Szerző Téma: Mellrák  (Megtekintve 77982 alkalommal)

cevike

 • Vendég
A felhők mögött ott búvik a NAP !
« Válasz #30 Dátum: 2006. 05 18. - 12:56:46 »
Sziasztok !

Nagyon jó hírt kaptam egy barátomtól, amit meg kell osszak mindenkivel!

A barátom édesanyjánál mellrákot állapítottak meg az év elején , műtét, áttét a csontokon 8-10 kemo !
ÉS MOST MINDEN NEGATÍV ! AZT MONDTÁK NEKI AZ ELÕBB MEGGYÓGYULT ! Én vele együtt boldog vagyok, hisz ez olyan csodálatos !
 
Üdv. Mindenkinek Cevike!

Ilonka

 • Vendég
Mellrák
« Válasz #31 Dátum: 2006. 05 22. - 09:17:01 »
Sziasztok   Informáciot szeretnék kérni olyan Betegtöl aki kiprobálta a petróleum kúrát . Daganatos beteg vagyok . 2002-ben mütöttek mell daganattal amit kemó és sugár th. követet . Most voltam  a Debreceni  klinikán ahol megtudtam hogy mindkét lábomba károsodtak a perifériás idegek és az daganatos elváltizásra utál . Most C.t. következik és valoszinü PET .  Kérlek  jelezetek .Minden jót kivánok Nektek .

Mónika

 • Vendég
Életkép
« Válasz #32 Dátum: 2006. 06 17. - 22:10:05 »Valami ÉLETET kell , erre a nagyon hasznos fórumra hozni !  :D
Én magam is elvoltam veszve , hiszen most fejeződtek be a nagy kivizsgálásaim , ami idegileg egy kissé megviselt . Fáradt vagyok egy picit a hetenkénti kezelések hatására ,  :roll: de azért MÉG MOST IS IMÁDOK ÉLNI !  :wink:Üdvözlettel : Mónika

Drago

 • Vendég
Kérdés
« Válasz #33 Dátum: 2006. 06 27. - 10:33:17 »
Szeretnék megtudni tőletek valamit. Az első kezelés után, most tartok a 14. napnál, mennyi idő alatt hullik ki látványosan a haj? Nekem ma kezdett el elég rendesen. Ereszd el a hajamat bulit szervezek  :lol:

Mónika

 • Vendég
Re: Kérdés
« Válasz #34 Dátum: 2006. 06 30. - 15:04:55 »
Idézetet írta: "Drago"
Szeretnék megtudni tőletek valamit. Az első kezelés után, most tartok a 14. napnál, mennyi idő alatt hullik ki látványosan a haj? Nekem ma kezdett el elég rendesen. Ereszd el a hajamat bulit szervezek  :lol:Kedves Drago !


Pont abban az időszakban vagy amikor elkezd hullani a hajad !
Én már csak tudom , hiszen már kétszer is megkopaszodtam ! :shock:  8)
Sebaj , utána sokkal szebb leszel mint valaha !  :D  :wink:


Sok Szeretettel : Mónika

Mónika

 • Vendég
?
« Válasz #35 Dátum: 2006. 07 07. - 07:09:08 »


Jó reggelt Mindenkinek ! Úgy látom ismételten én vagyok az aki írok ide .
Pedig nagyon jó lenne , ha többen is megszólalnának , mert ez egy nagyon hasznos fórum !!!!
Biztos vagyok benne  , hogy sok olyan Nő társam akad , aki szívesen tenne fel itt számára megválaszolatlan kérdéseket .
Nos , rólam már elég sokat lehet tudni .  :wink: Jelenleg is kezelésekre járok , minden héten kedden ! TAXOL + HERCEPTIN infúziót kapok .
Jövő héten veszem fel ebből a fajta kemoterápiás kombinációból a tizennegyediket . Azért írom így  , hogy ebből a fajtából , mert 32 éves korom óta szinte folyamatosan kezelésekre járok . Immáron három éve !
Azért köszönöm  jól vagyok !  :P Csak ez a borzalmas meleg ne lenne !
Érzem a kezelések jótékony mellékhatásait , amely Istennek hála nem annyira elviselhetetlen . De még ha az is lenne sem érdekelne igazán , csak végre több legyen a tünetmentes időszakom , mint eddig volt . :roll:
Ugye az én diagnózisom HER2 +++ poz. Ductalis invasiv carcinoma
GRADE III. Szóval mindenből a maximum. Még jó , hogy Eü. Szakközépiskolát + Eü. Főiskolát végeztem , mert így mint egy dilis állandóan figyelgetem magam . Mivel tudom ennek a diagnózisnak a lényegét !  :lol: Nos ennek a szoros figyelem követésnek meg van az előnye is , na meg a hátránya is .  :evil:  :D  Mert mivel lokoregionálisan jött elő eddig minden alkalommal ( helyileg ) nálam ez a kis sejtecske , valahogy mindig a megfelelő helyre tévedt a kezem . Én pedig még aznap , vagy azonnal rohantam az én ARANYOS , NAGY TUDÁSÚ , A RIADALMAIMAT HIGGADTAN KEZELÕ ORVOSAIMHOZ !!
Szóval van még hátra egy pár infúzió amit fel kell vennem , de ennek nincs jelentősége CSAK HATÁSOS LEGYEEEEEEEEN !!!!  :D

