Szerző Téma: Ön új látogató a fórumon? Kérem olvassa el ezt először!  (Megtekintve 313388 alkalommal)

Balika

  • Adminisztrátor
  • Fórumtag
  • *****
  • Hozzászólások: 64
Köszönöm, hogy meglátogatta a RÁK fórumot.

Ez a fórum még meglehetősen új, célja pedig az, hogy a magyar rákbetegeket és családjukat, ismerőseiket összefogja, ami által lehetőségük nyílik bepillantani egymás gyógykezelésébe, életmódjába, étrendjébe, vagy megoszthatnak bármilyen a rákkal kapcsolatos információt.

A fórumot folyamatosan figyelve megpróbálom olyan formára hozni, amely a használhatóság és információcsere szempontjából a legkedvezőbb.

Bár jómagam nem vagyok orvos, a családunkban előforduló daganatos megbetegedések hatására elkezdtem kutatni az interneten, és rengeteg hasznos oldalt találtam, azonban ezek nagyrésze angol nyelven íródott.
Sajnos hazánkban az idegennyelvek ismerete nem eléggé elterjedt, ezért az angolul nem értők számára az egyébként kincset érő információk értéktelenné válnak. Jópár hazai oldal foglalkozik ugyan a daganatos betegségekkel, azonban ezek egyike sem koncentrál teljes egészében a rákra. Némelyik oldal csak alapos keresés után található meg, mások nem eléggé felhasználóbarátak.
Ezért úgy gondoltam, hogy létrehozom ezt az oldalt, amely könnyen átlátható, és tisztán a rákkal kapcsolatos problémákra fókuszál, ami által a daganattal harcoló betegek, a téma iránt érdeklődők, vagy az ezirányban kutató felhasználók könnyedén megtalálhatják kérdésükre a választ, vigaszt és reményt találhatnak magunknak, vagy csak egyszerűen kiönthetik a szívüket olyan embereknek, akik valóban megértik őket.

A fórum használata rendkívül egyszerű: bárki a fórum tagjává válhat, ha regisztrál.
Ez a procedúra nem bonyolult, csupán egy felhasználónevet, egy jelszót, valamint egy e-mail címet kell megadni, amelyen a fórum többi tagjával levelezhet a felhasználó. A regisztráció után a felhasználók témákat (topic) hozhatnak létre, valamint a más felhasználók által írt témákra reagálhatnak (hozzászólás).
Emellett lehetőség nyílik privát üzenetek küldésére a fórum többi felhasználóinak (ehhez e-mailre sincs szükség). A privát üzenetet csak a címzett olvashatja, ilymódon bizalmas információt is cserélhetünk egymás között.

Természetesen a fórum olvasásához nem szükséges regisztrálni, az oldalon található valamennyi információ ingyenes, a regisztráció csak a hozzászólások létrehozásához szükséges.

Bár a regisztráció során bármilyen felhasználónevet megadhat az új fórumtárs, mégis azt ajánlom, hogy ne valódi nevünket használjuk. A betegség mindig kényes dolog, és sokan könnyebben beszélnek bizonyos dolgokról, ha valódi kilétük rejtve marad. Ez természetesen visszaélésekre is lehetőséget ad, azonban bízom benne, hogy egy ilyen közösségben kevés embernek támad kedve visszaélni az anonimitás adta lehetőségekkel.
Természetesen a téma szakértői, különösen orvosok, vagy bárki használhatja valódi nevét is.

FIGYELEM! A RÁK fórum tartalma csupán informatív célokat szolgálhat, a hozzászólások nem foghatók fel gyógyászati tanácsként, és a fórum nem helyettesítheti az orvosi konzultációkat és kezeléseket.

A RÁK fórum egy nonprofit kezdeményezés, célja nem a mások betegségéből való haszonszerzés.

Ha a fórum használata során problémába ütköznének, kattintsanak az oldal tetején található Gy.I.K. (Gyakran Ismételt Kérdések) gombra, ahol nagy valószínűséggel választ találnak a kérdésre.

Végül egy utolsó dolog: kérem, hogy a fórummal kapcsolatos észrevételeket ne küldjék közvetlenül nekem, hanem tegyék közzé a fórumon, ami által másoknak is segíthetnek a kérdésekkel és válaszokkal.
Fórumadmin

gyöngyvirág

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 35
Re:Ön új látogató a fórumon? Kérem olvassa el ezt először!
« Válasz #1 Dátum: 2011. 09 27. - 22:37:04 »
Szia Balázs!
Köszi az aktiválást.
Hogyan tudok új témát indítani?
Üdv
Gyöngyvirág

debora

  • Vendég
Re:Ön új látogató a fórumon? Kérem olvassa el ezt először!
« Válasz #2 Dátum: 2012. 12 29. - 21:25:39 »
hol tehetek fel kerdeseket?