Szerző Téma: hasnyálmirigyrák (pancreas ) mi is ez? mik a jellei?tunetek ?lefolyása stádium !  (Megtekintve 13282 alkalommal)

confiance

  • Vendég

sajna én is egy vagyok  aki nem nyerte mega  harcot a  hasnyálmirigyrák ellen (panceras )  mint ahogy sokan mások itt.

confiance

  • Vendég
sziasztok, sajna rossz ilyet irni de ide irom egyut érzek minden olyan személyel akinek bármilyen formában is van volt része családtagjával végig vagy elkezdeni egy olyan harcot,ahol nem bistos leszunk nyertesek.
tudni illik 60% a betegeknek nem élli meg a az első 6hónapot. ,a többi talán meg éli az 5 évet talán mert csak 5%éli tul az 5évet ...jobbik esetben ők a szerencsések.
de kérdés élni de milyen áron . ugyanis tunetek szövödmények, betegség le folyása menete nem egyszerű sem  a  betegnek,sem a családtagoknak  .
sajna én édesanyámat vesztetem el, oktoberben szulinapom elöt 2nappal.:(
hogy is kezdődőt az storyja :  kb 2011 szeptember felé  romlot szeme látása kiderult ,21 a vércukor szintje ,korház inzulin stb stabilizálták étrend modositás minden oké volt szemuveges lett.
január vége február eleje 2012 több napig erős fájdalamt érzet hasában oldalt majd hátra felé nyillaló érzést érzet .
körzeti dokint elkuldte ide-oda még egy ct kiderult van ott valami , vetek szövetant gyomorbol kiderult rossz indulatu daganat... elkuldtek semelweis korházba szakambulanciára ahol meg ismertuk dr.nehéz lászlot aki ennek a pancreas ambulanciának egy nagy elismert specialistája a semelweis egyetemen.
meg nézte cd miujság és anyumat elkuldte egy vérvételre én ott maradtam addig és mivel én nem birtam belenyugodni amiota kiderult a tumor anyumnak 24orábol 20 orát gépeztem kerestem jegyzeteltem irtam neten orvosoknak szinte világszerte...mit tehetek olvastak csalokrol celadam b17 stb....bandákrol akik mindere hajlandoak elkeseredet emberekből pénzt huzanak le.
nos én ott maradtam és kérdeztem tölle sok félét meg is jegyezte nagyon fel vagyok készulve hát akor beszéljunk öszintén...elmondta szar a dolog 2 cm a tumor mutata hol van cd felvételen, és elmondta mik az esélyek mi történhet mutét: a verzio meg nézi vissza zárja és enyi volt nem tehet semit anyáért: b verzio meg műti de sok minden lehet eltávolitásra kerul ,darabok szervekből hasnyálmirigy repul stb...c verzio meg nézi kiveszi a tumort és ennyi volt minden jó, elmondta,60% beteg nem éli meg az első 6 hónapot , a többi él de idő kérdése medig 1év tán 2, csupán5% éli meg vagy tul az 5évet.
hu ekkor fehéredtem le..kértem ne mondjunk semit anyumnak...mikor anyum vissza jött elmondtam neki kb igy, nos mutét lesz nem kicsi anya és jo esélyeid vannak :)  nem akartam rá hozni a világ félelmet elég ha én ugy éreztem belul  ,a világ van ellenem...!amugy doki szerint már akkor anyit mondot mert kérdeztem ha nem műtetjuk meg anyut menyi ideje lehet még hátra,,max azt mondta 3 hónap . hát ez sem viditót fel ha érzitek a sulyát a helyzetnek.
ráadásul neheziti a dolgot anya durva cukor beteg ami egy ekora mutétnél kész örulet vérveszteség....egy ér elpatan és vége is..senki nem álitja le.
...........................................................picit meg álok a storyval sajna sokat olvastam családtagokkal akadnak gondok mint ahogy nekem is akadt,,,félelem mutét makacsság,,,anyummal ez meg történt , egyik este bekatant félelmét nem birta tükrözni már és fejébe vete nem lesz mutét le fuj mindent jol van ugy érezte sokáig fog élni, mivel anyám volt szeretem nagyon nem birtam elviselni ahogy viselkedet, és mondtam neki nah gyerunk kivele menyit josólsz magadnak mutét nélkul, mirre ő elkezdi 1év ,mondtam gyerunk tipelj  még mert mesze vagy kiduletek szemei, és tipelj ujra 6honap, mondom tipelj még mondta nem tudom de mondjam el mert most megilyedt , :::::kijelentetem neki jó esetben max 3hónap. ekkor leult és elgondolkozot és lefehéredet...mondtam neki lesz ami lesz szeret minket tegye meg értunk nincsen mit vesztenunk vagy nyerunk vagy leg szebb halált kapja álmában .....!!!!nagyon nehéz egy időszak volt ez az életemnek....
..............................................
...............................................................................
