Szerző Téma: Kezelés ára  (Megtekintve 16832 alkalommal)

Nikoletta

  • Vendég
Kezelés ára
« Dátum: 2007. 02 12. - 14:18:28 »
Sziasztok!

Én azt szeretném megtudni, hogy a TB támogatja-e a kemoterápiás kezelést, vagy sem?
Ha igen, akkor milyen szinten, tehát marad-e fennt költség, amit nekem kell állnom, vagy sem?
És hogy ha nem támogatja, akkor hova tudok fordulni támogatásért?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Andi

  • Vendég
Kezelés ára
« Válasz #1 Dátum: 2007. 03 01. - 20:46:39 »
Kedves Nikolett.
Nem tudom mire gondolsz amikor azt írod,hogy támagatja-e a TB a kezelést?Én 2 és fél éve kapok kemot és szó sem volt róla hogy fizetnem kellen bármit is és nem is fizettem semmit.Még őssejtbeültetésem is volt.Persze a mostani eü. helyzet más,de nem hinném,hogy fizetni kellene.Ezt mint eü. dolgozó (ápolónő vagyok) mondom.Mi a betegséged?

Nikoletta

  • Vendég
Kezelés ára
« Válasz #2 Dátum: 2007. 03 03. - 10:55:30 »
Arra gondolok, hogy fizetnem kell-e azért, hogy kezeljenek.
Ez ügyben már telefonon beszéltem a TB-vel és azt mondták, hogy áprilistól vizsgálni fogják, hogy fizettem-e TB-t és hogy van-e fedezet a kezelésre. Ha nincs, akkor kifizetetthetik a kezelések árát. Jelenleg ennyit tudok. Továbbá azt, hogy a vizitdíjat fizetnem kell, hiába van az mindenhol, hogy ha daganatos megbetegedésben szenvedek, akkor mentességet kapok.
A betegség nem az enyém, hanem az Apósomé, hólyagrák, mely össze van nőve a prosztatával, így nem lehet eltávolítani a teljes tumort.

Andi

  • Vendég
Kezelés ára
« Válasz #3 Dátum: 2007. 03 03. - 12:28:30 »
Kedves Nikoletta!
Vizitdijjat nem kell fizetni,ha a daganatos betegséggel kapcsolatos vizsgálatra megy a beteg!Ez így van!Ha esetleg más panasszal megy vizsgálatra-az amúgy daganatos beteg-(pl. fáj a lába,mert elesett) akkor azért kell fizetni.Azonkívül nem tudok arról,hogy fizetni kell majd a kezelésért,nekem nem mondta a kezelőorvosom.Esetleg majd csak a területileg illetékes kórházba/klinikára lehet csak menni kezelésre.Pl. én Pécsre járok,de területileg Kaposvárhoz tartozok.
És egyáltalán ez olyan hülyeség,nagyon sok pénzbe kerülnek a kezelésre használt szerek.Én már több mint 20 kemot kaptam és őssejtranszplantom is volt (csak ez 1,5 millió Ft).Nem tudnánk kifizetni.A TAJ-t ellenőrzik,hogy tényleg fizeti-e TB-t.
Majd meglátjuk,de elképzelhetetlennek tartom,hogy fizetni kellene a kezelésért.

Nikoletta

  • Vendég
Kezelés ára
« Válasz #4 Dátum: 2007. 03 04. - 11:10:35 »
Kedves Andi!

Nos Apósom akkor fizetett vizitdíjat amikor kemora ment!!!
Mivel az írásaidból kiderül, hogy sajnos elég régóta taposod ezt az utat, megkérezném, hogy kb. hány kezelésből áll egy kemoterápia? Meddig kell majd járnia?

