Nem sok szülő szeretett akkoriban. :)
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

pimpa

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 407
Re:Hererák 20 évesen (2. oldal)
« Válasz #644 Dátum: 2013. 02 09. - 12:23:09 »
Azt hiszem nekem másodszor is szembe kell néznem ezzel a betegséggel.

Az elejétől:

-október, rutin kontroll a hcg 4,1 lett
-okt 29, CT: minden rendben
-november, hcg 2,43
-december, hcg 2,85
-január 9, MR és nincs minden rendben: leírtak egy inguinális csatorna (a műtéti hegnél) bejáratánál lévő 45x45x35 mm-es lágyrészképletet, ami a gadolíniumos kontrasztanyagot mérsékelten-homogénen halmozza.
-január 21,  hcg 5,35
Időpont lebeszélve 001-be, Géczi Lajoshoz
-február 7, 001-ben a főorvos úr megvizsgált és valószínűleg egy nyirokcsomó ez, UH vezérelt mintavételre küldött itthon és ha beigazolódik 3 kör BEP kezelést javasolt, utána kontroll nála.

Most itt tartok. Bár én a CT felvételeket megnéztem és összehasonlítottam az MR képekkel és a leírt objektum azokon is ott van, de a leletben egy kurva szó nem esik róla.

Csak azért véstem le ezeket, hogy okuljon mindenki, ha minden lelet negatív az nem jelenti azt, hogy minden negatív is...


üdv: t
« Utoljára szerkesztve: 2013. 02 09. - 14:09:13 írta pimpa »
Születtem:1975.
2010. baloldali műtét (seminoma  pT1)(8 hónap után fordultam orvoshoz) terápia: watch and wait
2012. okt. relapsus gyanú (minimális hcg emelkedés 4,8)
2013. márc. mintavétel pozitív: seminoma II/B  Kezelés: 3 BEP