Szerző Téma: Gyulladásos mellrák  (Megtekintve 33891 alkalommal)

Siccen

  • Vendég
Gyulladásos mellrák
« Dátum: 2008. 04 17. - 01:26:39 »
Nemrég regisztráltam a fórumon, mert erről a rákfajtáról, a gyulladásos mellrákról szeretném megkérdezni azokat, akik ismerik, megtapasztalták, illetve tudnának mesélni a diagnosztizálás előtti időszakról.
Nem véletlenül.
22 éves lány vagyok, még nem szültem, nem szoptattam, terhes sem voltam, és most sem vagyok. 1 hónappal ezelőtt vettem észre, hogy a bal mellemből folyamatosan ürül egy kis átlátszó váladék, nyomot hagy a ruhán. Először a ciklusomra fogtam, nem mentem vele orvoshoz. Hormonális túlműködésre gondoltam: menstruáció előtt, ovulációkor, nem gondoltam semmi kórosra.
1 hete viszont nagyon begyulladt a bal mellem, pont ez a mellem, minden különösebb ok nélkül. Először csak a mellbimbó volt vörös, aztán a bimbóudvar, most meg már az egész mellem kerekedik, feszül, emiatt a formája is gömbölyűbb és kicsit nagyobb. A gyulladt bimbóudvar bőre szépen kifeszült, és időnként az egész mellem viszket. És ami a legeslegnagyobb bajom: hogy úgy görcsöl, zsibbad, ordítva fáj az egész mellem, hogy görcsoldóval is alig bírom. Szinte alig van szünet ebben az őrült fájdalomban egész nap.
Voltam nőgyógyásznál. Nyilván mellgyulladást állapított meg, és megnyomkodta a melleimet. Jött a mellbimbómból a folyadék több helyen, és az a baj, hogy mind a kettőből, még az általam egészségesnek vélt jobb mellemből is. Mondanom sem kell, hogy őrült fájdalom volt, amíg kipréselte a váladékot. A beteg bal mellemből tejszerű, tejszínű váladék folyt, a látszólag egészséges jobb mellemből pedig átlátszó. A jobb mellemmel azóta sincs problémám, de hogy miért tudott az orvos kipréselni abból is váladékot, azt nem tudom.
Azonnali vérvételre és sürgősségi ultrahangra küldött el, melyből a véreredményre még várok, az ultrahang pedig negatív lett, csomót nem találtak.
Csakhogy! Az idegesít engem, hogy ebben a rákfajtában nincs csomó, és a tünetek látszólag (hangsúlyozom, látszólag) megegyeznek az enyéimmel, amiket fentebb felsoroltam. S állítólag sem emlőultrahang, sem mammográfia nem mutatja ki, kizárólag a biopszia.
Jelenleg itthon fekszem, napról napra rosszabbul vagyok, az ágyból több napja nem bírok felkelni, pedig próbálkozom. Antibiotikumot kaptam, azt szedem, de nagyon fáj a mellem, sokszor elviselhetetlen.
Van még egy érdekesség: rendesen eszem, ahogy eddig, az étvágyam nem ment el, és emellett 2 hét alatt 3 kilót fogytam, pedig 2 éve képtelen vagyok lefogyni, bármit is csináltam. Ez nagyon megijesztett. A vércukorszintemet is ellenőriztettem, azzal egyáltalán nincs gond, tehát kizárva, hogy cukorbetegség miatt fogynék ennyire.

Tehát: nagyon félek a fentebb említett rákfajtától. Kérem, hogy aki többet tud róla, esetleg megtapasztalta, írja le nekem, vagy legalább nyugtasson meg! Az őrült fájdalomtól nem alszom már, de a rettegés még ennél is rosszabb.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

lyn

  • Vendég
Re: Gyulladásos mellrák
« Válasz #1 Dátum: 2008. 05 20. - 08:43:06 »
Szia !
Szomorúan olvastam soraidat, hogy ilyen fiatalon betegedtél meg.  Nekem 5 éve kezdődött a gyulladásos mellrákom, sajnos mire diagnosztizálni tudták, már a tüdőmben volt áttét! Szóval minél előbb egy jó onkológushoz kell eljutnod. Az antibiotikum ezen a betegségen sajnos nem segit! Én ott rontottam el, hogy hittem az első onkológus orvosnak, aki 3 hónapig gyógynövény cseppekkel, antibiotikummal kezelt. Persze nem javultam semmit, sőt romlott a mellem , ekkor elmentem egy másik onkológiára, ahol az orvos mondta, hogy nem akar ijesztgetni, de van egy ilyen gyulladásos rák és valószinű, hogy nekem az a bajom. Vettek biopsziát a mellemből
ami igazolta a gyulladásos mellrákot. Minél előbb el kell kezdeni a kemoterápiát mert nagyon agresszivan terjed ez a fajta daganat. De fel a fejjel, ismerek olyan gyull.mellrákost akinek nem volt áttétje és most tünetmentes, gyógyult. Nem tudom hova valósi vagy, de mindenképp egy jó onkológus kell neked, mert itt az időn nagyon sok múlik! Én pécsi vagyok, ha tudok bármit segiteni irj bátran ! Az emilemre is irhatsz, mert ide csak ritkán jövök fel.
ildikoeotvos@vipmail.hu

