Szerző Téma: milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit  (Megtekintve 18352 alkalommal)

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #15 Dátum: 2012. 09 26. - 21:59:43 »
Szia Pimpa!
 Nem, nem a vitatkozás a szándékom, ahhoz ugyanis (legalább) két fél kell, akik bizonygatják az álláspontjukat. Már annak is örülök, örülnék, ha normális hangnemben lehet(ne) beszélni a dolgokról. És azzal, hogy ilyeneket mondok, véletlenül sem szeretnék itt megbántani senkit, hiszen negatív tapasztalataimat nem itt, hanem máshol szereztem, többségében olyan felületeken, ahol csak olvasó voltam, és éppen az alkalmazott hangnem és intolerancia miatt eszem ágában sem volt közbeszólni...
Itt mindenki 'hagyományos' módszerrel lábal(t) ki ebből a betegségből. Ergo: itt ezt preferáljuk.

 Fentebb idézett mondataid alapján valóban úgy sejtem, itt nem sok vizet fogok zavarni. Annyit azért hadd tegyek hozzá, amolyan "hallgattassék meg a másik fél is!" alapon, hogy a 'betegségből való kilábalás' elég relatív fogalom, ha én holnap elmennék egy olyan urológushoz, aki még nem vizsgált, ergo semmit sem tud az előzményekről, tutti azt kezdené el hajtogatni: Önt sürgősen meg kell operálni, stb, stb..! Legfeljebb ha megmutatnám neki a leleteimet 2008 őszig visszamenőleg, akkor lesne egy nagyot, mert ott olyan változások is szerepelnek, amire az én urológusom, egy nagyon kedves doktornő, múlt évben már azt mondta, ez csoda! Egyébként évente egyszer, az év vége felé járok urológiai kontrollra, tervezem majd idén is. Eddig a tények, amit leletekkel is tudnék igazolni! És még fontosnak tartom, hogy köszönöm jól vagyok, és végig jól is voltam, hála Istennek!
 A többit, hogy mi miért történt, ill. miért nem történt, azt már nevezhetjük akár "ideológiának", elméletnek, feltételezésnek, ezekről lehetne éppen vitatkozni, de ehhez nekem sincs kedvem.   Úgyhogy köszönöm, hogy "meghallgattál" és válaszoltál is. Minden jót, és természetesen Mindannyiótoknak jó egészséget kívánok, mert ebben a szituációban, azt hiszem, ez a legfontosabb!

Bocs, még egy: Kérhetnék egy linket ezekről az itt "elhangzott" korábbi vitákról, mert nem tudom, mennyit kéne visszaolvasnom? Kíváncsiságból szívesen elolvasnám őket!

Üdv: Cs.Tamás, szül: 1968.
 
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #16 Dátum: 2012. 09 28. - 12:20:48 »
Szép napot Mindenkinek!

Gondolkoztam tegnap a fórummal kapcsolatos dolgokon, és különös tekintettel a Pimpa által nyomatékkal figyelmembe ajánlott prekoncepcióra (amit elébb idéztem is), arra jutottam, hogy ettől függetlenül még a topic címében feltett kérdésre alighanem bővebb választ tudnék adni, mint a jelenlévők többsége. Ha mindezt tárgyilagosan, mindenféle magyarázási kísérletek, "háttér ideológiák" nélkül teszem, talán 'nem érheti szó a ház elejét'.
Tehát akkor milyen is a kezdődő és az előrehaladott hererák? Saját esetemen (baloldali érintettség) keresztül szemlélve a következő:
-valamikor 2008 májusa előtti, közelebbről nem behatárolható időpont: az ellenoldalihoz képest aránytalanul kicsi, állagát tekintve kőkemény
-2008 május: az ellenoldalit már megközelítő méretű, kőkemény, érzéketlen (lehet, hogy már előzőleg is érzéketlen volt, erre akkor nem figyeltem)
-2008 év vége, 2009 év eleje: az ellenoldalinál nagyobb, kőkemény (a leleteimen 'porckemény' szerepel), érzéketlen
-2009 ősz: méret lényegében nem változott, kőkemény, érzéketlen (a tárgyilagosság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy 2009 tavaszán egy bizonyos alternatív szérum is szerepet játszhatott, de ez egyáltalán nem biztos, a szérum alkalmazását pedig a javasoltnál sokkal-sokkal előbb abbahagytam)
-még mindig 2009 ősz: kb. másfél hét időtartamra begyulladt, fokozottan érzékennyé vált, tapinthatóan vizenyő vette körül (ezt majdnem biztosan én magam okoztam, mivel az ezt megelőző napokban nyomorgatással, csavargatási kísérletekkel igyekeztem valamiféle érzékenységet "kicsikarni" belőle)
-2010 év vége felé: az előző évi vizsgálathoz képest méretcsökkenés(!), még mindig kőkemény, de már nem egészen érzéketlen
-2011 év vége felé: További méretcsökkenés, újdonság, hogy megjelent némi 'ép állomány' (ultrahangos vizsgálat eredménye!), ezt én úgy érzékeltem, hogy az alsó vége egy picit felpuhult, de a nagyobbik része továbbra is kőkemény. Érzékenysége már a szokványosnak tűnik (bár eszem ágában sincs már így "tesztelni"), azaz véletlen erősebb mechanikus behatásra a hasüregbe felsugárzó fájdalommal reagál.
-jelenlegi állapot: Úgy tűnik, a méretcsökkenés folytatódott (már jóval kisebb az ellenoldalinál), és a felpuhult rész térfogat aránya is nagyobbnak tűnik a tavalyihoz képest. Ez a felpuhult rész saját tapintás alapján néha folyadéknak tűnik, máskor (összehúzódottabb állapotban) kissé hasonlít már a normálishoz. De a nagyobbik rész továbbra is kőkemény. (Legutóbbiak egyelőre csak saját megállapítások, urológiai vizsgálatra majd november, vagy december táján tervezek elmenni.)

