Szerző Téma: Vegső stádium hasnyálmirigyrák  (Megtekintve 6813 alkalommal)

csilla monika

  • Vendég
Vegső stádium hasnyálmirigyrák
« Dátum: 2013. 03 22. - 12:43:12 »
       Kedves tagok , ha valaki tanácsot tud adni , szivesen fogadom.
Nagytatám 88 éves , 3-4 honap alatt lassan elkezdett fogyni , nem panaszkodott mig egy nap besárgulva , fájdalmakkal találtam. Korházba jutva sürgösen mütötték , vagyis vágtak és vissza is varrták mert nem volt mar mit tenni .Diagnozis: hasnyálmirigyrák áttétekkel a hashártyán , májon , epe nem is létezik csak egy daganat a helyén , lép tele folyadékkal .
Értesitettek , hogy csak hetei vannak hátra nincs mit tenni , ez 2 hete történt , 2napja hazavittük, azt mondták napjai vannak . Lassan elkezdett pépes ételeket enni pár kanállal, hasan a mütét helyén sztomazsákba ürül sárgás folyadék, vizeletelvezetö szondáján sürü barnás piros folyadék . Nagyon zaklatot , utasitásokat ad, néha elszakad a valoságtol . Fájdalomrol nem beszél , a panasza hogy gyenge , ágyba fekszik tehetetlenül , percekre felültetjük, de nehezen veszi a levegöt , hamar elfárad .
 Lehetséges hogy még csak napjai vannak, vagy felerösödhet ?? vagy ebben az állapotban marad mig elalszik, vagy szenvedni fog mielott eltávozik? Mire készüljünk fel??