Szerző Téma: Hogyan lehet együtt élni a rákkal  (Megtekintve 26352 alkalommal)

manyi

 • Vendég
Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Dátum: 2006. 04 03. - 09:21:13 »
Rákos beteg vagyok ,harcomat, a küzdelmemet szeretném a honlapomon bemutatni Milyen utat választottam a gyógyulásomhoz. A családom és barátokon kívül kik segítettek. Melyik Alapítvány volt az,ahol közösségre leltem. Milyen táplálkozási útmutatót kaptam,ennek receptjeit mutatom be, a menü receptek rovatában A képzőművészeti hobbi során készült "alkotások" szerepe a gyógyulásomban.
A kezdeti lépések láthatók a "Hobbi munkáim" menüpontban.Szeretnék másokon is segíteni azzal, hogy mindezt
elmondom,bemutatom.
manyi

érintett

 • Vendég
Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #1 Dátum: 2006. 05 10. - 13:20:02 »
Kedves Mindenki!
Én két éve estem át egy szikés jobbfelső-lebeny búcsúztatón, a Korányiban. A kór felfedezése, az előzmények és a beavatkozás egyaránt borzasztó élmény volt, de összességében sikeres. Semmi utókezelést, vagy "használati útmutatót" nem kaptam, csak magamat erősítgetem vitaminokkal, táplálkozás kiegészítőkkel, légzés tornával, utóbb szerényebb fokon body-zással.
Sokat olvastam az interneten a "nyavalyáról" és mostanra összegeződött bennem a felismerés: a megbetegedés és a kilábalás egyaránt az immunrendszer működésének "köszönhető". (A műtét határozottan kedvezőbb feltételeket teremt a gyógyuláshoz, de egyedül nem oldja meg a problémát, mert a "dög" teljesen nem vágható ki és gyorsan tovább fejlődik.)
A magyarázat egyszerű: a környezeti hatások és a táplálkozás mikéntje az immunrendszerünk működését meghatározzák, ez felelős az egész szervezetünkben fennálló egészség - betegség egyensúlyért (esetemben a keletkező és elpusztuló rákos sejtek számarányáért).
Szerintem egyszerűen tudjuk befolyásolni immunrendszerünket, azaz javítani a betegséggel szembeni küzdelmünk hatékonyságát.
Ennek bizonyítására jó szándékkal ajánlom Mindenki figyelmébe az alábbi honlapot:

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/immun.htm

és jó olvasgatást, tapasztalatszerzést, gyógyulást kívánok.

kmeduza

 • Vendég
Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #2 Dátum: 2006. 05 22. - 13:40:07 »
Kedves mindenki, aki majd idelátogat!

 
De nagyon jó lenne, ha itt is kialakulna beszélgetős és barátságos társaság.
Remélem, igy lesz.
Szivesen hallgatnám meg mások tapasztalatait.

bela

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #3 Dátum: 2009. 10 15. - 22:02:59 »
                                             Sziasztok Gyenei Béla vagyok !


Én is a sorstársak közé tartozom. Idén 2009.februárjában diagnosztizáltak nálam daganatos elváltozást,tüdőrákot.
Mire kiderült,hogy rosszindulatu majdnem félév eltelt. T4N2M1 Most már túl vagyok 6 kemóterápiás kezelésen
állítólag a mos adható legerősebbet kaptam.Táplálék kiegészítőként CULEVIT-et szedek napi harminc szemet
mivel a kezelőorvosnőm csak ezt az egy táplálékkiegészitőt engedélyezte .Kezelésre a Székesfehérvár-i Szent György Kórház Pulmonológiai Osztályára járok már csak hat hetente vérvétel és ct. vizsgálat elvégzése végett.
Az a helyzet,hogy én eddig csak látogatóban jártam korházba ,de ennyire kedves Orvosokkal Aszisztensekkel Ápolónővérekkel még nem találkoztam.Persze nem akarok másfelé kalandozni ,de ezt muszáj volt leírnom.
Most már csak két picike folt látszik de az lehet,hogy visszamaradt hegesedés.Remélem,hogy nem fog ki újulni.
A rákról mint álltalában majdnem mindenki persze aki megtaheti én is az internet-ről szereztem be a legtöbb információt ezt egyeztettem a kezelő orvosommal  úgy a viselkedés táplálkozás táplálék kiegészítő vonatkozásában.Mire eljutottam odáig,hogy én is írok a fórum,már csak ebbe a témába fértem bele.
és ennek a témának a cime számomra megfelel  nem biztos,hogy jobbat ki tudtam volna találni helyette.
Én is abban a reményben irok,hogy felfrissül a téma és levelező társakra találok
Tisztelettel Gyenei Béla

Anna

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #4 Dátum: 2009. 10 18. - 23:09:43 »
Hello!