A tárgyilagossághoz még hozzá tartozik, hogy mindkét urológus, akik az eltelt időszakban vizsgáltak, közvetett jelek alapján ugyan, de szeminómát valószínűsítettek. Több leletemen szerepel az is, hogy "inhomogén szerkezetű".
Egyszer megkérdeztem a doktornőt, hogy nem lehet-e, hogy mégis inkább teratóma, mire azt válaszolta, hogy nem, mert az részint sokkal "agresszívebben" viselkedne, másrészt az ultrahangon sokkal összetettebb struktúrát mutatna.
                                                                 *                       *                       *

T. Fórumtársak, remélem mindezzel nem sértettem meg semmiféle írott vagy íratlan szabályt, etikát! Ha mégis, akkor legyetek szívesek, hívjátok fel erre a figyelmemet, akár nyilvánosan, akár privátban!

További jóegészséget kívánva: Cs.Tamás
« Utoljára szerkesztve: 2012. 09 28. - 12:26:42 írta Döme »
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

Badam

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 401
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #17 Dátum: 2012. 09 28. - 20:22:08 »
Szia!

Amit itt leírtál, az szerintem nem normális. Miért jó ez? CT-n meg hasonlókon jártál? Áttétek?

Én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy hallgasson az orvosára és mielőbb lépjen a protokoll által jelzett útra.

Üdv,

Ádám
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #18 Dátum: 2012. 09 29. - 12:54:22 »
Szia Ádám!

