Szerző Téma: Agydaganat  (Megtekintve 74367 alkalommal)

ildikó

 • Vendég
Agydaganat
« Válasz #15 Dátum: 2006. 04 26. - 08:10:16 »
Kedves Béla!

A férjem esetében malignus oligodendroglióma volt irva, de az 1 és 2. műtétnél simán oligodendroglioma volt, mellé irva:03.
Sugárkezelésre a 6 hetes kontroll után kellett menni, de azt hiszem, mi ezt már tudtuk előre. Erre azonban már nem emlékszem pontosan. De az biztos, hogy májusban műtötték, és júliusban kezdte a sugárkezelést. Akkor ő bejárt,nem kellett befeküdni. Megbeszéltem a kezelőorvossal - az Uzsoki úti kórházban - , hogy bejárhat-e, azt mondta, hogy nincs ellene kifogásuk, ők úgyis figyelik az állapotát, lés ha gond lenne, nem engedik el.
Jól viselte a kezelést,semmi gond nem volt, 310 alkalommal kellett felmenni.
Hogy mi okozza a daganatot? Mi is kutattuk, semmi közös nevezőre nem találtunk a férjem szobatársával, és természetesen az orvos sem mondott semmit.
Az biztos, hoghy a férjemnek betört a feje azon a részen egy pár éve, ahol a daganat kialakult.Az az igazság, hogy azt mondták nekünk, hogy ez egy lassan növő daganat, tehát még időben sem tudunk gondolkodni.
A sugárkezeléstől nem kelle tartani, bár még az is lehet, hogy nem kerül rá sor. Szerintem az orvos már most tudja, mert én úgy gondolom, ezt a szövettan alapján döntik el. Mennyivel megnyugtatóbb lenne, ha egy kicsit közlékenyebbek lennének!
Valószinű, hogy akkor a feleséged esetében kevésbe vanok az aggodalomra, mint nekünk volt.Bizni kell,élni kell a megszokott életet, mert nem is tud mást csinálni!
Nálunk az volt a gond, hogy az első műtét után nem készültünk fel arra, hogy ez kiújulhat. Hittünk az orvosoknak, és biztunk a kezelés sikerében. Mostmár visszamenőleg úgy gondolom, hogy akkor rögtön kellett volna valamilyen daganatellenes, immunerősitő készitményt szedni. A férjem csak a műtét után szedte az Alkymert, és mást már nem szedett.
Tehát:ne tartsatok a sugárkezeléstől, ha esetleg szükségessé válik is, biztos nyugodtan bejárhat, és én még nem hallottam, hogy panaszt okozott volna. Ha okoz is, az csak hámsérülés, amit lehet kezelni, az ALOE FIRST remekül enyhiti a kicsit napégéshez hasonló panaszt.
Üdv.: Ildikó

bbig

 • Vendég
Agydaganat
« Válasz #16 Dátum: 2006. 04 26. - 16:59:17 »
Szia Ildikó!
Köszönöm a válaszodat. Ez egy kissé megnyugtatott, de azért nyugodt nem vagyok.
Csak találunk valami közös pontot, legyen az bármilyen apróság is.
Testalkat? Stressz? Vagy akár az is lehet, hogy nem igazán eszik (evett korábban) gyümölcsöket.  A nejem pédául nem szereti az almát, és a narancsot sem igazán.  Lehet, hogy már Csernobil kapcsán elkezdődött a betegségük. Ma van a 20 éves évfordulója. Az "A" vitamin hiánya farkasvakságot okoz, a "C" vitamin hiánya skorbutot, a "D" vitamin hiánya gyermekkorban csontdeformációt okoz, a B-12 vitamin hiánya vérszegénységet. Ha megnézed, a vitamin hiány számtalan formát fel tud ölteni. Én abban reménykedek egy kicsit, hogy valamelyik "B"
vitamin hiánya okozza ezt a daganatot. Azért is figyelek oda, hogy az ajánlottnál 3-4 szeres napi adagot kapjon ezekből.
Ha megnézed a következő honlapot, és a rajtalevő "csodaszereket" egy kicsit odafigyelsz a közös összetevőkre,  Te is ezt állapíthatod meg.
www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/immun.htm
Üdv.: Béla

bbig

 • Vendég
6 hetes kontroll után
« Válasz #17 Dátum: 2006. 06 11. - 02:00:34 »
Sziasztok!
Meg volt a 6 hetes kontroll. MR júl. 20-án. Az MR-en rögzítik a jelenlegi állapotot, és az lesz a viszonyítási alap a többi követéshez. Csak a Neurotop tabletta van, nincs se sugár, se kemo. Persze azért a vitamint nem hagytuk abba.
Jelenleg egy kicsit elfoglaltak vagyunk, mert Viki lányunk ballag.
Üdv mindenkinek

bbig

 • Vendég
Agydaganat
« Válasz #18 Dátum: 2006. 09 18. - 21:50:45 »
MR után: találkozó (kontroll) jövő nyáron. A daganat jól viselkedik a professzor úr szerint. :P

