Szerző Téma: Melanoma  (Megtekintve 91668 alkalommal)

andyG

 • Vendég
Re: B17,oxigénfürdő,makrobiotika
« Válasz #15 Dátum: 2007. 06 18. - 16:10:03 »
szia Andrea

Szeretnem ha elkuldened a B17 es makro terapiat az andy_bako@yahoo.com ra.

Koszi
Andy

Cilus

 • Vendég
melanoma
« Válasz #16 Dátum: 2007. 08 07. - 10:59:03 »
Sziasztok!

Látom,hogy egy ideje nincs nagy mozgás!Mi lehet az oka?Elolvastam a melanomások írásait,mert sajnos június elején nálam is diagnosztizálták.Nekem 1mm alatti és épben törént a kimetszés is,engem is UH-ra és mellkas rtg-re küldtek el illetve 2.kimtszést is végeztek amelynek eredményei hálistennek negatívak lettek.Legközelebb októberben megyek.Nem tudom a CT-re miért nem küldtek lehet,hogy ez orvos vagy állapot függő ?Ezért is bátorkodtam írni,mert érdekelne,hogy közel 1 év alatt mi történt Alcuval,Györgyiékkel és Odrival.
Kérlek benneteket,hogy ha felnéztek még ide ,akkor okvetlenül írjatok hogy mi van veletek.Akár az e-mail címemre is.
Főként az érdekelne,hogy változtattatok-e az ézkezési szokásaitokon vagy életmódotokon?Milyen alternatív módszereket használatatok amennyiben volt ilyen.Jó tanácsokat is szívesn fogadnék!
Mindenkinek Jó egészséget!

Odry

 • Vendég
malenoma
« Válasz #17 Dátum: 2007. 08 27. - 12:20:09 »
Szia Cilus!

Valóban mostanság kevés hozzászólás hangzik el a témában, pedig sokat segíthet néhány jó tanács. Annak idején és is kevés hasonló problémával küdző emberkével találkoztam, sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy csak az orvosom tájékoztatott a betegségről, és okos, megbecsülendő ötleteket nem kaptam senkitől akkor.
Én most úgy állok, hogy nagy ritkán, úgy 3-4 havonta fel kell keresnek a bőrgyógyászom, aki végig vizsgál, nincs-e újabb gyanús anyajegy rajtam, ill. évente kétszer elküld UH-re és röntgenre, ill. vérvételre. Amúgy azt vettem észre, hogy a betegség óta több pötty keletkezik rajtam, és bár ez lehet természetes folyamat is (korral jár  :) ), azért nem árt óvatosnak lenni, és figyelni a színüket, formájukat. Egy ilyen beteség után az ember már akarva-akaratlanul figyelmesebb, és óvatosabb, ha a bőréről van szó. Egyébként sajnos a napozással úgy állok továbbra is, hogy nyáron szeretem ha szép barna a bőröm. (árnyékban is le lehet barnulni, sőt!)
Olyan egészséget javító, és talán a léleknek felemelő praktikák is léteznek, amik nekem személy szerint segítettek: ilyen az Aloe Vera gél, amit most már 2 éve iszom minden nap 1-2 kortyot, ill. a zöld tea kúrám, amit évente 2-3 alkalommal 1-2 hónapig tartok. Ráadásul fincsik is, és nem mellesleg erősítik az immunrendszert, ami a mi esetünkben nagyon fontos tényező. Ja, és a sport sem elhanyagolandó, nekem lételemem, és úgy érzem....(fél siker), hogy erős és egészséges vagyok tőle, és a sejtjeimnek megálljt parancsol a károsodásban.
Engem egy nagyon kedves nővér a kórházban mindig azzal nyugtat, ha a 1 éven belül nem jelentkezik probléma, akkor nem kell félni, már nem fog. Hál'Isten eddig ez nálam működik, és már csak két évet kell várnom, hogy leteljen az öt év, és akkor végre elvileg egészségesnek mondhatom magam, és készülhetünk párommal egy baba-áldásra.  :)
Remélem sikerült néhány okosságot megosztani Veled, és azt tudom tanácsolni, hogy légy nyugodt, és boldog, és ne add fel semmi esetre sem, légy kitartó, eltelik egy kis idő, és pikk-pakk elfelejtheted az egész herce-hurcát.
Üdv: Odry

györgyi63

 • Vendég
melanoma
« Válasz #18 Dátum: 2007. 09 01. - 20:19:49 »
Sziaszok!
 Mindenkinek üdv!
 Melanomát áll.apitottak meg nálam. BR 1.85 mm  CL IV -es.
 Interferont kapok.   hogy érzitek magatokat, mert én nem jól vagyok?