Először is köszönöm, hogy reagáltál!
Viszont ne haragudj, de nem értem pontosan, mire gondoltál, amikor azt írtad, 'nem normális'.
A többi felvetésedre viszont igyekszem válaszolni.
Idézet
"Miért jó ez..?"
Egyszerűen fontosnak tartom, hogy az emberek  -főleg az érintettek-  , láthassák, hogy van ilyen is! Mert gyanítom, sokan ezt elképzelhetetlennek tartották, és jómagam is olvastam anno olyan "hivatalos" forrásokat az interneten, hogy 'kezelés' nélkül két éven belül biztos halál. Hát azt hiszem, erre elég frappáns ellenpélda a saját esetem!
Idézet
"CT -n meg hasonlókon jártál?"
A konkrét urológiai vizsgálatokon kívül mellkasröntgenen, hasi UH -n, és kb. évente (de eleinte félévente) ismétlődő jelleggel laborvizsgálatokon jártam, ami a tumormarkerekre (béta HCG) is kiterjedt. Ezek eredménye mindig negatív lett.
Az urológus doktornő egyszer akart adni beutalót hasüregi CT-re, ami azt lett volna hivatott kideríteni, hogy mi a helyzet a belek környékén ill. az alhasi fertályon található nyirokcsomókkal? Konkrétan, hogy vannak-e ott áttétek? Köszönettel visszautasítottam.
A háziorvosom egyszer felvetette az onkológiai beutalót. Hasonlóan reagáltam, mint az előzőre.
Amit most írok, véletlenül sem azért írom, hogy bárkit rá akarjak beszélni bármire, egyszerűen csak leírom a saját álláspontomat ez ügyben: Amég nekem valamiféle panaszom nincs, addig engem feleslegesen ne vizsgálgassanak az orvosok! Én személy szerint nem hiszek azokban a dumákban, hogy "ha idejében nem csípjük el, nagy baj lehet belőle!", meg hasonlók. De hangsúlyozom, ez a magánvéleményem!
Idézet
Én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy hallgasson az orvosára és mielőbb lépjen a protokoll által jelzett útra.
Kedves Ádám, kb. itt jutunk el oda, amit a legfontosabbnak tartok ebben az egész rák témában! Már máshol is leírtam, itt is megteszem, hogy én meg azt tartom leglényegesebbnek, hogy mindenki úgy dönthessen ebben az ügyben, ahogy az neki saját magának a leg megnyugtatóbb!!! Feltételezem, hogy ebben nincs vita köztünk!
Viszont, ha az előbbi szempontot komolyan vesszük, akkor nem munkálkodhatunk azon, hogy "cenzúrázott igazságok" legyenek a rendszerben.
Aki az orvosi protokollban bízik leginkább, az tegye meg ezt nyugodtan! De akit bármely más 'út' nagyobb reménységgel tölt el az előzőnél, ő hadd válasszon valami mást! Saját esetemmel azt igyekeztem prezentálni, hogy létezik ilyen!
Ide bármikor bekukkanthatnak olyanok, akik még döntés előtt állnak. Ha elzárunk előlük bizonyos információkat, már nem tartottuk tiszteletben azt az előbb hangsúlyozott morális alapelvet, hogy mindenki maga dönt a saját ügyében!

Üdvözlettel: Cs.Tamás
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

Badam

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 401
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #19 Dátum: 2012. 09 30. - 12:15:17 »
Hát igaz, senkit sem puskával kényszerítettek az orvoshoz :)

Örülök hogy neked ilyen jól alakult, annyit azért megjegyeznék, hogy sajnos van olyan tumor ami nem termel labor által kimutatható hormonokat, bár akkor is az áttét egy idő után UH-n is látszódik.

Üdv!
Születtem: 1985
Jobboldali műtét: 2009 július, egy héttel előtte vettem észre
Tiszta seminoma, I/B (T2N0M0S1), ér-, nyirokér betörés nélkül
Kezelés: 2x BEP
A hatályos kezelési protokoll: http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2008/9.pdf

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #20 Dátum: 2012. 09 30. - 13:37:43 »
Idézet
Hát igaz, senkit sem puskával kényszerítettek az orvoshoz  :) 
Látod, nem vagyunk egyformák, ahhoz a bizonyos lelki megnyugváshoz nem feltétlenül ugyanazon az úton tudunk eljutni.
Végtelenül sajnálatosnak és szomorúnak tartom, hogy ez a rendszer annyira át van itatva a páni félelem légkörével! Sajnos a "szomszédban" is épp' erről tanúskodik az egyik legfrissebb hozzászólás...

Idézet
Örülök hogy neked ilyen jól alakult...
Köszi, ez tényleg jólesik!

Idézet
...van olyan tumor ami nem termel labor által kimutatható hormonokat...
Sőt, megtoldom egy lépéssel, nekem azt mondta a főorvos, aki 2009 februárjában vizsgált, hogy szeminóma esetén a bétaHCG a normál tartományban marad. Ha jól emlékszem, a neten is ilyesmit olvastam később.
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

anita19880

 • Vendég
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #21 Dátum: 2012. 10 01. - 12:19:51 »
Sziasztok!Férjemnek áprilisban távolitották  el a  bal heréjét,neki áttétjei vannak a tüdő,mellkas,has,  valamit  tüdő,nem tudom van valaki aki hasonló problémával küzd??

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #22 Dátum: 2012. 12 16. - 13:22:49 »
Szép napot Mindenkinek!

 Bátorkodom ismét írni ide, mivel úgy látom, azért valamekkora „nézettsége” ennek a témának is van.
 Időközben túl vagyok az évente esedékes urológiai kontrollon. Meglepetésemre a vizsgálat után a doktornő azt mondta, most már úgy hiszi, hogy a daganatom jóindulatú. Azt rögtön hozzá is tette, hogy a korábbi vizsgálatok tapasztalatai egyértelműen rosszindulatú daganatra utaltak.
*
 Nem akarom  megismételni korábbi hozzászólásomat, ezúttal csupán az orvosok szavait idézném az előzményekkel kapcsolatban.

