Szerző Téma: Moderálási elvek  (Megtekintve 7561 alkalommal)

4csin

 • Vendég
Moderálási elvek
« Dátum: 2006. 04 30. - 12:59:01 »
Üdv,

Én 4csin vagyok akit tumormarkerrel együtt kitiltottak az indexről mert reklamálni mertem tumormarker kitiltása miatt.

Szóval annyit akarok csak írni, hogy a topik ahonnan legutóbb tumormarkert is és engem is kitiltottak egyértelműen úgy propagálta az alternatív gyógymódokat, hogy MELLETTE a hagyományost is hasznosnak tartotta...

A férjem is párhuzamosan alkalmazza a kettőt - és igen komoly sikerrel. Másfél éve műtötték helyi áttétes GIS tumorral (magas rizikófaktor!) és azóta is gyönyörű negatív leleteket produkál. Az alternatív kiegészítőknek köszönhetően pedig az általa szedett rákgyógyszer (Gleevec) lényegében mellékhatás nélküli! (pedig lenne neki többszáz igen brutál...). Szóval teljes életet él, most nyáron Balatonátúszást tervez amire heti 6 km. úszással készül.

Szóval csak azt akartam írni, hogy tumormarker kolléga igenis hasznos tagja volt a topiknak és örülnék, ha ez a moderálós dolog nagyobb publicitást kapna mert ez a szólásszabadság igencsak erőteljes megsértése volt. Sajna emiatt az indexen nem tudok reklamálni mert egyrészt kimoderálták a hozzászólásaimat másrészt letiltottak. Valószínűleg a sajtóhoz fogok emiatt fordulni. Mert az nem járja, hogy elhallgattatják azokat akik nem CSAK  ahagyományos orvoslást tartják a járható útnak... hanem a kiegészítő kezelésekben IS hisznek... (megjegyzem bizonyított tény, hogy még a Chemo és társai is jobban hatnak ha az ember mellette aktívan védi az egészséges sejtjeit...)

Üdv,
4csin / Kriszti

Ui: nem valószínű, hogy ide is írni fogok. Csak mert kevés az időm mostanában :(
Ui2: apukámat is a chemo mentette meg anno tehát nem utasítom el a hagyományos gyógymódokat... viszont vannak olyan esetek amikor már CSAK a természetgyógyászat stb. segít... és erről is beszélni kell... szóval remélem ez a fórum sokaknak segít majd ebben...

4csin

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #1 Dátum: 2006. 04 30. - 18:02:32 »
jelzem, hogy még két embert letiltottak egy hónapra...

tumormarker

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #2 Dátum: 2006. 04 30. - 21:27:54 »
Idézetet írta: "4csin"
jelzem, hogy még két embert letiltottak egy hónapra...


Illetve ismét kiszedte ennek a fórumnak a linkjét. Ez már személyiségi jogokat sért azt hiszem.
A tag betegebb mint én :-)

Zoli_fiú

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #3 Dátum: 2006. 05 02. - 09:49:13 »
Sziasztok!

Nos engem a kedves indexes moderátor végleg kitiltott az összes eü fórumból, nem csak az onkológiából .... Visszaolvastam az összes hozzászólásomat, de még a mai napig nem jöttem rá, miért is tette.
Õszintén sajnálom szegényt, de azt hiszem, akinek ennyire alacsony a tűréshatára, az ne menjen modinak..... :)

Amúgy elolvasgattam a hozzászólásait, hát a kutyámmal különben beszélek.

Balika

 • Adminisztrátor
 • Fórumtag
 • *****
 • Hozzászólások: 64
Moderálási elvek
« Válasz #4 Dátum: 2006. 05 02. - 10:04:26 »
Szia Zoli!

Üdv a fórumon. A moderálás mindig egy kényes kérdés, és egy olyan helyen, ahol sok egymástól független témában kell mérlegelni az egyes hozzászólásokat, néha bizony félre megy.

Itt nyugodtan leírhatjátok a véleményetek, azért természetgyógyászat a téma neve.

Üdv,
Balázs
Fórumadmin

Zoli_fiú

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #5 Dátum: 2006. 05 02. - 10:41:05 »
Szia Balázs!