Anna vagyok, nekem a férjem beteg írtam róla (olvasd el), úgy gondolom a leveled alapján, jól vagy és nem ártana tapasztalatcsere, mivel gyógyultakról nem igazán hallok, a mimnet (rákfórumon vagyok többet), de ott sem lehet a gyógyultakról hallani. Mivel a férjemnek 6 hónapot adtak, alternatív kezeléseket is használtam, ő nem műthető. Minden jót kívánok: Anna

bela

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #5 Dátum: 2009. 11 22. - 20:11:05 »
    Helo!

    Kedves  Anna!

Elnézést kérek a késői válaszért ,de úgynéz ki nem eszik forron a kását. :-\
Sajnos 12-hét után-i ct.vizsgálat új 3-5 mm-nagyságu gócot fedezett fel,és ezért sajnos már nem tekinthetem magam gyógyultnak/Pedig mindenki azt mondta,hogy már baj nem lehet és meggyógyultam./
A Doktornővel konzultálva kezdődik minden előről plussz kiegészitő vizsgálatokkal ilyen a koponya ct.és a csont izotopos vizsgálata.A másodlagos chemóterápia mellé biologiai érblokkolót is fognak adni erről többet majd 30.-a után fogok megtudni.
Alternativ gyógymódokról annyit valahól olvastam"Kőkorszaki diéta"elég nehéz betartani,de hozzá teszem,hogy 15 kg-t hiztam.A Feleségem és a gyerekek nagyon sokat segitenek és nem beszélünk a betegségről csak ha muszály.Én sem veszek tudomást róla lekötöm magam Tv.zene-autó -számitógép otthoni munka.Ja és megpróbálok mindig előre felkészülni mindenre úgy a chemóra mint minden más dologra,hogy ne érjen váratlanul semmi.Amikor a chemót kaptuk a mi csoportunk vólt a legvidámabb!!!
Eddig a culevit tablettát szedtem 30 db-ot azt most csökkentem 20-db-ra és mellé elkezdtem szedni az Avemárt sajnos az anyagiak nálam szükösek és többet nem engedhetek magamnak.
Én sem vagyok műthető de azt,hogy mennyi van még hátra nem vagyok rá kiváncsi és a statisztikákat elolvasom,de megpróbálom nem tudomásul venni.
Sajnos az irásodat nem tudtam elolvasni mivel nem találtam meg sem itt sem a mimneten ha leirod hól találom meg szivesen elolvasom.
Minden jót kivánok erőt egészséget és gyógyulást a férjednek.Tisztelettel Béla
"Ember kűzdj és bízva bízzál"

fiatalur

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #6 Dátum: 2009. 12 10. - 13:00:20 »
Kedves Emberek. Nekem az unokaöcsém lett rákos. Agydaganata volt. Kivették a nagyobik darabot a többi ott maradt. Kezd gyógyulni, de sajnos nagyon lassan. Olvastam egy könyvet. Versenyben a rákkal, Dombóvári Gábor és Győri attila írta. Ebben a könyvben a Culevit jótékony hatásait írták le. Tud valaki segíteni menyivel jobb mint a Flavin? Mi most kezdtük el kipróbálni. Még nem tud járni az öcskös, de reménykedünk. Mindenkinek jó egészséget kívánok.
Tamás

bela

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #7 Dátum: 2009. 12 12. - 18:30:08 »
Tisztelt Fiatalur!

Én is olvastam a fent emlitett könyvet,és azért döntöttem,a culevit mellett.Ha elöző irásaimat elolvasod abból is kiderül,hogy legelőször is eggyeztetni kell a kezelő orvossal és csak utána szabad elkezdeni szedni.a Culevit legfőbb hatóanyaga a "C" vitamin viszont nekem önmagában nem csillapitotta a chemóterápia mellékhatásait.Nekem "Tüdő daganatom van 4.std" az előző hozzászólásomban irtam,hogy másodvonalbeli chemóterápiát fogok kapni azt csütörtökön meg is kaptam és lekopogom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
semmi bajom mintha nem is kaptam vólna semmit.Én reggel 6 kor megiszom az Avemárt és két óra múlva kezdem el szedni a Culevitet.Én arra jöttem rá ,hogy a Culevit nagyon jó ,de önmagában kevés kellenek melléje a vitaminok és az immunerősités fokozása.A Flavogenin 2.generációs búzacsira meg még egy pár alkotó elem a daganatos sejtek érhálózatának a kiépitését gátolja és az apigenin segitségével láthatóvá teszi az Immunrendszer számára ,de ez a Max-Immun Kft.honlapján jobban le van irva.Én úgy olvastam,hogy agydaganatra omega 3 -t szoktak szedni,de persze az másra is jó ,de nekem az a javaslatom hogy próbáljatok meg hasonló betegséggel küzködő sorstársainkal konzultálni ők bisztosan többet tudnak segiteni.
Nekem a Culevit eddig bevált ,de önmagában kevés abbahagyni bisztos,hogy nem fogom.
Az hogy ez a kombináció nekem,hogy válik be annak az első jeleit 6 hét mulva a control ct.-n fogom megtudni
és ha gondolod szivesen megosztom veeled és mindenkivel a tapasztalataimat.