Andi

  • Vendég
Kezelés ára
« Válasz #5 Dátum: 2007. 03 04. - 17:34:16 »
Kedves Nikoletta!
Először is tisztázni kellene,hogy vizitdíjról vagy napidíjról beszélünk.A vizitdíj ambuláns  megjelenésre és vizsgálatokra vonatkozik,a napidíj pedig a kórházi bentfekvésre(napi 300 Ft).A napidíj mindenkire vonatkozik,nincs mentesség úgy mint a vizitdíjnál.
A kemoterápia minden betegségnél más,és még egy betegségen belül is különbözhet.
Szóval nem lehet általánosítani,ebben nem tudok segíteni.Az,hogy mennyit kap az is a betegségtől függ és attól,hogy reagál-e a kezelésre.

ataki1234

  • Vendég
Kemoterápia halasztva mert a kórháznak nincs pénze?
« Válasz #6 Dátum: 2008. 01 04. - 22:55:05 »
Édesapámat 4 hónapja műtötték és azóta kemoterápiás kezelést kap az egyik budapesti kórházban. A kezelések elvileg hetente történnek, de sajnos nem mindig. Eddig 9 kezelést kapott ténylegesen és másik két esetben bement a kezelésre, ahol vérvételt ugyan csináltak, de utána közölték, hogy most sajnos nem tudják elvégezni a kemoterápiát. Félreértés ne essék, a vérképpel minden rendben volt, de a kórháznak nem volt elég pénze kemoterápiás gyógyszerre! Most egy hét szünet, utána telefonáljon jövő héten akkor már tudni fogjuk, hogy jöhet-e a következő nap... Ekkor bementünk az orvoshoz, aki az udvarias "mit lehet tenni" érdeklődésünkre, hajlandó volt beírni a következő heti kezelésre. Van persze valamennyi pénz gyógyszerre, csak több a beteg, mint a gyógyszeradag. Akkor elkerültük a telefonálgatást és idegeskedést, de a héten megismétlődött a kezelés elmaradása.

Sokat hallottam, hogy a magyar egészségügy nincs jó bőrben, de az, hogy ilyen kezelésre ne legyen pénz, az szinte hihetetlen, főleg ha már elkezdték!

Ez több kérdést is felvet bennem:
- Mennyire rontja a kezelés hatékonyságát és a gyógyulás esélyeit, ha egy 12 alkalomratervezett kúrába egy-egy hét pénzügyi szünet csúszik? Elvileg utána jönn majd a CT és a döntés a további kezelés felől.

- Találkozott-e vagy hallott-e már valaki ilyen esetről, hogy egy megkezdett kemoterápiás kezelést pénz hiányában szüneteltetnek?

- Kihez lehet fordulni, ti mit tennétek a helyemben?

Szivesen venszek bármilyen érdemleges hozzászólást!

Üdv:
Ataki

Andi

  • Vendég
Kedves Ataki!
« Válasz #7 Dátum: 2008. 01 05. - 15:19:00 »
Kedves Ataki!
Elég durvának tartom amit írtál,mármint azt hogy  nincs pénze a kórháznak a kezelésre.Sajnos azt kell mondanom,hogy ezzel a betegek gyógyulási esélyei romlanak.Én a helyedbe mindenképpen utánanéznék,hogy mik a lehetőségek,beszélnék a betegjogi képviselővel és akár az OEP-pel is,és ha kell akkor másik intézménybe menjetek át.De minnél előbb,mert  a kemo kezeléseknek megvan a sémája.Vagyis mikor mit és mennyit az nem mindegy és ettől nagymértékben függ a kezelés hatása és így a gyógyulás is!!
Egyébként ha megkérdezhetem milyen betegsége van édesapádnak?
Én Pécsre járok és még olyan probléma soha nem volt,hogy nincs pénz kezelésre,sőt én többször kaptam már elég drága gyógyszereket is és minden egyebet amire szükségem volt megkaptam.
Szóval ne hagyd annyiban a dolgot és intézkedjetek!!
Üdv. Andi

ataki1234

  • Vendég
Kedves Andi
« Válasz #8 Dátum: 2008. 01 05. - 22:19:16 »
Mivel nem szeretnék senkit kellemetlen helyzetbe hozni, ezért  privát üzenetben válaszoltam részletesen a kérdésedre.

A kérdésem szempontjából talán annyira nem fontos tudni, hogy pontosan milyen rosszindulatú daganatról és melyik budapesti kórházról van szó.

Nagyon szeretném viszont tudni, hogy más is találkozott-e már olyan esettel, ahol a kemoterápiát gyógyszer hiányára hivatkozva halasztották el.

Ha valaki halott ilyenről, szívesen venném ha tudatná velem.

Mindenféleképpen beszélek megint az orvossal, de azért legalább az érzéseimet befolyásolja, ha tudom, hogy mennyire egyedi ez az eset.

Üdv:

Ataki