Szerző Téma: Légy pozitív mosolyogj!  (Megtekintve 6768 alkalommal)

maxpecs

  • Vendég
Légy pozitív mosolyogj!
« Dátum: 2006. 03 30. - 10:44:25 »
Sziasztok!

Remélem, majd sokan leszünk itt!

Íme az én történetem:

Tavaly januárban állapították meg a scerosis multiplexet nálam. A bal szemem lebénult, gerincemet lumbálták, aztán szteroidos infúziót kaptam. Utána megmaradtak a zsibbadások /kéz, láb/, aztán augusztusban eldurvult, és kaptam megint szteroidot.

Szeptemberben jött a hererák, 2 órás műtéttel kivették a bal oldalit, aztán nyirok áttétek jöttek, egy 9 órás műtéttel kivették a teljes has-mellkas nyirokcsomó láncot, aztán pozitív lett a marker is és a CT is, jött 3 hónap kemothetápia pesten.

Nehezen bírtam ezeket. A kemót már jobban bírtam, akkor már szedtem egy tablettát, anit azóta is szedek, és életem végéig szedni is fogom. 67%-os rokkant nyugdíjas lettem tavaly, mellette dolgozom itthon, telefonos meg netes munkát.

Év elején elkezdtem szedni a tablettákat, de nem hittem benne. Annyi mindent beszélnek az emberek, tudjátok... Semmit nem szedek már mellette, mert felesleges. Amúgy se lenne rá pénzem, mert ez is elég drága, de legalább használt. Tök jól vagyok. Párom mellettem, és tényleg jobban lettem. Sehol nem zsibbadok, a ráknak nyoma sincs, minden eredményem jó, és a közérzetem is visszatért a 2 évvel ezelőttire. Ezt titkon reméltem, és a családom is csak néz nagyokat, nagyon örülnek.

Szerintem mindenki találja meg azt a szert, ami segít. Ha nem akar semmit szedni, ne szedjen. Én megtaláltam. Ez se csodaszer, de segített. De ami sokkal fontosabb: mosolyogjatok, és örüljetek a kis dolgoknak is.

A humor és a jókedv sokat segít! Tegnap párom nyomott a kopasz fejemre egy puszit, és viccesen megjegyezte, hogy ennyi puaszit soha nem kaptam a fejemre, mint amióta kihullott a hajam. Most, hogy visszanő, azért ne sajnáljuk, inkább a hajamra is ad majd ugyanennyit :)) Jót nevettünk!

Minden elképzelhető szépet és jót kívánok Nektek, és kérek mindenkit: ÁLLJON POZITÍVAN A DOLGOKHOZ!

Nagy mosoly mindenkinek!

Max Pécsről

Balika

  • Adminisztrátor
  • Fórumtag
  • *****
  • Hozzászólások: 64
Légy pozitív mosolyogj!
« Válasz #1 Dátum: 2006. 03 30. - 10:50:42 »
Szia Max!

Üdvözöllek a fórumon, mint első hozzászólót  :P
Fórumadmin

Roxi11o8

  • Vendég
Légy pozitív mosolyogj!
« Válasz #2 Dátum: 2006. 03 31. - 21:45:40 »
Sziasztok!

Olyan sok mindent szeretnék írni, hogy most egyikre sincs időm.

Ami fontos! Gratulálni szeretnék, az igényesen létrehozott web- oldaldalhoz.Ehhez szeretnék hozzájárulni, különösebb tartalom nélkül.
Biztos vagyok abban, hogy sikeres jövő elé néz ez a fórum, csak mint minden ujdonság - kis cipőben jár, bátortalan, félénk, ám annál nagyobb elemi erővel, tartalommal fog működni.
 Kívánok ehhez sok sikert, mert sajnos, nagyon aktuális témakört feszeget a főcím.

Üdvözlettel

manyi

  • Vendég
Légy pozitív mosolyogj!
« Válasz #3 Dátum: 2006. 04 03. - 09:18:41 »
Rákos beteg vagyok ,harcomat, a küzdelmemet szeretném a honlapomon bemutatni Milyen utat választottam a gyógyulásomhoz. A családom és barátokon kívül kik segítettek.  Melyik Alapítvány volt az,ahol közösségre leltem. Milyen táplálkozási útmutatót kaptam,ennek receptjeit mutatom be, a menü receptek rovatában A képzőművészeti hobbi során készült "alkotások" szerepe a gyógyulásomban.
A kezdeti lépések láthatók a "Hobbi munkáim" menüpontban.Szeretnék másokon is segíteni azzal, hogy mindezt
elmondom,bemutatom.
manyi

B.Szilivia

  • Vendég
Re: Légy pozitív mosolyogj!
« Válasz #4 Dátum: 2009. 04 07. - 10:27:32 »
Sziasztok!