[/code]

Odry

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #19 Dátum: 2008. 11 12. - 20:59:34 »
Szia!

Nem írtad, hogy fizikailag, vagy lelkileg érzed Magad rosszul. Mert ha megijedtél, és félsz, akkor bíztatnálak, hogy fel a fejjel, az én melanomám is hasonló "paraméterekkel" rendelkezett, én is interferont kaptam, és nagyon jól érzem magam mostanra. És ha visszagondolok, bizakodva, és pozitív hozzáállással álltam az egész problémához, ez úgy érzem sokat segített a gyógyulásban. Ha elolvasod a korábbi bejegyzéseimet, frissebb élményeimből meríthetsz erőt. Nálam 4 éve állapították meg a betegséget, és hál'Isten azóta minden eredményem negatív lett. Már nagyon tervezzük férjemmel a babát, most ez a téma tölti ki a gondolataimat. Azt kívánom, hogy minél hamarabb felejtsd el azt, hogy bármi szörnyűség történhet, mert a legfontosabb, hogy most koncentrálj arra, hogy az Interferon csak a segítségedre válhat, és hogy mostantól figyelni fognak rád az orvosok. Minden szépet és jót kívánok!
Odry

pompi

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #20 Dátum: 2009. 01 17. - 23:34:43 »
Kedve Györgyi és!

Régen írtál ide és a többiek is,esetleg írnátok,hogy mi történt azóta,hogy vagytok?
Sajnos Anyukám érintett a dologban...
Köszi

Odry

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #21 Dátum: 2009. 01 18. - 13:04:43 »
Szia Pompi!

Remélem anyukád jól van, és még időben észrevettétek a problémát, hogy kevesebb kellemetlenséggel megússzátok ezt az egészet. Nekem egyre ritkábban kell járnom kontrollokra, már csak fél évente. Májusban megyek legközelebb. Aztán nyár közepén lejár az 5 éves periódus. Remélem hogy addig nem lesz semmi bajom, úgy ahogy eddig...most ezt lekopogtam  ::) Persze kalandokról tudnék beszámolni...volt amikor az UH-os orvos a méhemet cisztának nézte, és persze mire a tévedés kiderült, én már enni, aludni nem bírtam az ijedségtől.
De összességében nagyon jól vagyok, és pozitívan állok az egészségemhez és aszerint is próbálom élni az életem.
Anyukádnak sok sikert kívánok a gyógyuláshoz, és bíztatom, hogy sose hagyja el magát, mindig bízzon a szerencsében, és a kitartásában. És ha odafigyel arra, amit az orvosok mondanak, és arra hogy mit eszik, mennyit mozog, akkor nem történhet semmi baj.
Puszi
Odry

pompi

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #22 Dátum: 2009. 01 18. - 23:04:19 »
Szia!

Köszönöm,hogy írtál!Neked milyen besorolású volt a melanomád?
Mennyire figyelsz oda az étkezésre és mi szerint táplálkozol?(gerson diéta stb...)
Szedtél esetleg valami alternatív szert?
A többiekkel mi lehet?
Köszi,hogy írtál!!
Várom válaszod!!
Üdv:Anett

Odry

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #23 Dátum: 2009. 01 19. - 18:53:34 »
Szia!

