Szerző Téma: Áttétes tüdőrák!!!!!  (Megtekintve 55898 alkalommal)

Moravszki Zsuzsa

  • Vendég
Áttétes tüdőrák!!!!!
« Dátum: 2007. 03 23. - 20:35:22 »
Arra kérek minden gyógyult! vagy gyógyuló áttétes tüdőrákban megbetegedettet,hogy jelentkezzen ,mert szeretném a tapasztalatokat
meghallgatni és kérdezni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
/a bátyám 53 éves és áttétes-agyban,pajzsmirigyben-tüdőrákja van../
Borzasztóan aggódunk és mindent elkövetünk,hogy meggyógyuljon!!!!/

Várom a jelentkezéseket!!!!!!!!!!!!!!!És mindenkinek jó egészséget és gyógyulást kívánok így ismeretlenül is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E-mail címem:morzsa58@freemail.hu

                                Köszönet előre is !!!!!!!

                                             Moravszki Zsuzsa
                                                   Békéscsaba

solyomvariszilvi

  • Vendég
Áttétes tüdőrák!!!!!
« Válasz #1 Dátum: 2007. 11 29. - 23:42:04 »
Sziasztok!!

Hát a magam részéről (és szerintem az orvosok részéről) semmi jót ne tudok mondani az áttétes tüdőrákról. 3 hete temettük el édesapámat 62 évesen.
Tüdőrák májáttéttel... Október 15-én vették fel az osztályra, november 5-én halt meg. Sárgaság után már egyáltalán nem kapott semmit, csak sajnálatot az egészségügytől. Csak egyedül mi voltunk mellette (búzafülé, táplálékkiegészítők, macsakakrom... stb.stb.) de késő volt már.
A tüdőszürés arra jó, hogy kimutassa a tbc-t, tüdőgyulladást, esetleg a végső stádiumu tüdőrákot!!
A tüdőrák leggyakrabban kétféle áttétet képez: agy és máj. Mindkettő halálos!!!!!!!!

A rák gyógykezelését még nem adták a földi halandók birtokába.... nem csoda, ha a halállal azonosítják..

:-(((

Moravszki Zsuzsa

  • Vendég
Áttétes tüdőrák!!!!!
« Válasz #2 Dátum: 2007. 11 30. - 18:11:44 »
:cry: sanos az áttátes tüdőrákkal kapcsolatos dolgok már nem aktuálisak...elveszítettem a Bátyámat augusztus 30-án.
Mindenkinek azt ajánlom,hogy ha bármit észlel azonnal rohanjon az orvoshoz...és még sokmindent tudnék mondani ..de még nem megy.
Mindenki vigyázzon magára!

kaiser7

  • Vendég
Re:Áttétes tüdőrák!!!!!
« Válasz #3 Dátum: 2010. 06 19. - 14:11:59 »
Sokan mondjátok hogy azonnal orvoshoz kell fordulni. Az a helyzet hogy nem mindegy hogy kihez...
A mi történetünk:
Édesapám tavaly december elején jelentkezett a háziorvosánál Juhász doktornál (székesfehérvár) háti fájdalmakkal. a doktor úr be sem hívta csak az asszisztenssel küldött ki neki fájdalomcsillapító receptet. Miután ez nem használt elhatározták anyukámmal hogy reumatológiai szakrendelésre mennek az elviselhetetlen fájdalom miatt. Na itt is elkezdték lőni belé a fájdalomcsillapító injekciókat amik 1-2 napig működtek is de ugyanúgy visszatért fájdalma mint előtte. Egy este heves mellkasi fájdalma miatt ki kellett hívni a mentőket (ez már 2010 januárjában volt) és bevitték a fehérvári belgyógyászatra. Itt 2 napos bennfekvés után és egy állítólagos teljes kivizsgálás után azzal küldték haza hogy korának (66) megfelelő egészségi állapotban van és minden rendben... Ekkor persze megnyugodtunk. A fájdalmai ezek után sem enyhültek persze és egyre csak rosszabodott az állapota.Pár hétre rá már nehéz légzéssel is küszködött aminek az lett a vége hogy egy magánorvos akihez Juhász doktor távollétében voltunk kénytelenek menni beküldte őt a sürgősségire a fehérvári kórházba. Itt a röntgen után rögtön becsövezték és átkerült a pulmonológiára. 1 napleforgása alatt 4liter folyadék jött le a tüdejéből. Ezután kezdődtek a vizsgálatok ahol kimutatták hogy daganata (10x15cm) van mely az aorta körül és a tüdő mellett közvetlen helyezkedik el és emiatt teljesen operálhatatlan... Itt persze meg kell említeni hogy milyen érdekes hogy a belgyógyászati teljes felülvizsgálat ebből semmit de semmit nem vett észre.... Na persze itt még adtak nekünk reménykedésre okot hogy kemo-val ez kezelhető csak megállapítják a pontos daganattípust és már mehet is a dolog. itt következett 4 bronchoscopia kb 1,5 hónap alatt!!!!! Eredmény: nem azonosítható a a daganat. Közben apa csak gyengült és gyengült, fájdalmait már csak morfium tapaszokkal lehetett kordában tartani. Döntés:sebészeti úton vesznek mintát. Ezzel mintegy 2 hónap után sikerült beazonosítani a daganatfajtát. Már kezdtünk örülni hogy végre megkezdődhet az érdemi kezelés amikor is közölték velünk hogy apa állapota nem engedi a kemoterápiát. 2 hetet élt még...
Szeretném "megköszönni" a fehérvári Szent György Kórház belgyógyászatának és pulmonológiai intézetének tehetetlenségét ami miatt közel 4 hónapi szenvedés után édesapám 2010.06.09-én rettenetes fájdalmak és légzési elégtelenség miatt elment közülünk.