ÉLJEN AZ ÉLET !!!


Puszi Mindenkinek : Mónika

olgyca

 • Vendég
Mellrák
« Válasz #36 Dátum: 2006. 07 16. - 21:44:45 »
Sziasztok!
Teljesen véletlenül találtam meg ezt az oldalt,nagyon el vagytok "dugva"!!!
Most még csak olvasgatok,igyekszem feltérképezni a fórumot. :P
Pár szó magamról,később majd bővebben:
Két éve harcolok ezzel a betegséggel,inkább kevesebb,mint több sikerrel.
Sajnos nem jó orvos kezébe kerültem először sem,és miután Õ elment a kórházból,a második választás is igen rosszul sikerült.
Most kórházat,és orvost váltottam,és biztosan érzem,hogy ezúttal jól...

40 éves vagyok,két gyereket nevelek egyedül,17 és 4 évesek.
Imádom Õket,és imádok élni is!
Azt hiszem Mónikával rokonlelkek vagyunk! :D

Mónika

 • Vendég
Köszönet
« Válasz #37 Dátum: 2006. 08 09. - 07:46:17 »
A második nagy kivizsgálásaim eredménye amelyek tegnap fejeződtek be NEGATÍVAK LETTEK ! Még hat kezelés vár rám . Tehát az idén összesen huszonnégyet vettem fel !  A két és fél év alatt tegnap a NEGYVENEDIKET .  A kezeléseim szeptember 16 - án fejeződnek be ! Utána újból lesz egy kivizsgálásom . Majd elkezdem kapni a HERCEPTIN nevezetű gyógyszert , ha a TB. is úgy akarja .
És bízom ISTENBEN , hogy hosszú ideig vehetem fel szintén hetente ezt az infúziót , amelyek további tünetmentességet biztosítanak .

Ezúton SZERETNÉM HÁLÁMAT ÉS SZERETETEMET KIFEJEZNI A SZEGEDI ONKOTERÁPIÁS KLINIKA ORVOSAINAK PRECÍZ , EMPÁTIÁVAL , HATALMAS SZAKMAI ALÁZATTAL ÉS TUDÁSSAL RENDELKEZÕ MUNKÁJÁT.

Külön köszönet Dr. Kahán Zs. TANÁRNÕNEK , Dr. Valicsek E. DOKTORNÕNEK az összes ORVOSNAK ! És nem utólsósorban az ÁPOLÓ SZEMÉLYZETNEK , VIDÁMSÁGUKÉRT , EMPÁTIÁJUKÉRT , TÜRELMÜKÉRT , SZERETETÜKÉRT . Az OSZTÁLY CSODÁLATOSAN tiszta , rendezett , a személyzet munkája a nehézségek ellenére is KIMAGASLÓ ! Talán azoknak akik a különféle megnehezítő rendeleteket hozzák az Egészségügy területén , nos ott sem ártana a SZAKMAI TUDÁS , ELHIVATOTTSÁG , AZ ÖSSZES KÓRHÁZBAN FEKVÕ BETEG FELÉ TANÚSÍTOTT EMPÁTIÁS MAGATARTÁS ! Ha az ORVOSOK és a NÕVÉREK munkája kellőképpen meglenne becsülve , talán mindenhol nagyobb türelemmel , odafigyeléssel , fáradságtól nem túlterhelve végezhetnék a MUNKÁJUKAT . Köszönöm ISTENNEK és az ÕRANGYALAIMNAK , hogy itt kezelnek .


Nádasdi Mónika    :P  :wink:

Mónika

 • Vendég
Köszönet
« Válasz #38 Dátum: 2006. 08 09. - 08:01:29 »Ezt a két gyönyörű ANGYALT küldöm az összes Rákbetegnek , akik CSODÁLATOS EMBEREK , és HARCOSOK ! Tiszteletreméltó a küzdelmük és a nehézségeik ellenére az ÉLNI AKARÁSUK .
Sokat tanultam TÕLÜK ! Valamint nagyon SOK EMBER PÉLDÁT VEHET RÓLUK !