Az én melanomám CL IV-es és mélységre 1.4mm-es volt! Az étkezésemre amennyire lehet, és tudok odafigyelek, bár borzasztóan édesszájú vagyok, elsősorban a sok liszt és cukor bevitelről kellene lemondanom. Emellett sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, ill. az orvosom javaslatára inkább csak a szárnyashúst és a sok halat helyezem előtérbe...sajna még - sőt egyre inkább - becsúszik némi süti-csoki-fornetti is, dehát ahogy a férjem szokta mondani "valamivel jól kell lakni"  ;)
Még az első időszakban szedtem immunerősítő vitaminokat (szelén, cink, C-vitamin, E-vitamin, Karotin) és persze emellett kaptam egy éven át Interferon injekciós kúrát is. A mai napig 100%-os aloe vera tartalmú folyadékot iszom, ami testnek és léleknek is egyaránt gyógyír.
Édesanyád milyen szakaszában jár a betegségnek, és neki milyen besorolású a melanomája? Van valamijen más egészségügyi problémája? Pozitívan áll a betegségéhez? Mert az a legfontosabb...és sokat tud segíteni a csalájda is, ha jókedvet biztosít a környezetében. Én tanácsolom neki is a vitaminok szedését, mert sajnos a mai zölségek, gyümölcsök már nem tartalmaznak sok említésre méltó tápanyagot. JA! És én nagyon sok zöldteát iszom, szerintem aranyat ér az is! Nincs benne koffein, ezért akármennyit ihatok, és immunerősítő hatása bizonyítottan létezik! Ráadásul finom is  :)
Én is sajnálom, hogy ritkán hallok a többiekről, de bízom benne, hogy csak azért nem írnak a fórumba, mert már meggyógyultak, kicsattannak az egészségtől és nem kell többet a témával foglalkozniuk!
Minden jót kívánok Nektek!
Puszi: Odry

pompi

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #24 Dátum: 2009. 01 19. - 21:33:00 »
Szia!

Anyunak clark III breslow 1,4 az eredménye.mi most mri,ct,biopszia és labor eredményeket illetve vizsgálatokat várunk.2 helyen nyirokérbetörést találtak de reméljük nem lesz nagy baj!!!
Nagyon aggódom miatta.Bízom benne,hogy 5 év múlva én is arról tájékozatatok majd másokat,hogy minden rendben Anyuval!!!
Vettünk zöld teát Dr Tee...valamit,Te melyiket iszod?
C vitamin(2000 mg/nap),Béres csepp,Culevit és még szertnék celladamot venni lletve tönkölybúzát préselni.
A nyirokcsomókat miért vették ki?Pozitív lett az őrszem nyirokcsomó vizsgálat?
Kár,hogy csak ilyen kevesen neteznek a témában érintettek közül:(
A mimneten találkoztam Judittal aki nagyon kedves meg a melanomablogot olvastam de ez kicsit elszomorított:(
Anyut nehéz rávenni a hús elhagyására viszont nem édesszájú.
Ebben az évben gyógyultá nyílvánítanak?Akkor jöhet a baba?!  :D
Találkoztál más gyógyulttal is a vizsgálatok során?
Üdv:Anett


gyorgyi50

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #25 Dátum: 2009. 01 24. - 03:12:40 »
Sziasztok!
Györgyi vagyok, a fórum indulásakor az elsők között jelentkeztem a fiam betegségével.  Azóta majdnem 3 év telt el, márciusban lesz 3 éve és szerencsénkre eddig mindent rendben találtak nála. Mi is óriási szorongással vártuk a fejleményeket, minden nap egy örökkévalóságnak tűnt. A fiam 3 havonta BCG immunterápiát kapott 2 évig. Kezdettől fogva az Avemart és a  Béres cseppet szedi, nekünk ezt ajánlották. Becsülettel issza, néha ugyan undorral, de nem hagy ki egy napot sem. Mi is próbálkoztunk - főleg az elején - ilyen-olyan diétával, de igazából a "normális" étkezés mellett maradt. Mindent eszik, húst, zöldséget, gyümölcsöt, édességet is, amit ráadásul szeret. Káros szenvedélye nincs, előtte sem volt. A betegsége óta hízott legalább 10 kg-ot, de ez a Béres csepptől lehet,  étvágyat csinál neki.         
Mi már 4 havonta járunk kontrollra, legközelebb február közepén megyünk, röntgen és UH vizsgálata is lesz. Nagyon remélem, hogy akkor is rendben találják.
Kitartást, pozitív hozzáállást és nagy türelmet kívánok mindenkinek. Biztos, hogy minden jóra fordul, csak idő kérdése.

Üdvözlettel: Györgyi

     

Odry

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #26 Dátum: 2009. 01 24. - 22:43:48 »
Sziasztok!