A pulmonológiai osztályon tapasztalt bánásmódot nem szeretném részletezni. Mindenki fantáziájára legyen bízva milyen bulit csaptak a nővérek és ápolók aznap amikor látogatási tilalmat rendeltek el a vízhálózat fertőtlenítése miatt. (az őrséget kijátszva nekünk sikerült bejutnunk az akkor már végstádiumban lévő apához) Valamint el kell mondjam hogy az osztályon fekvő betegek lekötözése itt mindennapos dolog. Végezetül csak annyit szeretnék hozzátenni hogy ez csak egy morzsája azoknak a dolgoknak amiket tapasztaltam.
Ha valaki kíváncsi még valamire nyugodtan keressen.

tutiel

  • Vendég
Re:Áttétes tüdőrák!!!!!
« Válasz #4 Dátum: 2011. 05 20. - 11:32:21 »
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak, nem is értem!
Olyan mintha nem egy helyre jártunk volna!
A pulmonológián dolgozók - kivétel nélkül mindenki - olyan kedvesek, türelmesek, figyelmesek, stb. amilyet én még sehol sem tapasztaltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Több mint fél éve járunk oda, a férjem 3 hetente kapott kemoterápiát is - mást Ő nem is kaphat, se műtét, se sugár - és a rosszullétek ellenére kifejezetten jól érezte ott magát, mivel annyira kedvesek voltak vele és másokkal is!

tanyerosj

  • Vendég
Re:Áttétes tüdőrák!!!!!
« Válasz #5 Dátum: 2013. 01 24. - 12:10:57 »
Kedves Moravszki Zsuzsa!
Édesapámnál szintén ugyanezt diagnosztizálták 2 hónapja. Holnap fogjuk temetni. De hozzáteszem, hogy ha hallgatunk az orvosokra, két hét múlva már nem lett volna velünk. CULEVIT port (www.culevit.hu) , vargagombát (www.vargagomba.hu Flavogenin Pro Vitanax PX-4, Acerola C) és csökkentett deutériumtartalmú vizet ivott, az orvosok csak glicerint, és fájdalomcsillapítókat adtak. Az ugye nem sokat segít. szóval én esküszöm a fenti szerekre, mégha így is alakult apu élete. Üdv
Judit

Nitty

  • Vendég
Re:Áttétes tüdőrák!!!!!
« Válasz #6 Dátum: 2013. 02 03. - 22:34:11 »
Sziasztok!