 Mindenekelőtt a leleteimből: 
-2009 év eleje: „…bal here tyúktojásnyi, egészében porckemény…”
-2009 tavasz: „…bal here tyúktojásnyi, porckemény, UH alapján 49,6 mm, inhomogén szerkezetű…”
-2009 ősz: „…bal here nagyobb tyúktojásnyi, göbös porckemény, egyértelműen  tu-ra susp…”
-2010 ősz: „…bal here ping-pong labda nagyságú, porckemény tapintatú, UH alapján 46x35 mm, normál herestructúrától eltérő, inhomogén…”
-2011 ősz: „…bal here kisebb az ellenoldalinál…40x34 mm, inhomogén struktúrájú, vetületében számtalan eco szegény képlet…”
-2012 ősz: „…bal here diónyi, tömöttebb tapintású, mobilis, UH alapján kisebb az ellenoldalinál, inhomogén struktúrájú, vetületében számtalan eco szegény képlet…”

  A legtöbb leletem elején szerepel az is, hogy „a műtétet a beteg negálja”.

 Élőszóban pedig  -többek között-  az alábbiakat mondták a vizsgálatot végző urológusok (amely szavak ma is a fülemben csengenek, hiszen egy ilyen szituációt szerintem bármelyikünk megjegyez(ne) egy életre):
 2008 őszén, a legelső diagnózis alkalmával, amikor mondtam, hogy nem egyezem bele a műtétbe, a doktornő azt kezdte hajtogatni: „…Miért akar meghalni, drága, miért akar meghalni?!?...”
 2009 év elején, amikor egy másik városban található rendelőintézet urológus főorvosa vizsgált, és történetesen abban a rendelőhelyiségben nem volt ultrahangos készülék, a főorvos úr a tapintásos vizsgálat után közölte, hogy ez annyira egyértelműen rák, hogy tulajdonképpen nem is lenne szükség ultrahangra. De aztán a protokoll értelmében visszarendelt másnapra, amikor a szomszédos kórház épületében rendelt, és ott már meg tudott vizsgálni ultrahanggal. Ezen vizsgálat után kijelentette, hogy egyáltalán nem lát ép struktúrát! Itt (ismét) közölte nyomatékkal, hogy meg kellene operálni!
 Amikor pedig a tumormarker leleteimet hoztam el tőle, utoljára még célzatosan megkérdezte: „Családja van…?”
 (A főorvos úrnál azóta nem jártam, kontroll céljából a doktornő rendelésein szoktam megjelenni, másik intézmény, másik város…)
*
 Azt még itt sietek leszögezni, nehogy valaki félreértsen, hogy mindezzel eszem ágában sincs „cikizni” az engem vizsgáló orvosokat! Sőt!!! Különösen a doktornő végtelenül kedves és emberi, valamennyi vizsgálat alkalmával abszolút érzékelhető volt, hogy maximálisan jót akar nekem. Tulajdonképpen a főorvos úr is normális hangon, türelmesen beszélt velem, nyilvánvalóan minden addigi tapasztalatát latba vetve igyekezett megóvni attól, nehogy rosszul süljön el a döntésem…

 Lehet, hogy később majd írok még néhány gondolatot ez utóbbiakhoz kapcsolódóan, de kicsit általánosabb szemszögből. Találtam itt a fórumon olyan témát, ahová jól illeszkedne. (Nem, ezúttal nem a ’Rák és lélek’ c. topikra gondolok  ;) ! Majd utólag egy linket fogok ide illeszteni, amelyik a megfelelő helyre mutat…)

 Egyúttal pedig szeretnék a fórum valamennyi aktív Résztvevőjének és Olvasójának békességben és reményteljességben gazdag szép KARÁCSONYT kívánni!