Tudom, hogy nehéz dolog a moderálás, pár helyen már voltam és vagyok is modi. Az indexen viszont semmi olyan beirásom nem volt, ami a moderációs elveket sértette volna, "csak" védelmembe vettem 4csint és tumormarkert s a rákos betegeket. Amennyiben ez bűn, akkor a modi lelke rajta. :)

tumormarker

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #6 Dátum: 2006. 05 02. - 23:09:54 »
Nekem egyébként az a véleményem , hogy a moderálás nem olyan kényes kérdés. Egyszerű dolog ez. Van egy szabályzat, és aki az ellen vét, azt figyelmeztetni kell, vagy ha nagyon durva a hozzászólás, akkor törölni kell. Miután az én hsz-emet kiszedték, teljesen normális, intelligens módon feltettem a kérdést, hogy mi volt az oka a törlésnek. Normális, felnőtt emberekhez méltó válasz helyett Deibler azonnal kitiltással fenyegetett meg, majd mivel ismét rákérdeztem -mivel választ nem kaptam-, ki is tiltott. Utána pedig kiirtotta az egész topikot. Teljesen jogtalanul.
Az indexen tehát nem úgy megy a moderálás ahogy az akár etikailag, akár törvényesen elfogadható lenne. Egyszerűen a Deibler nevű tag számára a szabályzat teljesen lényegtelen, mert kizárólag a saját személyes tetszési indexe alapján moderál, tetézve tehetségtelenségét és etikai morálját még unintelligens és bunkó stílusával is.

Én még azt is írtam neki, hogy ha megindokolja a törlést, akkor a "vétségnek" megfelelően átszerkesztem a kérdéses hozzászólásomat, hogy ne ütközzön szabályzatba, mivel természetesen nem célom szabályt sérteni. De válasz helyett azonnali, és indoklás nélküli kitiltással reagált.

Pedig elegendő lett volna anyit írni, hogy mittomén "Kedves tumormarker, a hozzászólásodban volt egy rész mely ütötte a szabályzat XY pontját. Kérünk a szabályzat betartását, és a hozzászólás átszerkesztését ennek megfelelően!" Ennyi.
Úgy gondolom intelligens, felnőtt emberek között ennyi minimum elvárható lett volna, már csak azért is, mert nem valami politikai témában történt habzószájú és topikromboló hozzászólás.

No persze, ez feltételezte volna azt, hogy a hozzászólás valóban szabálysértő volt. De mivel természetesen nem volt az, Deibler ahelyett, hogy elnézést kért volna, elkezdett módszeresen kiirtani mindenkit a topikból, hogy még érvelni se tudjanak. Diktátorságból jelesre vizsgázott a kisgyerek. Ugyanakkor erősen túllőtt a célon, mert ez már a személyes szabad véleménnyilvánítás szándékos és jogtalan akadályoztatása, megsértése volt, mely az ombudsmanra tartozó ügy.  Eként is kezeljük. Az index szabályzata ugyanis nem írhatja felül a törvényeket, és az alkotmányt. Ráadásul egy olyan témában, melyben sem politika, sem vallás, sem semmiféle egyéb kérdés nem szerepelt, törvényeket nem sértett, és semmiféle szabályzatba nem ütközött.

Cseresznye

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #7 Dátum: 2006. 05 03. - 18:33:45 »
Sziasztok!

Itt vagyok köztetek én is. Sajnálom, hogy az indexen ekkora fafejek rontják a levegőt.
És persze sajnálom azt a jó kis topikot. Az az érzésem, mostanra mindenki hozzászólási jogát visszaadták, de tudom, már soha nem lesz ugyanolyan a hangulat, mint egykor volt, amikor még mindent szabadott a gyógyulásért.

Balika

 • Adminisztrátor
 • Fórumtag
 • *****
 • Hozzászólások: 64
Moderálási elvek
« Válasz #8 Dátum: 2006. 05 03. - 18:46:01 »
Sziasztok!

Ha az indexes mod valóban önkényesen moderál, akkor az ő főnökének (vagy hogy hívják ezt az interneten) kellene írni, hogy nem a csapatszellem jegyében végzi a dolgát.
Talán egy másik moderátor elvállalná (bár nem nagyon hiszem, hogy túl sok moderálnivaló lenne egy egészségügyi fórumon).

Üdv,
Balázs
Fórumadmin

tumormarker

 • Vendég
Moderálási elvek
« Válasz #9 Dátum: 2006. 05 03. - 23:05:30 »
Idézetet írta: "Cseresznye"
Sziasztok!

Az az érzésem, mostanra mindenki hozzászólási jogát visszaadták.


Én továbbra sem tudok írni, bár hogy őszinte legyek, oda soha többé nem is fogok.

Akkor tisztába tennék itt pár apróságot ha lehet.

Ezt írtad az indexre:
Most már látom, hogy tulajdonképpen Hamer nézetei voltak azok, amelyek túl soknak bizonyultak

Ez bizonyosan tévedés, ugyanis a kérdéses -törölt- hozzászólásban nem sok szó esett Hamer nézeteiről -egész pontosan NULLA-. Sem vallási témákról.