anya befekududt sote 1 sebészeti osztályára ahol a leg kedveseb jo fej nővérek voltak (nem pénzre utaztak ha nem a szivuk és a hivatásuk vezérelte őket)
a doki nagyon sokat műtőt a korházban reggeltől olykor estig csak bent és bent volt a műtőben minden reggel meg nézte anyut ,tudni kell egy ekkora mutéthez össze kellet áljon egy nagy csapat több dokik több asziszteins ...anyumat 2 szer elö késziteték hogy holnap mutét de néha közbe jötek dolgok pl. nem ért rá 1 doki , vagy nem volt szabad a mutő, 3 jára minden helyén volt.  reggel 10től----műtőték este 6.30ig anyumat ahol egyből intenziv és meg figyelés doki mikor ki jött a mutöböl ugy nézet ki mint aki 1 hete nem aludt piros szemei táskásak voltak elmondta jol sikerult....hasnyálmirigyet kivete és,egyedul epét kötöte át más hová de kivete a tumort kisebb darabok maradtak amik kemoval eltunek !   ekor semi nem ment sikeresen , ugyan is anyum ordito fájdalomban szenvedet már intenziven akorában hogy dokik azt mondták nem tudnak több fájdalom csilapitot adni már, trombizist kapot  a  bal lábszára boka felet 15cm -el.
szerencse ugyeletes doki volt egy érsebész aki elmondta igy nem tudja meg muteni ujra alatani mert az 100%halál meg örulet lenne nagypn vakarta a fejét mert mondta sajna igy nem lehet hagyni anyát orditva fájdalom közt...este 9.30kor ujra visszatolták muteni mondták menjunk haza mert nem tehetunk semit ott állva ....reggel bementunk akor vetékle lélegeztetőről ,és jol volt az estéhez képest csővek logtak ki belőle vagy 4 5 helyen de jol volt :):) végre....naprol napra joban lett visszatért az elsőre az intenzivről majd elkezdet lassan enni mikor közölte doki mehet holnap haza!!!!!yes....haza :)de mondta irány a kemo.csak elsőnek gyogyuljon mega  lába mert kemonak átkell járnia  a test midnen részét ...mivel anya nagyon durva cukor beteg volt ezután hogy kiveték hasnyálmirigyét cukra egyszer hig egyszer padló volt ,,,lába nem gyogyult igy egy könyen sőt fekélyesedni kezdet ....kénytelen voltunk háziápolot kérni aki vagy 2 féle gyogyszerel öblögete meg, kendte neki a  sebeit...hasa hamar begyogyult de a lába nehezen....
mikor már jobban lett meg kerestuk telefonon a dokit akihez kuldtek kemora de anyit közölt hogy mutét után 2 honapal 3 mit akarunk? soha nem látta  beteget és igy max sugarazni tudná......de kijelentete mutét után max 2 3 héten belul kell jelentkezni igy ek doki sem fog tudni semit tenni anyáért kellenek uj laborok stb....
mivel flegma volt lekezelő elterveztuk keresunk egy másikat .......rövidre fogva anyum állapota rosszab lett érendszere lábtájékon nagyon rossz volt csináltak neki has also részén mueret hátha jobban fogja vezetni nekia  vért ,tehát ujra tolodot a kemo....járni nem tudok már toloszékbe kényszerult ami nagyon meg viselte egyre vékonyab lett , be sárgult hasmenése volt állandoan étvágya szinte már semmi .........35kg volt a teste már csak max....2012 oktober 15 elhunyt 56 évesen,szulinapom elöt 2 nappal....anyit sikerult még vele elöte 2 nappal beszélnem anya mond el nekem mit tegyek,mit kivánsz ha rosszra fordulna a  dolog veled (meghalnál)várt majd azt mondta fiam tegyél nagyapádékhoz   ekkor beszéltem vele utoljára    KÖSZÖNÖM ELOLVASTAD ÉS HA TUDOK SEGITENI BÁRKINEK IS BÁRMIBEN .....irjatok.

csilla monika

  • Vendég
Torteneted megrazo , es tanulsagos . nagytatam 2 hete volt felbontva es osszevarrva anelkul hogy barmit is tehettek volna, hasnyalmirigy-rak , attetek szinte minden hasi szervere .Par napja hazaadtak a korhazbol, es szoltak hogy keszuljunk fel a legrosszabbra, mert napjai vannak csak hatra . Teljesen be van sargulva , minden reggel nagyon buzos szeklete van , a hugyvezetekbol kivezetett szondan csak a barnas piros vizelet gyul, a hasi vagasnal a sztomazsak gyujti asragas folyadekot . Eszik par kanal etelt, folyekonyat, pepeset , teat iszik max naponta 2 szer , dereka faj, nagy nehezen tudjuk csak par percre felultetni, hogy ne kapjon tudogyulladat de hamar elfarad, horrogve lelegzik .Tapasztalatod szerint mi var rank, es meddig?? Beszelgetni lehet vele, neha el van szallva a valosagtol, zsimbes, ingerul szinte mindig .Ha tanacsot tudsz adni szivesen latom , mert most ebben a helyzetben csak a sotetben tapogatozom, talan a pszihikai kimerultsegtol nem is gondolkozok realisan.