 Cs.Tamás
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

alga79

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 441
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #23 Dátum: 2012. 12 16. - 23:49:49 »
Hm... bátor vagy. Én szinte gondolkodás nélkül aláírtam a műtéti beleegyezést. A nagyapám fiatalon halt meg hasonló betegségben (nem is ismerhettem), és egy here nekem nem tűnt nagy veszteségnek. Mondjuk nálam a szövettan is T1-es szeminomát igazolt, és az ultrahang is azt mutatta, hogy nincs már semmi épp szövet a herémben, tehát, ha netalán mégsem rák lenne (ez még a szövettan előtt volt), akkor sem éri meg megtartani.
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #24 Dátum: 2012. 12 17. - 08:45:57 »
 Köszi... Tudod, nem bátorság volt ez részemről, inkább valamiféle mindenre elszánt keserű lázadás, ami még gyerekkorból ered, és bármiféle rákkal kapcsolatos 'protokolláris gyógyító eljárással' szemben élt bennem. Félreértés ne essék, soha nem estem át ilyenen, mégis valamiért már tizenéves korom óta volt egy ilyen ellenséges beállítottságom ezekkel szemben.
 Másik, hogy nem vagyok családos, és ez a tény  -noha 40 felett bizony egyre fájóbb-  viszont megkönnyítette a döntéshozatalt. Mondhatni, ez esetben öröm volt az ürömben... A feleségemnek és a gyerekeimnek, ha lettek volna, tartoztam volna annyival, hogy ne kockáztassak. (Más kérdés, hogy az utóbbi években olvasottak alapján már egész másként látom ezt a kockázati tényezőt.)
 Egyébként közvetett jelek alapján az én daganatomat is szeminómának vélték a szakemberek. Eddig. A doktornő pedig legutóbb azt mondta, hogy noha  -most már vélhetően-  jóindulatú, de az elváltozás miatt jelenleg már semmilyen funkciót nem tölt be. (Erről az elmúlt években nem hivatalos forrásokból mást olvastam, de ezt most nem részletezem...)
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

alga79

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 441
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #25 Dátum: 2012. 12 21. - 13:25:06 »
Pedig részletezhetnéd, szívesen elolvasnám. Én amúgy úgy jártam, mint Ádám, az Ember tragédiájában. 25 éves voltam, és a nejem várandós volt az első gyermekünkkel. Szóval a gyerek felnevelése lett az elsődleges feladat.
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #26 Dátum: 2012. 12 21. - 15:01:54 »
 Jó, de nagyon tömör leszek: Egy bizonyos, hivatalosan el nem fogadott forrás szerint a megkeményedett hereszövet fokozott mennyiségű hormont termel. Legalábbis, ha nem teratómáról van szó (hiszen akkor nem is hereszövetből állna a daganat).
 Ezt egyébként a doktornőnek is felvetettem, mire badarságnak nevezte, és azt mondta, hogy egy hormonszint vizsgálattal be tudná bizonyítani, hogy nem igaz. De aztán egyikünk részéről sem történt kezdeményezés a hormonszint vizsgálat irányába.

Idézet
Szóval a gyerek felnevelése lett az elsődleges feladat.
Ezzel teljesen egyetértek, noha személyesen sajnos (eddig?) nem érint. Akinek családja van, ott első a család!
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!

alga79

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 441
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #27 Dátum: 2012. 12 23. - 20:19:06 »
"a megkeményedett hereszövet fokozott mennyiségű hormont termel. " Van ebben is logika... Mondjuk nekem csináltak egy sejtszámlálást, és nem sok élő hímivarsejtet találtak.
Születtem: 1979
baloldali műtét: 2004 december
T1-es seminoma
Kezelés: sugárterápia

soká

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 149
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #28 Dátum: 2012. 12 28. - 01:08:55 »
Döme,
érdekes amit írsz, az egyetlen "probléma", hogy a nagybetűs igazságot nem tudjuk meg belőle. Tippelgetni persze lehet, és érdekes feladvány a te eseted az orvosoknak.


Köszi... Tudod, nem bátorság volt ez részemről, inkább valamiféle mindenre elszánt keserű lázadás, ami még gyerekkorból ered, és bármiféle rákkal kapcsolatos 'protokolláris gyógyító eljárással' szemben élt bennem.