Mónika

olgyca

 • Vendég
Mellrák
« Válasz #39 Dátum: 2006. 08 09. - 12:25:45 »
Mónika!
Nagyon örülök a hírnek,gratulálok a kitartásodhoz!
Minden jót továbbra is!
puszi: Olgi

Mónika

 • Vendég
Mellrák
« Válasz #40 Dátum: 2006. 08 09. - 13:09:43 »
Idézetet írta: "olgyca"
Mónika!
Nagyon örülök a hírnek,gratulálok a kitartásodhoz!
Minden jót továbbra is!
puszi: OlgiKöszönöm Neked Kedves Olgi !

Már csak REMÉNYKEDNEM kell , hogy jó pár évtizedig a TÜNETMENTESSÉG útján járhassak ! És SZÍVBÕL KÍVÁNOM EZT NEKED IS !  :P


Sok puszi : Mónika

olgyca

 • Vendég
Mellrák
« Válasz #41 Dátum: 2006. 08 09. - 18:48:29 »
Köszike! :lol:  :P

Mónika

 • Vendég
Valóság
« Válasz #42 Dátum: 2006. 08 15. - 19:16:30 »
2006.augusztus 15.

Ma kapom a 19. kezelésemet . Ennek örömére tegnap egy nagyon helyes , kedves barátnőmmel végre valahára bejutottam a belváros egyik kellemes kávézójába.
Megmondom őszintén úgy éreztem magam mint egy marslakó . Idegennek a többi ember között.
Mert ugye miből áll az ember ÉLETE egy ilyen periódusban mint az enyém is ? Minden kedden kemoterápia , hétfőnként kardiológiai szakrendelés, ahol elvégzik az EKG vizsgálatot, majd ezt követi a vérvétel , este beveszem a szteroidomat a gyomor védővel , majd hajnalban felkelek , hogy ugyanezeket a gyógyszereket ismételten bevegyem.
Nagyon nehezen oldódtam . Mivel soha nem ittam, csak időnként nagy ritkán egy kis vörösbort , nos mint a pesti rákos barátnőmmel ( az ominózus kis bulinkon Budapesten , Istenem milyen régen volt ) ez alkalommal is ki kértem magamnak két deci jó minőségű rosét.
Mondanom sem kell , hogy pár korty után éreztette a hatását. A májam jobb lebenye megnagyobbodott, ( még jó, hogy csak a negyvenedik kezelés után kezdődött el ez a folyamat ) most szegénykémnek adok egy jó adag méregtelenítési lehetőséget , az arcom is telihold , a szemeim újból bedagadtak , és nem értem mit bámulnak rajtam a férfiak. Értetlen vagyok , de jól esik. Sőt a bor elfogyasztása után már kifejezetten jó érzéssel tölt el, hogy csinosnak tartanak . Igazi Rubensi idomaim vannak . Most beszéljek a rámtörő klimaxos tünetekről ? Na arról inkább nem. Száz évesnek érzem magam. Kitűnő a hangulatom , és nagyon kellemesen telt el az a két – három óra hossza. A humorom még erőteljesebben felszínre tört , és legszívesebben kirohantam volna a világból, , csak azért , hogy ez az érzés még sokáig megmaradjon Viszont nem sokára vissza kell mennem az ÉN bolygómra .
Barátnőn azt mondta : ÉLD AZ ÉLETED ! Minden egyes percét használd ki. Utazz ha lesz rá lehetőséged , és mindent , de mindent pótolj be !
Kíméletlenül legyél önző , vedd el az ÉLETTÕL ami neked jár .
Igazából már tudom , hogy én magam is erre vágyom . Menni , menni , menni …….
De egyenlőre 35 évesen itt vagyok egy kellemesen megterhelt szívvel , egy megnagyobbodott májjal,teli méreganyaggal , időnkénti hajhullással, klimaxos panaszokkal , DE AZÉRT KÖSZÖNÖM JÓL VAGYOK ! Néha az az érzésem mintha egy mókuskerékben lennék , és őrült módjára hajtom a kereket , de még is félek kiszállni. Pedig ki kell onnan jönnöm . Minél hamarabb !
Miután hazaértem a ház üres volt , de kifejezetten jól esett. Este tízkor bevágtam három vanília krémes palacsintát , mert ugye azt még nem mondtam , hogy a koleszterin szintem is magasabb, ezért diétára fogtam előzőleg magam. Viszont most ki a fenét érdekli ! Este tízkor soha nem eszem , de minden egyes falatot külön csodálattal , élvezettel pakolom a számba. Hát igen ! A boldogság hormonjaim is felszabadultak végre !
