Szerző Téma: Tulzott feherjebevitel okozhat rakot?  (Megtekintve 1607 alkalommal)

Vica72

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 5
Tulzott feherjebevitel okozhat rakot?
« Dátum: 2015. 02 10. - 15:55:04 »

Methioninettol fuggo raksejtek

Eloszor is had szoljak par szot a methioninetrol, hogy jobban megertsuk a cikket.

A feherjeket aminosavak alkottjak. Az egyik ilyen aminosav a methioninet. A methioninet lebontasanak mellektermeke a homocysteine es cysteine.

A cikk arrol szamol be, hogy a methionine aminosavat homocisteinnel helytetesitettek es megfigyeltek a normal illetve a rakos sejtek erre hogyan reagalnak. Az eredmeny az volt, hogy a normalis sejtek teljesen jol viseltek ezt de a rakos sejtek meghaltak.

A kovetkezo cikk arrol szamol be, hogy a tumorok fo termeke a ken tartalmu gaznemu anyagok mint methanethiol es hidrogen szulfid.
A vizsgalathoz tudo illetve belreak betegsegben szenvedo egyenektol vettek gaz mintat. (Kilegzes illetve szellentes utjan)
Mibol keletkeztek ezek a ken tartalmu gaznemu anyagok? Amikor a glucose reakcioba lep a methioninettal vagy annak mellektermekeivel ; homocystine/cysteine.
A tudo illetve belrak betegek gaz mintajaban sokkal tobb volt a ken tartalmu gazok mint az egeszseges emberekbol vett gazmintakban.
Elkepzelheto ha ezeket a kent tartalmu gazokat csokkenteni tudnank csokkene a rakos sejt szama is? Elkepzelheto, hogy a csokkentett methioninet oriasi mertekben hatna a daganatos betegekre.

(Sajat megjegyzes; Mivel a methioninet vagy annak mellektermeke szukseges a ken tartalmu gazok letrejottehez, a methioninet csokkentesevel tudjuk ezeket a szulfin tartalmu gazokat is csokkenteni. Vegan dietaval drastikusan lecsokkenthetjuk a methionin bevitelt. Magas methioninet tartalmazo etelek: hus, hal , tojas, tej, szojabab, szezam mag, brazil dio. A zoldsegek, gyumolcsok alacsony methioninettel rendelkeznek. )

Erdekesseg: betanitott kutyak szaglas utjan ki tudjak szurni a rakos betegeket. Ezek a kutyak vizeletet szagolnak hugyholyag rakra, szellentest belrakra stb

Megjeyzes: Tovabbi tanulmanyok is igazolni velik a methionine es rak kapcsolatat.