Ez a mondatod elgondolkodtatott kicsit. De ez részemről nem több gondolatkísérletnél, éppen csak úgy gondolom, hogy belefér abba a "pakliba", amivel te "pókerezel". :) Szóval, ha neked már gyermekkorodban volt valamiféle lázadási késztetésed a rákkal kapcsolatos klinikai gyakorlat ellen (lássuk be, ez azért nem túl gyakori eset) akkor az én gondolatmenetembe lazán belefér az, hogy te pszichésen generáltál magadnak egy heredaganatot, amivel tovább lehet "lázadni". Egyáltalán nem tartom ezt lehetetlennek, az emberi psziché ennél különlegesebb dolgokra is képes, lásd a pszichésen generált krisztusi sebeket, gyermekáldásra hiába váró nőknél álterhességeket, és biztosan lehetne mondani hétköznapibb eseteket is. Szóval, nem kizárt, hogy gyerekkorodban kezedbe került valami olyan urológiai olvasmány, amit akár tudattalanul is szépen elraktároztál és most "megvalósítasz".
Abban teljesen igazad van, hogy az orvosilag diagnosztizált heredaganatokat - legyen az bármilyen eredetű, "minőségű" - a mai orvostudomány kasztrálással "gyógyít", vagyis nem nagyon tudjuk meg azt, hogy vajon az esetek hány százaléka végződne halállal és hány százaléka gyógyulna meg magától? Tudok olyan példát, ahol az illető nem fordult orvoshoz (csak későn) és már nem él, de Anyám elmondásából ismerek olyan idős bácsit, aki a háború utáni évtizedekben élt egy idősek otthonában és mindenki tudta róla, hogy azért jár kötényben, mert egy hatalmas "valamit" hord a két lába között.

De ez olyan mezsgye, amit én nem kedvelek, mert nincs fogódzkodó :)

Üdv!

1965. (2 hónap után fordultam orvoshoz) műtét:2009.08.  tiszta seminoma, Stádium:I/a, 3cm-es daganat. Terápia: választhattam: 2 kör adjuváns Carboplatin monoterápia (hajhullás nélkül)

Döme

 • Fórumtag
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:milyen a kezdődő és előrehaladott hererákÜdvözlök mindenkit
« Válasz #29 Dátum: 2012. 12 28. - 18:51:57 »
Szervusz Soká!

Idézet
"...érdekes amit írsz, az egyetlen "probléma", hogy a nagybetűs igazságot nem tudjuk meg belőle..."

 A nagybetűs igazságot nem állt szándékomban "kihirdetni"  ;), annál inkább sem, mivel én magam sem tudom, legföljebb hiszem azt, hogy bizonyos infók közelebb vittek ehhez.
 Viszont nagyon is szándékomban állt ezzel az egésszel feltenni azt a kérdést, vajon az-e a nagybetűs igazság, amit az emberek többsége automatikusan elhisz, és amely „igazság” instrukcióinak szinte gépiesen engedelmeskedik, ha ilyen helyzetbe kerül?
 A magam részéről persze meg is válaszoltam ezt a kérdést, de ez csak a saját véleményem.

Idézet
"...Abban teljesen igazad van, hogy az orvosilag diagnosztizált heredaganatokat - legyen az bármilyen eredetű, "minőségű" - a mai orvostudomány kasztrálással "gyógyít", vagyis nem nagyon tudjuk meg azt, hogy vajon az esetek hány százaléka végződne halállal és hány százaléka gyógyulna meg magától?..."

 Szívesen linkelnék ide még egy esettörténetet, amiből nagy erőt merítettem 2009 nyarán. Egy kb. 28 oldalas német nyelvű naplórészletről van szó, amin anno, középiskolai német tanulmányaimat felelevenítve, no meg szótárprogramok segítségével, átrágtam magam. Amiért még sem teszem ide a linket, az az, hogy ott már elhangzik egy (hivatalos részről persze elutasított) összefüggésrendszer neve, és nem tudom, nem vonná-e mindez magával az egész hozzászólásom kimoderálását? Az esettörténetben természetesen visszautasításra kerülnek a protokolláris eljárások, mégsem történik tragédia. Ellenben a naplóíró meglehetős őszinteséggel ír saját érzelmeiről, kétségbeeséséről, dilemmáiról, amik jól illusztrálják, mi zajlik le egy ember lelkében, amikor tudomást szerez arról, hogy rákja van.
 Amit ezzel az esettörténetre való hivatkozással is mondani akartam, hogy létezik egy olyan összefüggésrendszer, amiben az ok-okozattal kapcsolatban elég konkrét dolgok le vannak írva, és ami végül nekem elhozta a tökéletes lelki megnyugvást. Ha nem is egyik napról a másikra, de néhány hónap alatt mindenképpen.

 Arra a gondolatodra, hogy gyerekkori elhatározásom esetleg összefügghet a daganatom keletkezésével, a ’Rák és lélek’ c. témánál reagálnék, mert az már igazán nem csak a hererákra vonatkozik.
« Utoljára szerkesztve: 2012. 12 28. - 19:29:44 írta Döme »
Mielőtt reflexből falhoz állítanál, kérlek adj egy esélyt annak, hátha igazat mondok..!