Örülök Györgyi, hogy jól van a fiad! Annak csak örüljetek, hogy hízott, mert az annak a jele, hogy egészséges és az immunrendszere rendben van. Ha gonosz sejtek kószálnának benne, biztos hogy nem lenne képes ennyit felszedni, vitamin ide vagy oda! Hajrá nektek!
Pompi, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, kicsit nagy volt a pörgés mostanában nálam. Háááát elpirultam, mikor soroltad anyukád miket szed, és iszik...igazán mindent megtesztek az egészségéért hogy segítsétek a gyógyulásban.
Azt nem írtad, hogy akkor anyukádnak is kell nyirokcsomókat kiszedni? Vagy a biopszián múlik? Nos, nálam nagyon hirtelen történt minden...az orvos, aki észrevette rajtam az anyajegyet, amint kiderült, hogy melanoma, máris berendelt a nagyobb kimetszésre (az anyajegy körül) és egyúttal "kikapott" 7 nyirokcsomót is. Azt mondta, hogy nem várunk az őrszem nyirokcsomó eredményére, elébe megyünk a dolgoknak. Aztán ennek a sok nyirokcsomónak hál'isten negatív lett eredménye.
Én egy DrChen nevű zöldteát iszom, bármilyen herbáriában lehet kapni. De ha engem kérdezel, az a lényeg hogy zöldtea legyen  :)
Bizony, ha minden jól megy, akkor nyáron gyógyulttá nyilvánítanak, és végre kimondja az orvosom, azt, amit már nagyon-nagyon régóta várok: hogy indulhat a baba projekt!! :)
Amint vannak fejlemények, eredmények, kérlek tájékoztass anyukádról! Szorítok nagyon!
Puszi: Odry

Patt

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #27 Dátum: 2009. 03 08. - 15:32:37 »
Sziasztok!
Én a combomon fedeztem fel egy melanoma gyanús anyajegyet.Az anyajegy nem nagy,mondhatni normál nagyságú,és a színe alapvetően világosbarna.Pár hónapja már "megdagadt" egyszer,de akkor pár nap alatt vissza is húzódott.Rá 1-1,5 hónapra újra megdagadt,akkor már majdnem egy hétig meg volt.Egy hét elteltével ellátogattunk egy wellnesfürdőbe.A melegvíz hatására újra visszahúzódott,pár napja viszont újra megdagadt.Mekkora az esélye,hogy melanoma?Kinézetre hasnlít rá a neten található képek alapján.Kérlek,segítsetek.Előre is köszi a választ!
Üdv:Patt

Odry

 • Vendég
Re: Melanoma
« Válasz #28 Dátum: 2009. 03 09. - 20:32:22 »
Szia Patt!

AZ, hogy feldagad időközönként az anyajegy semmiképp nem jó jel. De nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolnod...nekem volt már egy olyan anyajegy a vállamon, ami szintén feldagadt, aztán elmentem orvoshoz, és kiderült hogy egy fránya szőrtüsző gyulladt be pont alatta. Aztán levetettem - a régi melanomámra tekintettel a biztonság kedvéért - és hál'Isten nem volt semmi baja az anyajegynek.
De nem szeretnélek megnyugtatni semmiképp, mert inkább azt tanácsolnám, hogy menj el egy bőrgyógyászhoz, aki ránézésre tudni fogja, hogy baj van-e vagy sem. És inkább egy orvos meglátogatása után nyugodj meg :)
Sok szerencsét!
Odry

GabiGabi

 • Vendég
Te jó ég, melanoma!
« Válasz #29 Dátum: 2009. 07 21. - 10:46:09 »
Sziasztok!

Csak remélni tudom, hogy olvassa még ezt a fórumot valaki.
A minap, pár hete leszedettem egy anyajegyet a fenekemről, mert gyanúsnak tűnt, nagyobb lett, sötét és picit kiemelkedett a felszínből.
A bőrgyógyász azt mondta,amikor először menetm hogy kettő (mellemen és a fenekemen) gynús van, és eldönthetem, hogy megmutogatom más dokinak is, vagy leszedetem. Az egyiket eltávolítattam. Múlt héten kaptam kézhez a leletemet: melanoma. Clark :II, Breslow: 0.38 (SSM)
Megnyugtatott a bőrgyógyász, hogy a rossz hírben a jó az, hogy ki lett metszve az egész és hogy nagyon kicsi volt, de azért beutalt az István Kórház onkodermatológiájára.
Kíváncsi lennék, mire számíthatók, milyen vizsgálatok lesznek stb?
Nagyon szeretném, ha a régi fórumozók újra bekapcsolódnának és újabbak is csatlakoznának.
Üdv: egy berezelt 28 éves lány