Azt a kérdést vetettem fel, hogy vajon mitől "vadállatabb" egy alternatív kezelés, -ezt a jelzőt egy másik topiktag aggatta rá-, mint az akadémiai orvoslás kezelése a kemóval? Hol van különbség? Én utánanéztem minden lehetőségnek, minden statisztikának, minden szernek, minden módszernek. Kiolvastam a fél internetet és vagy 20könyvet. Beszéltem vagy 10 orvossal és két professzorral, feltettem nekik "ezer" kérdést. Az ő válaszaik, a saját gyakorlati tapasztalataim a műtétemmel és egyéb kezelésekkel, valamint a lexikonnyi adat és ismeret birtokában később hoztam egy döntést. ÉN! Ennyi.
Amit kifogásoltam abban a hozzászólásban, hogy miért nem tájékoztatott egyik orvos sem arról, mi az a kemoterápia?  
És végül, kérdőre vontam az orvostudományt, amiért notórius módon túlélésről beszélnek. Ezt ugyanis nagyon nem tudom elfogadni. Ez a tudat számára egyenlő az öngyilkossággal. Nagyon erősnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezen felül tudjon kerekedni, miután az orvos közli vele, hogy "van még hátra 1 éved". Mire jó ez? Inkább táplálni kéne benne a reményt, ha az akadémiai kezeléssel nem is sikerült a gyógyítás, akkor is van számos más út, amivel még próbálkozhat. Van számos példa végső stádiumból kigyógyult emberekről. Nem 1 vagy 2. hanem sokról. Vicces az, hogy számos orvosról is, akik végül maguk is alternatív módszerrel gyógyultak meg! Csak ezekről nem tudnak az emberek, mert ezeket nem reklámozzák, vagy ha mégis szó esik róla, akkor nem reménytkeltő megoldásként, hanem "velük véletlenül csoda történt" felkiáltással. Hát kérem csodák pedig nincsenek!
És mindez egyáltalán nem mond ellent annak, hogy a kemoterápiával is meg lehet gyógyulni, hiszen erre is van számos példa!!! Épp ezért a boszorkányüldözésnek sincs semmi értelme. Középkori módszer.
Természetesen semmit nem kell az akadémiai kezelések elé venni, vagy ahelyett alkalmazni. De tudjanak róla a betegek hogy léteznek! Egy igazi gyógyító dolga pedig az lenne, hogy lelket öntsön a betegbe, és amíg csak lehet mindennel próbálkozzon ami valaha akár csak egyetlen embernek is segített a gyógyulásban. Én így látom.

DE!!! Én SOHA nem beszéltem az alternatív gyógyászokról úgy, hogy azok módszerei lesznek a megoldás a rákból való kigyógyuláshoz!!!!! Utána lehet nézni! Pusztán egy lehetőségnek tartom mindegyiket, és azt is csak a saját magam számára. Ehhez a választáshoz pedig jogom van. Mint ahogy ahhoz is jogom van, hogy elmondjam, ha netán __ÉN__ egy alternatív módszert választottam volna a kemo helyett. Jogom van továbbá ahhoz, hogy éppúgy, mint egyes alternatív módszerekkel szemben, akár az orvostudománnyal szemben is legyenek kérdéseim, akár kritikus megjegyzéseim!

De soha, senkit nem beszéltem rá alternatív módszerekre, és soha senkit nem beszéltem le az akadémiai orvoslásról!!!! SOHA!!! Én csak átadom, amit már megtudtam. Aztán ebből mindenki azt szűr le, amit jónak lát.  

Ugyanakkor, határozottan képviselem azt a nézetemet, hogy az információhoz mindenkinek joga van! Joga van ahhoz, hogy a rajta tervezett kezelésekről pontosan tájékoztassák!!! Ezen felül azt képviselem, hogy MINDEN létező alternatíváról tájékoztatni kellene a betegeket, ami bármilyen százalékban is segíthet a gyógyulásban, hogy aztán minden adatot és tényt megismerve, majd a beteg saját maga döntsön arról, mit alkalmaz ezekből! Ez méltó a felnőtt, értelmes, intelligens emberhez!
Ha ez bűn, akkor bűnös vagyok, de ez esetben továbbra is határozottan vállalom magam!!

Mindenkinek köszönöm, a szép szavakat!

További sikeres gyógyulásokat (végsőt)! :-)

Ha ezt is kiszedik ahogy szokták, akkor megtaláljátok ugyanezt a rákfóumon is.