Igazából túl sok jót jelenleg én se tudok hozzá fűzni a fórumon elhangzottakhoz, de mint Judit is írta az orvosokon nem sok múlik, több az orvosok által el nem ismert Avemar, Vargagomba és Deutériumos vízen, na meg persze a pozitív hozzáálláson és a családi támogatáson.
Sajnos, ha egy emberen tüdő rákot diagnosztizálnak, azt már szinte el is temetik. Édesapámon (62 éves és dohányos volt) 2012 áprilisában tüdő rákot diagnosztizáltak.
Azt mondják a rendszeres tüdőszűrés kizárja a tüdőrák kései felfedezését Hát az orvosok rohadt nagyot tévednek.
Édes apám 2011 augusztusától majd 2 hónapot feküdt egy tüdőszanatóriumban, hogy egy aorta-aneorizma műtétre felkészítsék a tüdejét (COPD-je volt). 2011 augusztusától egészen 2012 februárjáig legalább 10 mellkas röntgen készítettek róla. És senki nem fedezte fel, hogy egy 8*5 cm daganata van.
Sem a tüdő orvosok, sem a ház orvos nem fedezte fel a daganatot egészen 2012 áprilisági, mikor is fejpuffadással és fulladással vittük be őt a korházba, ekkor derült ki, hogy hoppá van 8*5 cm daganatot  a jobb tüdején, ami a szívből kiáramló eret nyomta és körül öleli az ott lévő ereket és nyirokcsomókat. NEM MŰTHETŐ! - jelentették ki. - Azzal vagdalóztak, hogy felelőtlenek voltunk, mivel ezzel már korábban jönni kellett volna és észlelni a tüneteket.
Édesapán semmilyen tünet nem produkált egy kisebb megfázáson kívül.
Erről felvilágosítottam őket, meg arról is, hogy előző év októberében még itt feküdt náluk és februárban volt utoljára röntgenen (rendszeres évi kötelező röntgenen), ami még semmit nem mutatott ki.
Persze ők jöttek a CT-vel, meg a minden féle orvosi vizsgálattal, amit mint tudjuk orvos ír elő, vagy is ha én sejtem is, hogy mi bajom van nem sétálhatok be egy korházba, hogy én egy CT-t akarok, mert körbe röhögnek! De nem sejtettük.
Így aztán abba hagyták a vádaskodást - ami egy ilyen helyzetben szinte minősíthetetlen - és neki álltak kezelni az édesapámat. Persze előtte közölték velünk, hogy nem számítsunk semmi jóra, max egy-két hónap.
Ekkor fórumok ezreit fésültük át gyógymódért, mert nem hittük el, hogy nincs remény. Avemár, Vargagomba és a Deutériumos víz segített és persze édesapám pozitív hozzáállása. Nem adta fel - kabarékat, vígjátékokat nézett. Mi pedig mindenben támogattuk amiben tudtunk. És a kezdeti rosszullét után egészen helyre jött. Az orvosok legnagyobb meglepetésére. Persze az orvosok érdemét se szeretném alá becsülni, mert vettek szövettant, kidolgozták a gyógyszeres kezelést és még egy értágítót katétert is beültettek neki, amivel elősegítették, hogy túlnövekedett daganat ne zárja el a szívből kiáramló eret. Köszönet érte!
A katéter beültetése után megkezdték a kemoterápiát. Az Onkológusról nem ejtenék egy szót se. Nála édesapám, már halott volt. Ezt el is néztem volna neki, mert többet akkor már nem vártam egy orvostól - ez volt májusban, de a viselkedése az minden körülmények között minősíthetetlen volt. Elhiszem, hogy az orvosok is belefáradnak a sok szörnyűségbe, amit látnak, de akkor is emberekkel dolgoznak és nem tárgyakkal. De inkább folytassuk édesapám történetét.
Egészen októberig kapta édesapám a kemoterápiát a daganat összezsugorodott 3*2 cm-re. Ami remek eredmény volt és most jöhetett a sugár! A következő kihívás.
Sugárra ugyan is 2013 február 5-re kapott időpontot. Ami most kedden lenne, de másfél héttel ezelőtt édesapám feje ismét elkezdett dagadni, így visszavittem őt a tüdő gondozóba, ahol először felfedezték a daganatot, mert nem tudtam mit tegyek.
Azt mondták az erébe beültetett értágítós katéter, már nem tartja meg az ér falát, újabb katéterre lesz szükség. Édesapám daganata visszanőtt eredeti méretére - vagy is azt gondolom, mert erről még mindig nincs pontos infóm - de ami még rosszabb újabb is kialakult az utolsó kemoterápia óta.
Azt hiszem helyzete igazán akut, sürgős volt, de még így is csak több, mint 1,5 héttel későbbre kapott időpontot az értágításra. Ennyit az egészségügyünkről!!!! Minden tisztelet annak, aki idáig juttatta!!!!
Amikor bevittem édesapámat 1,5 héttel ezelőtt dagad a feje, de igazából jól volt, azóta, már annyira rosszul van, hogy morfiumokat kap és szteroidokat. Kérdéses az is, hogy így megcsinálják-e rajta az életbevágó értágító beavatkozást.
És ami dühít, a rossz állapotának az oka, hogy a keringése teljesen össze fog omlani, mivel az értágító műtétet nem végezték el időben.
És ami még fáj, hogy képesek voltak egy ilyen súlyos beteget kezelés nélkül hagyni, majd három hónapig. Hiába kértünk korábbi időpontot, csak kiröhögtek és azt mondták, nem képzelem, hogy majd mástól veszik el gépet. NEM KÉZELEM! DE MI AZ, HOGY NINCS TÖBB GÉP. Ezt hívjuk mi államilag támogatott egészségügynek??? Ezért legyünk hálásak???? Ezért dolgoztunk egy életen át??? Hogy aztán, ha kell ne legyen gép?! Jah és azalatt a röpke három hónap alatt egy orvos se nézett rá édesapámra. Se egy CT, se egy röntgen!
És igen, egy hétköznapi ember nem tudja megát beutaltatni ilyen helyekre, mert ehhez egy orvos kell. Senkit nem érdekelte mi van vele addig amíg komollyá nem vált a helyzete.
Most nagyon rosszul van és mi már csak a csodában reménykedhetünk!
De ha jó tanácsot adhatok, akkor mindenkinek azt javaslom, hogy nem adja fel a reményt! És igen is használja, ha megteheti a Vargagombát, az Avemárt és a Deutériumos vizet! Mert tudom és hiszem, hogy az is segített, hogy édesapám ilyen sokáig ilyen jól legyen. 
A többi meg már úgy se fontos! Remény és szeretet az is csodákra képes!
Köszönöm, hogy megoszthattam veletek a történetünket.
Nitty
« Utoljára szerkesztve: 2013. 02 03. - 23:05:12 írta Nitty »