Tisztelettel Gyenei Béla

Enci

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #8 Dátum: 2010. 01 12. - 17:28:54 »
Sziasztok!
Én még sosem írtam semmilyen forumban, de mivel írtátok ,hogy gyógyultak nem írnak sehol, így gondoltam írok, hogy hátha biztatok vele valakit! Nekem 2004-ben diagnosztizáltak Hodgkin-kórt és 2005- óta jól vagyok, negatívak az eredményeim, és 2008-ban életet adtam a kisfiamnak. Remélem a késöbbiekben is jól leszek és fel tudom nevelni a kisfiam,mert a "félelem" mindig bennem van.Most olvastam hogy kb 10% esély van 5-10 évvel a hodgkin után ,hogy a mellékhatások következtében keletkezhet daganatos betegség, na ettől kicsit beijedtem,mert nekem 5éve lesz hogy meggyógyultam. ha valaki erre tud valami pozitív történetet , szívesen várom!

bela

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #9 Dátum: 2010. 02 03. - 20:18:05 »
SZIASZTOK!!
Mint igértem eltelt a hat hét meg egy kicsit több is jót sajnos nem tudok irni.A tumorom sajnos nagyon ragaszkodik hozzám mivel nem tudok tőle megszabadulni ezért a másodvonalbeli chemót abbahagytuk,vagyis nem kapom mert nem használ.Február 5.-én fogom megtudni,hogy mijen újabb kezelést fogok kapni és úgy néz ki,hogy a táplálék kiegészítőkön is váltóztatni fogok,persze még nemtudom,hogy mire fogom cserélni megvárom,hogy ezek elfoggyanak.Persze ha valakinek van valamilyen jó ötlete szivesen fogadom,hátha jobban beválik.
Kezdhetek mindent elölről -lehet,hogy ezután nem is ide kellene írnom,hanem a tüdőbetegek fórumába persze majd meglátom késöbb mert az a cím hogy hogyan lehet együtt élni a rákkal az is találó.
Mindenkinek GYÓGYULÁST kívánok Béla !

viszdori

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #10 Dátum: 2010. 02 26. - 15:29:27 »
Rákos beteg vagyok ,harcomat, a küzdelmemet szeretném a honlapomon bemutatni Milyen utat választottam a gyógyulásomhoz. A családom és barátokon kívül kik segítettek. Melyik Alapítvány volt az,ahol közösségre leltem. Milyen táplálkozási útmutatót kaptam,ennek receptjeit mutatom be, a menü receptek rovatában A képzőművészeti hobbi során készült "alkotások" szerepe a gyógyulásomban.
A kezdeti lépések láthatók a "Hobbi munkáim" menüpontban.Szeretnék másokon is segíteni azzal, hogy mindezt
elmondom,bemutatom.
manyi

szia! véletlenül nem a rákellen alapítvány az, amiről beszélsz?

milande

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #11 Dátum: 2010. 03 01. - 10:20:15 »
Rákos beteg vagyok ,harcomat, a küzdelmemet szeretném a honlapomon bemutatni Milyen utat választottam a gyógyulásomhoz. A családom és barátokon kívül kik segítettek. Melyik Alapítvány volt az,ahol közösségre leltem. Milyen táplálkozási útmutatót kaptam,ennek receptjeit mutatom be, a menü receptek rovatában A képzőművészeti hobbi során készült "alkotások" szerepe a gyógyulásomban.
A kezdeti lépések láthatók a "Hobbi munkáim" menüpontban.Szeretnék másokon is segíteni azzal, hogy mindezt
elmondom,bemutatom.
manyi

szia! véletlenül nem a rákellen alapítvány az, amiről beszélsz?

szia, erről az alapítványról még nem hallottam! te honnan ismered? üdv

viszdori

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #12 Dátum: 2010. 03 09. - 16:24:50 »
nos, én csak közvetve ismerem az alapítványt, egy nagyon közeli ismerősöm mesélt róluk. ha van kérdésed megpróbálok válaszolni neked.

milande

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #13 Dátum: 2010. 03 10. - 15:52:11 »
hát, örülnék ha mesélnél róluk bővebben, mert annyi alapítványról hallani, de csak kevésről kapok hiteles információt...

viszdori

 • Vendég
Re:Hogyan lehet együtt élni a rákkal
« Válasz #14 Dátum: 2010. 03 16. - 15:53:44 »
nem tudom mire vagy kíváncsi pontosan, de tudok róla mesélni persze. mikor az ismerősömnél diagnosztizálták a rákot, teljesen tanácstalan volt, és nem tudott kihez fordulni egészen addig, amíg valakitől nem hallott a rákellenes alapítványról. nekem azóta csak pozitív dolgokat mesélt róluk, ezért is gondoltam, hogy másnak is ajánlani fogom!