Szerző Téma: A tüdőrák fórumhoz  (Megtekintve 13145 alkalommal)

cevike

  • Vendég
A tüdőrák fórumhoz
« Dátum: 2006. 04 19. - 14:53:28 »
:)  2006.január 16.-án vették ki a jobb alsó tüdőlebenyt nekem, mert ott egy 19 mm-es daganatot találtak. Természetesen rosszindulatú volt. Adenokarcinoma. Ma már tudok róla beszélni. A műtét problémamentes volt, kivették, áttétet nem találtak. Semmi gyógyszert nem szedek (amit orvos írt fel), semmi kezelésre nem volt szükség. Azt mondták az orvosok szerencsém volt. Most szoktatom magam az érzéshez, hogy így van.
Szedtem és szedek is étrendkiegészítőket, és fordultam természetgyógyászhoz is. Légzőtornára járok, így tartom a kapcsolatot egy-két műtéten átesett beteggel.
A kedélyállapotom és az egészségem is jó, úgy érzem, azért természetesen akad egy-egy rossz napom még ma is.
Előzményekről:
Csak úgy elmentem szűrésre, mert lejárt az egy év.
Nincs rákos hajlam a családban. Nem dohányoztam soha! Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt ettem. Reggelente futottam. Esténként kb hetente négyszer tornáztam. Hastáncra jártam.....
Teljesen jól éreztem magam a bőrömben még 2005. dec.5.-én is. Évek óta beteg sem voltam, köhögni sem köhögtem.  Egészségesen éltem.
De valamit valahol biztos elhibáztam.
Most igyekszem mindenre figyelni ! Igen meggyógyultam !! Óvatosabb lettem! Azóta valahogy óvatosabban érzem jól magam!
Az orvosokról és az ápolókról csak jót tudok írni! (Pécs négyszázágyas).

Cevike!

Balika

  • Adminisztrátor
  • Fórumtag
  • *****
  • Hozzászólások: 64
Egy történet
« Válasz #1 Dátum: 2006. 04 19. - 15:10:17 »
Szia Cevike!

Üdv a fórumon! Sajnos a természet nem válogatja meg, hogy ki betegedjen meg, csak megforgatja a nagy "szerencsekereket", és akinél megáll, azzal könyörtelen.

Örülök, hogy jól vagy, remélem sokszor találkozunk a fórumon!

Üdv,
Balázs
Fórumadmin

érintett

  • Vendég
Egy történet
« Válasz #2 Dátum: 2006. 05 10. - 12:31:13 »
Kedves Mindenki!
Én két éve estem át egy szikés jobbfelső-lebeny búcsúztatón. A kór felfedezése, az előzmények és a beavatkozás egyaránt borzasztó élmény volt, de összességében sikeres. Semmi utókezelést nem kaptam, csak magamat erősítgetem vitaminokkal, táplálkozás kiegészítőkkel, légzés tornával, utóbb szerényebb fokon body-bilding tornával.
Sokat olvastam az interneten a "nyavalyáról" és mostanra összegeződött bennem a felismerés: a megbetegedés és a kilábalás egyaránt az immunrendszer működésének "köszönhető". (A műtét határozottan kedvezőbb feltételeket teremt a gyógyuláshoz, de egyedül nem oldja meg a problémát, mert a "dög" teljesen nem vágható ki és gyorsan tovább fejlődik.)
A magyarázat egyszerű: a környezeti hatások és a táplálkozás mikéntje az immunrendszerünk működését meghatározzák, ez felelős az egész szervezetünkben fennálló egészség - betegség egyensúlyért (esetemben a keletkező és elpusztuló rákos sejtek számarányáért).
Szerintem egyszerűen tudjuk befolyásolni immunrendszerünket, azaz a betegséggel szembeni küzdelmünk hatékonyságát.
Ennek bizonyítására jó szándékkal ajánlom Mindenki figyelmébe az alábbi honlapot:

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/immun.htm

és jó olvasgatást, tapasztalatszerzést, gyógyulást kívánok.

érintett

  • Vendég
Egy történet
« Válasz #3 Dátum: 2006. 05 10. - 12:49:23 »
Bocs a honlapra hivatkozásom beillesztése hibásan működött. Itt adom meg helyesen:
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/immun.htm

érintett.[/b]

Briguska

  • Vendég
Egy történet
« Válasz #4 Dátum: 2007. 10 17. - 18:45:29 »
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Édesanyámat tíz évvel ezelőtt műtötték meg emlődaganatra, levették a bal mellét. Kapott utána sugárkezelést, de ahogy teltek az évek minden lelet azt igazolta, hogy jól van. Tavaly novemberben megfázott, az antibiotikumok nem használtak. Április elején megállapították, hogy refluxos, attól köhög, ezt sajnos be is igazolta egy gyomortükrözés! A tünetek nem igazán szűntek a gyógyszerek hatására sem  :( Egy későbbi tüdőröntgen megállapította, hogy lábon kihordott egy mellhártya és tüdőgyulladást :( Az egy héttel később felvételen láttak valami foltot, azonnal lementünk a leletekkel az Onkológushoz akihez eddig is jártunk ellenőrzésre.  Ott több sebész is megnézte a papírokat, felvételeket, ellentmondó véleményeket kaptunk! Csináltak hörgőtükrözést, tüdőtükrözést, az eredmény negatív! :) De a mellkasban találtak egy foltot,  és a néhány nyirokcsomó megnagyobbodást, a nyirokcsomókból mintát vettek, sajnos megint daganata van! :( A mellkas mögötti részt nem bántották! Most kemora jár, de nagyon kikészíti. Már három kezelésen túl van, még három lenne, de nem akar elmenni, és nagyon meg tudom érteni! Kegyetlen gyomorfájásva van tőle, hasmenés, hányás, rossz szájíz, étvágytalanság és még sorolhatnám, bár gondolom sokan átélték már ezeket a dolgokat, betegként vagy hozzátartozóként :( A legnagyobb probléma, hogy nem tudja, hogy mit enne meg, semmit nem kíván, ha valamit meg is eszik azonnal kihányja! :( Még a kedvenc kajáit sem eszi meg, bár gondolom az étvágytalanság a kezeléstől van!
Hallottam a Flavin lekvárról és a búzafűléről, de nem tudom, hogy mennyire hatásosak! A lekvárt épp ma rendeltem meg, remélem használni fog valamit! A bűzafűlével még várok!
Ha valaki tud valami tanácsot adni, hogy mégis tegyünk, mit szedjen, vagy mit egyen, hogy jobban legyen, kérem segítsen! El vagyunk keseredve! Próbálunk bízni a gyógyulásban, de nagyon nehéz! Az első két kezelést jobban viselte!

Kérem aki tud segítsen!

Előre is köszönöm!

Mindenkinek szép estét és jó egészséget kívánok!

kovacs.zs47

  • Vendég
Re:A tüdőrák fórumhoz
« Válasz #5 Dátum: 2012. 04 14. - 16:41:38 »
Amit javasolni tudok: Melatonin és Epithalamin kúra. Epithalamin szinte beszerezhetetlen. Melatonin létezik kapható. Magasabb dózisban kell szedni, mint javallják. Bizonyára jó a lekvár is, mint antioxidáns, mellé Q10 és csökkentett deutérium tartalmú víz( PREVENTA, QLARIVIA). Véleményem szerint mindenkit meggyógyít.