Kuti Erzsébet

 • Vendég
Tisztel M.
« Válasz #19 Dátum: 2006. 11 07. - 13:12:15 »
Az én férjem 2004 október 26-án műtötték/oligodendroglioma WHO II/. Én most először találtam rá a fórumra. Nem olvastam mindent el, de már így is többet tudok, mint korábban, köszönöm mindenkinek. A B vitaminos kezelést már ma lehetőségem lesz elkezdeni.
Zsóka

Kuti Erzsébet

 • Vendég
Sziasztok/Mindenkinek jó napot
« Válasz #20 Dátum: 2006. 11 07. - 13:19:47 »
A mi eredményünk nem jó, sajnos. Lehet. hogy a közeljővőben műteni kell. Van olyan , akinek a beszédértő- olvasóközpont a sérült rész, és estleg már volt műtve?
 Én úgy érzem, hogy szakadok és nem tudom feldolgozni a sok rosszat, ami velünk történik.
Zsóka

Arpi78

 • Vendég
Agydaganat
« Válasz #21 Dátum: 2006. 11 13. - 21:22:11 »
Sziasztok,

Kedves Zsóka. Hát sajnos én sem tudok semmi jót elmondani.

Édesapámnál idén októberben találtak agydaganatot. Az orvosok szerint az egész egy év alatt alakult ki. 2005 októberében egy általános vizsgálat során készítettek róla egy CT felvételt, ami nem mutatott semmi rendellenességet.

Az a helyzet, hogy Édesapámnál egy folyamatos leépülés figyelhető meg - "Alzheimer-kór". Mi nem is gondoltuk daganatra, mivel 2005-ben semmit sem találtak.

Idén októberben egy véletlen balesetben megütötte a fejét, ezért csináltattak egy újabb CT-t. Nos egy közel 5cm-2cm-es daganatot találtak nála. Úgy3 cm mélyen az agyban.

Jártunk az 1. sz. Honvédkórházban és az OITI-ben is. Mindkét helyen azt állapították meg, hogy nem műthető. Még sugárkezelést sem akarnak Neki adni. Szövetmintát sem vettek tőle. (Annyit mondtak, hogy kb egy éve lehet hátra. A Honvédkórházban áttétesnek minősítették a daganatot, OITI-ben viszont nem, de szerintük sem műthető.)

Napról napra romlik az állapota. A daganat a mozgásközpontot támadta meg. Mostanra már a bal oldala teljesen le van bénulva.

Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy nem tudnak vele semmit tenni. A B vitaminos kezelést szerintem mi is meg fogjuk próbálni, bár nem tudom milyen eredménnyel.

Bármilyen tanácsot nagyon szivesen veszek, mert teljesen tanácstalan vagyok.

Árpi

nhedit

 • Vendég
Agydaganat
« Válasz #22 Dátum: 2006. 11 14. - 11:24:02 »
Sziasztok!

Nem tudom milyen B-vitaminos kezelésről beszéltek, de kérlek Benneteket érdeklődjetek!!
nekünk azt mondta az orvisunk, hogy B12 vitamint nem szabad szedni, mert a daganatos sejteket is táplálja, nemcsak az egészségeseket!!

Nehogy még nagyobb legyen a baj!

Minden jót, jó egészséget és jobbulást mindenkinek!

bbig

 • Vendég
Kuti Erzsébet
« Válasz #23 Dátum: 2006. 11 21. - 14:04:38 »
A nejemé is előbb utóbb visszanő, ez ennek a nyavalyának a hátránya. sosem lehet kíműteni teljesen az állaga miatt. Azonban nem a szürkeállományban terjed, amivel az ember gondolkozik, érez stb, hanem a támasztó-tápláló-ingervezeték bevonó részekben, azaz a fehérállományban. Az oligodendrocyta a myelin (idegszál bevonat) készítéséért a felelős, ez az ingervezetést gyorsítja.

bbig

 • Vendég
Arpi78
« Válasz #24 Dátum: 2006. 11 21. - 14:12:45 »
Próbáljátok rábeszélni valamelyik OITIS orvost a gamma késre. Ez 3 dimenziós kép alapján csak a daganatra fókuszál erőteljes sugárdózist. Körülhatárolható daganatoknál jó lehet. Próbáljátok a Major főorvost keresni, ő nagyon rendes. A Czirják professzor úgyszintén.

bbig

 • Vendég
nhedit
« Válasz #25 Dátum: 2006. 11 21. - 14:24:38 »
Megfigyeltem, hogy a rák ellen hatásosnak tartott készítményeknek (Culevit, Noni, búzacsíra stb) a közös jellemzője a magas "B" vitamin tartalom. Ezért adok a nejemnek Béres Energia tablettát, mert ebben a legmagasabb.

