Szerző Téma: tüdörák  (Megtekintve 12892 alkalommal)

imi.nemeth

  • Vendég
tüdörák
« Dátum: 2006. 05 15. - 22:58:28 »
Sziasztok! Segítséget kérek, 67 éves apámnak nem használ a kemo, a tüdödaganata egyre nagyobb. A kemo még az étvágyát is elvette. A legyengített szervezet meddig bírja még? Imi

tc23

  • Fórumtag
  • *
  • Hozzászólások: 218
tüdörák
« Válasz #1 Dátum: 2006. 05 17. - 07:51:24 »
Szia Imi!

Ez sok minden függvénye.
Pl.
- Műtötték-e már?
- Mióta kapja a gyógyszert?
- A mellékhatások csillapítására szed-e valamit?

Az étvágytalanság sokszor velejárója a kezelésnek. Ennie viszont kellene még ha nincs étvágy akkor is. Meg kell találni azokat az ételeket, amelyeket a legszívesebben fogyasztana.

Nem mindegy, hogy a szervezet legyengült, vagy ahogy te írtad legyengített.

Remélem, hogy mielőbb pozitív változás történik nála.

Üdvözöl,
tc 23
Születtem: 1974 
A betegségről:
100% embryonale carcinoma/nonseminoma 2003-ban I. stádium
Gyógymód: bal oldal műtét, 2 kör kemoterápia (vinblastin, cisplatin, bleomycin)

cevike

  • Vendég
Imi leveléhez
« Válasz #2 Dátum: 2006. 05 18. - 12:44:50 »
Szia Imi !

Cevike vagyok, januárban műtöttek tűdőrákkal. Akkor még nem tudtam kell -e további kezelés, így minden információt begyűjtöttem a betegektől, mellyel a kritikus időszakot át lehet vészelni.
Volt egy betegtársam Rózsika, aki már több kemon volt túl ekkor. Õ mesélte, hogy az iszonyú íz ami a szájban a kezelés után jelentkezik, az veszi el az ember étvágyát. Õ ezt a Flavin lekvárral hidalta át, abból evett egy-két mokkáskanállal. Igy meg tudta állítani a fogyást és enni is tudott valamennyit. A kezelés nála hatásos volt, mert műthető állapotba került, azóta sajnos nem tudok róla, de hétvégén felhívom !

Gyógyulást, és sok hitet kívánok Nektek!

Cevike Pécs

banán11

  • Vendég
tüdörák
« Válasz #3 Dátum: 2006. 05 29. - 11:46:53 »
sziasztok,

Anyósomnál tavaly májrákot állapítottak meg, idén áprilisban tüdőáttét :(  :(  :(
Múlt hét pénteken közölte az orvos, hogy leállítják a kemot, mert nincs értelme.....mit lehet ilyenkor tenni? Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy át kell adni a ráknak egy embert, aki csak 54 éves  :?  :?

mit csináljunk vele??????? úgy szeretnék segíteni!!!

Roxi11o8

  • Vendég
tüdörák
« Válasz #4 Dátum: 2006. 05 29. - 13:39:21 »
Szia banán11!

Valaki már egyszer megadta egy web oldal címét, amit korábban már ismertem.
Beírom, érdemes olvasgatni.
www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/immun.htm

Az étkezési szokások megváltoztatása nagyon fontos.
Nekem CSAK 2 ismerősöm van, akikről lemondtak az orvosok azaz halálra ítélték, mégis meggyógyult.Jó lenne persze a Bio termékekhez jutna, legalább kicsit (répa,gyökér,cékla,spenót) s persze nyersen.
Tudom azonban, hogy ez eszméletlen drága.

dmmara

  • Vendég
tüdörák
« Válasz #5 Dátum: 2006. 08 29. - 14:08:38 »
Sziasztok!

Apósomnál 1éve diagnosztizáltak tüdődaganatot/ microcelluláris cc/.
Jött három kemoterápia 22alkalommal sugár terápia, majd újjabb három kemoterápia amit ismételt sugár kezelés követett.Állapota stagnált, de kb egy hónapja nyirokcsomó duzzanatot fedeztünk fel,rá két hétre gyomorfájdalomra,hányásra panaszkodott, besárgult.Az orvosok azt mondták epevezeték elzáródás, megműtötték/de nem vágták/a gyomor fájdalom továbbra sem szünt meg, s a hányás sem múlt el.hazaengedték,mondván a fájdalomcsillapítót itthon is tudja szedni,de még aznap éjjel vissza kellett vinni mert 40C-os láza lett és hányt.Akkor éjjel tudatta velünk az ügyeletes orvos,hogy máj-hasnyálmirigy áttétes,csak a fájdalmát tudják csillapítani.Teljesen padlót fogtunk a férjemmel.Ha valaki tudja, hogy mi vár ránk,kérem segítsen.Mivel tudnánk neki segíteni?S nekünk ki segít feldolgozni a történteket?
Véleményeteket , tapasztalatotokat előre is köszönöm:dmmara

zolika

  • Vendég
tüdörák
« Válasz #6 Dátum: 2007. 11 19. - 15:35:42 »
sziasztok nekem 2-éve veték ki a féltüdömett .

kovacs.zs47

  • Vendég
Re:tüdörák
« Válasz #7 Dátum: 2012. 04 14. - 16:38:27 »
Hogy kinek mely kezelés használ, többnyire gének kérdése. Abban biztos vagyok, hogy vizsgálódnunk minden állapot gyógyításánál a kiindulópontba történő visszajutás felfedezésénél kezdődik. Nem olyan szereket kell használnunk, melyek kémiai méregként, többek között a daganatos szövetet és képes lehet elpusztítani. És mit még? A kemoterápia az egyik legnagyobb gyilkos. 10-ből 1 esetben használ. Mekkora üzlet azonban a gyógyszercégeknek és drága kezelőorvosának? A daganatos szerek után jár a legnagyobb kenőpénz, mely milliós nagyságrendű. Kutatnunk kell a legősibb részünk a tobozmirigy szabályozó szerepét, mely két peptid segítségével történik. Az egyik a Melatonin, (Bio-Melatonin) mely számos pozitív hatással rendelkezik daganatos betegségekben. Hozzá Q10 illetve csökkentett deutérium tartalmú víz. Minél alacsonyabb deutérium tartalommal. Létezik már 25 ppm (Qlarivia) deutérium tartalmú is, jelenleg a világon a legalacsonyabb. Higgyék el hatásos. Jó gyógyulást mindenkinek!