B.Szilivia

  • Vendég
Re: Gyulladásos mellrák
« Válasz #2 Dátum: 2009. 04 07. - 10:26:59 »
Sziasztok!

Szilvi vagyok, egy 30- as mostmár újra vidám csajszi
Nem is tudom hogy kezdjem... Kb tavaly nyáron voltam itt utoljára és sajnos
a bal mellemtől el kellett búcsúznom de hogy miért is jöttem vissza ide hozzátok
ez a fontos!!! 4 kemót kaptam mielőtt megtörtént a mütét és mütét után még
3mat és 2 lett volna hátra plusz sugár! Teljesen le voltam már amortizálódva,
mint fizikailag mint testileg- lelkileg telejyes össze zuhantam, akkor
történt velem a legjobb doldog ami még ezek után történhetet velem  A párom
haza jött és közölte velem nincs több kemó és a többin változtatunk egy kicsit.
Erre én: Ezen mit lehet változtani? Erre ő csak annyit mondott : csak bízz bennem
és jobban leszel. Hozzá kell tennem hogy már nagyon le voltam fogyva, a bőröm is
nagyon fáradt volt és a közérzetemről, hajamrol nem is beszélve  De hogy miért is
írom ezt mindd neketek le??? Most figyeljetek.. A párom hazajött és
közölte, hogy változtatunk rajta. Ez így is lett mert a következő történt ..
beszélt egy amerikában élő orvos baratjával, aki mondta természetes
úton nagyobb a gyógyulás lehetősége és mivel a párom elég szkeptikus volt
ezért itthon is refernckiákat szerezett. Most egy kicsit rolam: köszönöm jól vagyok
 szép a bőröm, már a hajam is kezd nőni, jó a kedevem és újra járok a játszótérre
a kislányommal. szóval azt hittem még 3 hónapaja hogy ez csak rosszabb lesz és most
már csak jobb ) jó a kedvem, jókat alszom, eszem és ami szerintem mindenkinek
fontos a gyógyulás és ami a legfontosabb hogy ne is alakuljon ki többet! Én ezen
vagyok és ezért jöttem vissza hozzátok hogy van esély  Úgy érzem sokat kaptam
tőletek még ha talán csak 3 x írtam ide a fórumba de sokat olvastam itt és úgy
ézem kötelességem megírni a tapasztalataimat hogy mitől lettem jobban, és nyeretem
vissza önmagam. Sőt bánom, hogy nem hamarabb ismrekedtünk meg ezzel a
természetes doldoggal mert úgy elkerülhető lett volan a műtét és ez az egész
tortúra. Ezért segíteni szeretnék mindazoknak, akik ugyanígy, vagy csak megelőzni
szeretnék a RÁKOT!! banlaki.szilvia@freemail.hu

Nyugodtan írjatok, mindenkinek szeretnék segíteni

Szakura

  • Vendég
Re:Gyulladásos mellrák
« Válasz #3 Dátum: 2010. 02 23. - 13:05:37 »
Sziasztok!
Egy 21 éves lány vagyok és önvizsgálat közben vettem észre, hogy a jobb mellemből egy tejfehér váladék jött ki, de csak egy tűhegynyi cseppben. A mellkasomban furcsa érzés szokott uralkodni, olyan mintha hirtelen megindulna a szívem, de nem csak a szívem területén. Hasonló az izom rángáshoz. Újabban a ciklusomban a menstruáció előtt ( már két alkalom óta) a melleim, mindig egy héttel előtte elkezdenek fájni és a menstruációig fájnak is, aztán nem. Nem tudom mire vélni ezeket a tüneteket. Kérem, ha van valaki, aki már tapasztalt ilyet, segítsen megnyugodni, vagy megoldást találni! Köszönöm szépen!