Ha a fejem olyan nagy mint egy lufi , akkor ideje lesz a fenekem méretét is hozzá igazítani. A vállaim is olyanok mint egy vízi pólósnak , a férfi válogatott tagjai elbújhatnak mögöttem.
Magányomban , mivel mindenki máshol van , elkezdtek a gondolataim pörögni.
Mit keresek én itt ? Összeszedem a ruháimat és eltűnök. De mikor ? A kötelességtudatom , Szeretetem amely a FIAMHOZ köt , valamint a kezelések véghez vitele még itt tart. Az a kérdés , hogy meddig ? Hírtelen új ÉLETET akarok kezdeni . Nem érdekelnek az anyagi dolgok , útálom a rádiótelefont , amelyet mától kezdve mellőzni akarok ! Ránézek arra a több pár papucsra amelyet egy – egy kezelés után vásároltam , és elbőgtem magam. Milyen piti pillanatnyi örömek . Semmiségek ! A ruhatáram is semmiség . Az ÉLET nem ezek által hozza el a remélt felszabadultságot, valamint a vélt , vagy valós boldogságot .
A boldogság bennünk ÉL ! Én magam is az vagyok , csak időnként elnyomják olyan érzelmek , lelki nehézségek amelyeken muszáj átlépnem.
Jól kibőgtem magam , a férjem kiküldtem a szobámból miután hazajött. Közöltem vele , hogy unalmas az életünk . Igaz , hogy a kezelések után három napig fekszem , de hétvégenként sem megyünk soha sehová ! Legalább a Balatonig eljutnánk . Elkezdődik egy veszekedés köztünk, de fásultságomban már képtelen vagyok az Õ általa elmondott érvekre reagálni.
Igen , fontos a pénz amellyel megteremti számunkra a biztonságot. De könyörgöm, negyedik éve sehol nem voltunk ! Mit élvez ebben az esetben az ember azokból a papír darabokból ?
Azt természetesen , hogy kitudtuk fizetni egy évvel ezelőtt a gyógyszerem árát. Köszönöm , és ez nagyon fontos volt ! De csak ennyi ?
Hát úgy gondolom , hogy egyenlőre ennyi !
Megpróbálok elaludni , és gondolatban már a kezelésemre készülök . Na meg az utána következő három KO –s napra .
Mindent bele Mónika ! A cél felé közeledsz , és szurkolok magamnak . Szurkolok az összes rákbetegnek !
Szurkolok az EGÉSZSÉGES embereknek , hogy tanuljanak meg ÉLNI ! Szeretni , és nem csak a nagy dolgokban felfedezni a csodát .
Most elkezdek készülődni , és irány a klinika.
A kezelés felvétele , az azt követő a szervezetem által rám kényszerített pihenés , kábultság, hányinger . Viszont ez mind az én javamat szolgálja , és ezért képes vagyok mindenre .
Utálok panaszkodni , de most jól esett. Felszabadultabb lettem , a lelkem megkönnyebbült, és ma is NÕ akarok lenni. Egy igazi Nő ! Egy igazi EMBER , aki ott bent a klinikán humorával , ÉLETEREJÉVEL , megsokszorozza a bent fekvő emberek testi , lelki erejét. Õk nem láthatják rajtam a negatív érzelmeket .
Már érzem , hogy várnak !


Mónika  :?  :P

Balika

 • Adminisztrátor
 • Fórumtag
 • *****
 • Hozzászólások: 64
Mellrák
« Válasz #43 Dátum: 2006. 08 15. - 20:44:30 »
Szia Mónika!

Köszönjük a beszámolót. Remélem a mai kezelésed könnyen lement, és a másnaposság sem nagyon gyötört :shock:

Kitartást a harcodban!

Balázs
Fórumadmin

Mónika

 • Vendég
Szép napot
« Válasz #44 Dátum: 2006. 08 16. - 08:01:57 »
Jó reggelt Kívánok Mindenkinek !

Nos Kedves Balázs , másnaposság nem volt , de most a kemó után valóban úgy érzem mint aki két napot egyfolytában ivott .  :shock:  :D
Viszont köszönöm , azért  jól vagyok !  :wink: És ez a lényeg !!! Nem igaz ?  :mrgreen:


Millió puszi : Mónika  :D