Szerző Téma: Hodgkin kór  (Megtekintve 26309 alkalommal)

Kitti09

  • Vendég
Re:Hodgkin kór
« Válasz #15 Dátum: 2010. 04 26. - 20:47:42 »
Sziasztok! Nikol köszönöm hogy írtál. Ma jött emg az eredmény 1.stádiumban vagyok. Voltam PET CT-n ott nem találtak semmit csak a nyakamnál ahol van a daganat ott láttak elszineződést másholnem. Voltam hasi ultrahangon illetve mellkas röntgenen ott sem találtak semmit. Elküldtek minket a Tűzoltó utcai Gyermek Klinikára. Azt mondták valószínűleg vénásan kapom majd a kezelést. Szerinted akkor is kihullhat a hajam?

nikol88

  • Vendég
Re:Hodgkin kór
« Válasz #16 Dátum: 2010. 05 06. - 01:03:16 »
Örülök, hogy 1. stádiumu, könnyen gyógyitható. Én is vénásan kapom injekció formájában. Szerintem te is ugyanazt kapod. Nekem kihullott hajam, van akinek csak nagyon megritkul. De az orvos biztos elmondja, hogy mire számits, mindeképp kérdezd meg. Itt a gyógyszer összetevői számitanak, a legtöbb hajhullást okoz sajnos. Az enyém ABVD kúra.

yavel

  • Vendég
Re:Hodgkin kór
« Válasz #17 Dátum: 2010. 05 21. - 15:59:47 »
Szia nikol88!
Nekem kérdésem lenne.
A nyakamon több nyirokcsomó van, voltam fül-orr gégészeten,ott márciusban és áprilisban is szedettek velem antibiotikumot.
A csomók most is ott vannak, néha a hideg ráz, esténként hőemelkedésem van. Mindezt azért írtam le, kérdezni szeretném miről vetted észre, hogy menned kell orvoshoz. Milyen tüneteid voltak?
Nekem a tüdőmben is van csomó, C.T. vizsgálaton vették észre, fél év alatt nem változott a mérete, az onkológián nem foglalkozott vele az orvos.
Annyira félek, megyek a jövő héten vissza orvoshoz.
A válaszodat előre köszönöm!
Minden jót kívánok Neked!!!!

nikol88

  • Vendég
Re:Hodgkin kór
« Válasz #18 Dátum: 2010. 05 27. - 18:24:48 »
Szia yavel!
Igen nálam is volt hidegrázás, éjszakánként arra ébredtem h tiszta víz vagyok és nem a melegtől..és ezt furcsáltam. A mellkasom kezdett érzékennyé válni, de kezdetben nem fájt, majd két korty alkohol fogyasztása után nagyon erös fájdalmak jelentkeztek, amit szintén furcsáltam, hogy ez nem normális. Aztán a fájások mindennapossá váltak (de ez nem mindenkinél jelentkezik) főleg este. Elmentem orvoshoz ahol elöször azt mondták h gyulladás, de a tovább vizsgálatok kimutatták, hogy Hodgin kór. A mellkasomba volt a legnagyobb, ami fájt, de mellette találtak még egyet és a hasamba még 2 kisebbet. Kiváncsian várom mit mond az orvosod, majd válaszolj ide, de kivánom a legjobbakat! És ne félj! :)

Tlianna

  • Vendég
Re:Hodgkin kór
« Válasz #19 Dátum: 2010. 06 18. - 19:28:58 »
Sziasztok!

http://www.hazipatika.com/forums/messages/Hodking-kor_2005?ftid=552

Itt vagyunk páran Hodginosok, gyertek oda, nagyon kedvesek, segítőkészek. Nekem is sokat segített a kezelések alatt, után, hogy beszélhettem velük.
Sajnos ez egy nagyon alattomos betegség, s egyáltalán nem gyógyul könnyen. Legalábbis én úgy látom, hallom. Nekem is I./A stádiumban vették észre. 12 kemo, 30 adag sugár. Még mindig nem mutat remissziót a PetCt-m. :(

Gyertek, sokunk már túl van transzplanton is, szóval tudnak mesélni, tippeket adni stb.

Üdv.: Julika