Szerző Téma: ependymoma  (Megtekintve 16449 alkalommal)

Bogárka81

  • Vendég
Re:ependymoma
« Válasz #15 Dátum: 2012. 02 14. - 18:31:19 »
Üdvözlök mindenkit!!

Sajnos az én kisfiam is(5 éves) ependymomában szenved pontosan Anaplaszticus ependymomában grade III lassan egy éve volt a műtét,egyáltalán semmi jót nem mondtak róla ott ahol műtötték.Agresszív daganat és nem igazán reagál a kezelésekre.Azután kiderült,hogy van rá egy új kezelési módszer a Kieran séma szerint. Mi nem infúzióban kapjuk a kemót hanem gyógyszereket szedünk folyamatosan még max májusig akkor telik le az egy év,hogy azután mi van utána azt nem tudni.
Azt tudom,hogy a daganat amit nem sikerült kivenni maximálisan bármikor elkezdhet nőni.És a lehető legrosszabb helyen van a híd mögött pontosan.
Kapott 30 sugarat koponyára és gerincre,ezt nagyon jól viselte és a kemót is jól viseli,se nem hány se nem van rosszul.
Viszont a műtét miatt oda van az egyensúlya igaz már sokat javult,és az egyik szemgolyója a sarokba került.
A legutolsó Mr szerint zsugorodott a daganat.Mondta a doki,hogy nagyon jó,hogy ez egy elég ritka fajta daganat és jók az eredmények.
IDÁIG!!! DE MEDDIG??

Ma voltunk az újabb Mr-en még nincs eredmény,de nem látok rajta semmi arra utaló jelet,hogy baj lenne.

Anna21

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 10
Re:ependymoma
« Válasz #16 Dátum: 2014. 01 18. - 22:26:19 »
Udvozlok minden ide latogatot!

Azert irok, mert mar 3 eve mutottek a baratnomet ependymomaval, es eleg rosszak voltak az eselyei.
Mar irtam rola vissza lehet ovasni a forumban.
Most azert irok ismet, hogy tavaj nyaron juniusban a mutet helyen ujra megjelent valami, de azonnal lezeresen elegettek, eleg komoly beavatkozas volt, de nem nyitottak fel a koponyat. Tavaj decemberben mar azt mondtak hogy minden renben van. 3 havonkent kell menni kontrollra. Bizni kell, nem szabad feladni, O sem tette es az egesz csalad sem. Hinni kell nagyon a gyogyulasban. Tudom nem konnyu, nekunk sem volt az.  Mindezt azert  irom le, hogy erot es batoritast adjak azoknak akik ilyen betegseggel kuzdenek. Nem szabad feladni!!!!! Udvozlettel Anna