Szilvi vagyok, egy 30- as mostmár újra vidám csajszi
Nem is tudom hogy kezdjem... Kb tavaly nyáron voltam itt utoljára és sajnos
a bal mellemtől el kellett búcsúznom de hogy miért is jöttem vissza ide hozzátok
ez a fontos!!! 4 kemót kaptam mielőtt megtörtént a mütét és mütét után még
3mat és 2 lett volna hátra plusz sugár! Teljesen le voltam már amortizálódva,
mint fizikailag mint testileg- lelkileg telejyes össze zuhantam, akkor
történt velem a legjobb doldog ami még ezek után történhetet velem  A párom
haza jött és közölte velem nincs több kemó és a többin változtatunk egy kicsit.
Erre én: Ezen mit lehet változtani? Erre ő csak annyit mondott : csak bízz bennem
és jobban leszel. Hozzá kell tennem hogy már nagyon le voltam fogyva, a bőröm is
nagyon fáradt volt és a közérzetemről, hajamrol nem is beszélve  De hogy miért is
írom ezt mindd neketek le??? Most figyeljetek.. A párom hazajött és
közölte, hogy változtatunk rajta. Ez így is lett mert a következő történt ..
beszélt egy amerikában élő orvos baratjával, aki mondta természetes
úton nagyobb a gyógyulás lehetősége és mivel a párom elég szkeptikus volt
ezért itthon is refernckiákat szerezett. Most egy kicsit rolam: köszönöm jól vagyok
 szép a bőröm, már a hajam is kezd nőni, jó a kedevem és újra járok a játszótérre
a kislányommal. szóval azt hittem még 3 hónapaja hogy ez csak rosszabb lesz és most
már csak jobb ) jó a kedvem, jókat alszom, eszem és ami szerintem mindenkinek
fontos a gyógyulás és ami a legfontosabb hogy ne is alakuljon ki többet! Én ezen
vagyok és ezért jöttem vissza hozzátok hogy van esély  Úgy érzem sokat kaptam
tőletek még ha talán csak 3 x írtam ide a fórumba de sokat olvastam itt és úgy
ézem kötelességem megírni a tapasztalataimat hogy mitől lettem jobban, és nyeretem
vissza önmagam. Sőt bánom, hogy nem hamarabb ismrekedtünk meg ezzel a
természetes doldoggal mert úgy elkerülhető lett volan a műtét és ez az egész
tortúra. Ezért segíteni szeretnék mindazoknak, akik ugyanígy, vagy csak megelőzni
szeretnék a RÁKOT!! banlaki.szilvia@freemail.hu

Nyugodtan írjatok, mindenkinek szeretnék segíteni

Reni

  • Vendég
Re: Légy pozitív mosolyogj!
« Válasz #5 Dátum: 2009. 04 27. - 18:28:40 »
Sziasztok!
Reni vagyok.18 éves.szerencsésnek mondhatom magam, már sugárkezelésre járok és Hodgkin-kórom volt.soha nem tudtam volna végig csinálni a családom és a barátaim nélkül.olyan gyorsan történt az egész.jövő héten érettségizek de valahogy nem félek tőle illetve ez nem igaz de talán ha nem történt volna ennyi minden velem az elmúlt 7-8 hónapban máshogy látnám a dolgot, mert most olyan életszeretet van bennem, hogy elmondani nem tudom.az egész októberben kezdődött a szülinapom előtt.akkor szóltam anyunak hogy van egy csomó a nyakamon.bevallom már régebb óta ott volt, de úgy voltam vele nem fáj, nem zavar biztos huzatot kaptam vagy ilyesmi.másnap a háziorvoshoz mentünk ami érdekesen indult mert mivel pár nap múlva betöltöttem volna a 18-at a gyerekorvos már nem fogadhatott ezért átmentünk anyu háziorovsához, akinek már az elején sem tetszett ez a csomó.először a pajzsmirigyemre gyanakodott, elküldött UH-ra.nem úgy nézet ki hogy pajzsmirigy mert attól túlságosan balra volt.másnap Győrbe landoltam a belgyógyászaton.rögtön megkezdődtek a vizsgálatok.a vérképem jó volt.a ct-k nem mutattak áttétet, bár valami kis folt volt a bal tüdőmön (később kiderült hogy tüdőgyulladásból maradt heg).biopsziát vettek de semmi.kaptam egy másik orvost.nagyon gyanakodott ezért elküldött core biopsziára.kiderült a Hodgkin (még időben).kezdhettük volna a kemot, de a vénáim nem a legjobbak ezért az érsebészeten még beültettek a vállamba egy z-port nevü kis kütyüt amin keresztül kaptam a kemot.ez egy körübelül 20 Ft-os nagyságú kis dobocska aminek a közepe gumi és abba nyomják a tűt.a dobocskából kijön egy kis csövecskécske ami a vénába van bevezetbe.tehát megúsztam, hogy az anyag szétroncsolja a karjaimat.november vége fele kezdődött.úgy volt hogy 8-at kapok de a csomó nagyon szépen eltűnt így 6-tal befejeztük.a kemot viszonylag jól bírtam, persze voltak rosszullétek közbe de pénteken bementem szombaton jöttem haza, kedden pedig már suliba mentem.voltam PET-CT-n is. teljesen negatív lett.az volt életem egyik legszebb napja.azóta az onkológiára járok sugárra még tízszer kell mennem.
Tényleg nagyon sokat köszönhetek a környezetemnek.alapjába véve vidám természet vagyok.mindig mosolygok és viccelődöm és ezt sikerült is megtartanom ebben az időszakban is.de el kell mondanom, hogy én is használtam egyéb dolgokat a gyógyulásomhoz, nem fagyöngyöt meg egyéb gyógyszereket, erről már az elején letiltottak az orvosok, de ott van az agykontroll és a prana nadi.ajánlom mindenki figyelmébe, főleg aki nagyon neki van keseredve.ezek mind a pozitív gondolatokra épülnek, és sikeresek!!!!!
Sajnos akármennyire is rossz, nem véletlenül kaptuk ezt az utat, és előbb utóbb meg kell békülnünk vele. A lényeg, hogy soha nem add fel mert mindig van kikért élni, harcolni!mindig csak POZITÍVAN!!!!