Arpi78

 • Vendég
Re: Arpi78
« Válasz #26 Dátum: 2006. 11 27. - 11:44:51 »
Szia bbig,

Van szerencsem személyesen ismerni a Major főorvost. Az Oiti-ben ő vizsgálta meg a Ct-ket. Határozottan elutasított minden beavatkozást. sajnos. Azért köszönöm a javaslatot.

Talán most az egyik legnagyobb gyakorlati problémánk a táplálékkal van. Apukám most már nem tud semmit enni, mert mindent kihány. Állandó orvosi felügyelet van természetesen, valamint folyékony tápanyagot adnak neki, de sajnos ez is eredménytelen.

Ti mit alkalmaztatok az állandó hányás elkerülésére? Volt esetleg valamilyen infúzió kúra? stb... Minden részlet érdekelne.

ArpiIdézetet írta: "bbig"
Próbáljátok rábeszélni valamelyik OITIS orvost a gamma késre. Ez 3 dimenziós kép alapján csak a daganatra fókuszál erőteljes sugárdózist. Körülhatárolható daganatoknál jó lehet. Próbáljátok a Major főorvost keresni, ő nagyon rendes. A Czirják professzor úgyszintén.

bbig

 • Vendég
Árpinak
« Válasz #27 Dátum: 2006. 12 08. - 23:28:28 »
Bocs, hogy ilyen sokára írok, sajna nagyon elfoglalt vagyok.
A nejem agydaganata után a megbízható Daewoo-nkat lecseréltük egy Fiat kisbuszra, ami pár hét után motorhibával bedöglött. Ehhez kellett intenzív kereséseket végeznem, és sajna 300 MByte korlátos a Netem (T-Mobile telefonos) .A jövőben azért gyorsabb leszek, mert bekötik a szélessávot.
A nejem nem hányt, neki a daganat "mindössze" epilepsziás rohamokat okozott. Az étvágyával nincs semmi gond, de a gyümölcsöket nem eszi meg, szinte egyáltalán. Ezért is gondoltam arra, hogy az ő daganata valamiféle vitaminhiány. Próbáljátok a Czirják professzort megfűzni valamilyen beavatkozásra, csütörtökön rendel az OITI-ben. Engem személyesen hozzáküldtek a honvédkórházból, a Major főorvosnál 1-2 évvel fitalabb doki "tanár úr"-nak titulálta a beutalón. A nejemét sem távolította el teljesen, mert olyan helyen is van, ahol nem műthető terület van. De talán ha részlegesen kiveszik (mint a nejemnél) egy ideig nem okoz problémát. Persze, ha "tokkal" rendelkezik a daganat, nem szövedékszerű, körbehatárolhatatlan mint a nejem oligodendrogliomája, akkor valóban jobb nem kivágni egy részét, mert a daganatsejtek az egész szervezetet ellephetik. Tudni kéne a tipusát, hogy több tanácsot tudjak adni.

Fegya

 • Vendég
Agydaganat
« Válasz #28 Dátum: 2007. 08 09. - 19:47:40 »
Sziasztok Fegya vagyok

Végig olvastam az összes hozzászólást ebben a témában. Engem 3 hete műtöttek agydaganattal. Sok mindenben egyezik az előttem szólók és az  én esetem. Rohamok, ct, mr, eeg, végül OITI. Természetesen én is szeretném végleg magam mögött tudni ezt a betegséget. Abban kérem a segítségeteket, írjátok meg nekem, és másnak is aki hozzászólás nelkül szeretné ezt a fórumot olvasni, hogy milyen gyógymódok, vitaminok, segítik   a felépülést. Hogyan tudom a legnagyobb esélyt megszerezni, hogy ne újuljon ki tumor. Előre is köszi                   Fegya  :roll:

bbig

 • Vendég
1 éves kontroll (bár inkább másfél)
« Válasz #29 Dátum: 2007. 09 29. - 19:39:14 »
Röviden és tömörem: a tavalyi MR - hez képest érdemi változás nem mutatható ki.
:D
Azaz a maradvány daganat elvan, de nem csinál galibát. Nem nőtt, nem lett kisebb (sajna) egyszerűen "csak" olyan állapotban van, mint a műtétet követően volt.

Bocs, hogy elég régen nem néztem ide, de mivel semmi érdemleges nem történt, nem volt mit írni.

Gabi a Béres Energia tablettát szedi, napi 1 db - ot.
Nem állítom, hogy ATTÓL maradt a maradvány daganata békén, de hogy békén maradt, az MR eredmény azt mutatta. A következő kontroll jövő szeptemberben, a professzor úr "teendő nincs" szöveget írt a kontrollhoz.
Azért ide fogok figyelgetni, láttam a Discoveryn, hogy a skorpióméreg egyik alkotó elemével a gliomás sejtekhez vonzzák a minimális sugárzóanyagot, így célirányosan CSAK a daganatos sejtek pusztulnak el.
Úgyhogy még talán pár év múlva az eltüntetésre is meg lesz az esély.

Jobbulást kívánok minden érintettnek.

Üdvözlettel

Béla